Bıçak Sanatı - Forum

Yeni bir av bıçağı

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Yeni bir av bıçağı
« : 03 Aralık 2011, 00:34:42 »
Çelik:425
Toplam boy:280 mm
Namlu:150 mm
En :33 mm
Kalınlık 2,5 mm
Kabza:Kızıl ardıç
Oluk:95mm boy,5 mm en
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
Ynt: Yeni bir av bıçağı
« Yanıtla #1 : 03 Aralık 2011, 00:36:32 »
ve

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #2 : 03 Aralık 2011, 00:39:16 »
Bu Karbon çelikten (Yaprak yay) Tek ağızlı bir kama olacak ama daha bitmedin Yanlışlıkla bu bıçağın resimleriyle iki poz yüklemişim kusura bakmayın.Bakalım nezaman biter
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2011, 00:47:21 Gönderen: genç bıçak »

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #3 : 03 Aralık 2011, 00:41:06 »
Bunlar yapım aşamaları İlk resim kamaya ait
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2011, 00:48:41 Gönderen: genç bıçak »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #4 : 03 Aralık 2011, 05:37:37 »
Elinize sağlık, kabza oldukça hoş olmuş. Lütfen kötü algılamayın, hiç öyle bir niyetim yok, sadece yapıcı eleştiri amaçlı olarak, namluda taşlamalarınızı biraz daha yukarı çekmeyi düşünmelisiniz bence. Ayrıca balçak olarak sadece düz metal parçası koymak yerine biraz daha o konuya eğilmenizde çok yarar olacağı kanaatindeyim.

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 03 Aralık 2011, 08:41:33 »
+1    :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 03 Aralık 2011, 09:07:16 »
Elinize sağlık, kabza oldukça hoş olmuş. Lütfen kötü algılamayın, hiç öyle bir niyetim yok, sadece yapıcı eleştiri amaçlı olarak, namluda taşlamalarınızı biraz daha yukarı çekmeyi düşünmelisiniz bence. Ayrıca balçak olarak sadece düz metal parçası koymak yerine biraz daha o konuya eğilmenizde çok yarar olacağı kanaatindeyim.
+1   namluda ince işçiliğe biraz daha dikkat ederseniz daha güzel eserler çıkacağı kanaatindeyim.

« Yanıtla #7 : 03 Aralık 2011, 11:20:25 »
Kanalı neyle açtınız, spirale benzettim. Bence güzel açılmamış bir kanal bıçağın görüntüsünde estetik bir bozukluğa neden oluyor. Bu nedenle kişisel görüşüm kanal açmış olmak için bıçağa kanal açmamak yönünde, bu kanal üzerinde daha çok uğraşılması gerekir görüşündeyim. Namlu konusunda da arkadaşlara katılıyorum. Kolay gelsin.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #8 : 03 Aralık 2011, 13:34:55 »
Güzel bir çalışma elinize sağlık. Henüz kritik yapacak kadar bilgi sahibi değilim. Yalnız Kızıl Ardıç konusunda iki sorum olacak.
Kullandığınız malzeme kök müdür yoksa gövde midir?

Ardıç ağaçları suya çok dayanıklı ve kolay kolay şişmez diye bilirim. Lif lif ayrılma ihtimalinden dolayı bu güne kadar denemelerimi hep öteledim. Bu konuda deneyiminiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #9 : 03 Aralık 2011, 19:53:26 »
Güzel bir çalışma elinize sağlık. Henüz kritik yapacak kadar bilgi sahibi değilim. Yalnız Kızıl Ardıç konusunda iki sorum olacak.

Ardıç ağaçları suya çok dayanıklı ve kolay kolay şişmez diye bilirim. Lif lif ayrılma ihtimalinden dolayı bu güne kadar denemelerimi hep öteledim. Bu konuda deneyiminiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Kök ardıç

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #10 : 03 Aralık 2011, 19:58:40 »

Kök ardıç
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim alınma konusu açmışlar bilhassa memnun oldum hataları görmek daha iyi ürünler çıkarmak demektir.Bileme konusu ben genelde sırttan ağıza tam konik bilerim ama arkadaşlar av bıçağına kademe bırakırsan iyi olur diye bir fikir verdiler görüntü açısından kanala gelince elle açmak için aparatım yok marangoz planyasının matkap takılan kısmına taş takarak açtım.Kanal eşit oranda resimde yansımadan öyle gözüküyor ama elle açmak daha iyi tabiki.teşekkürler

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #11 : 03 Aralık 2011, 21:52:32 »
Bıçak çok hoşuma gitmedi ama kabza harika olmuş.
Si vis pacem, para bellum.

Hüseyin Tekinay

• 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
« Yanıtla #12 : 03 Aralık 2011, 22:57:09 »
Dört haftadır Emre Usta' nın atölyesinde çıraklık yapan bir kardeşiniz olarak (tüm öğleden sonra bir bıçağın sadece bir yüzünü zımparalattı, işi bıraksın diye mi yapıyor diye kıllanmıyor da değilim bu arada   :-[ ) görebilmek için dakikalar harcadığım çizikleri bulup bulup zımparalamamı istemesinden ve ortaya çıkan kusursuz görüntüden yola çıkıp şunu söylemek istiyorum :" Pantalonu gösteren ütüdür. bıçağı gösteren yüzüdür." ( Saatlerce zımparadan sonra saçmalamıyorumdur umarım :D) Hocam ben balçak ve kabzadan huylandım açıkçası.
Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #13 : 03 Aralık 2011, 23:14:47 »
Dört haftadır Emre Usta' nın atölyesinde çıraklık yapan bir kardeşiniz olarak (tüm öğleden sonra bir bıçağın sadece bir yüzünü zımparalattı, işi bıraksın diye mi yapıyor diye kıllanmıyor da değilim bu arada   :-[ ) görebilmek için dakikalar harcadığım çizikleri bulup bulup zımparalamamı istemesinden ve ortaya çıkan kusursuz görüntüden yola çıkıp şunu söylemek istiyorum :" Pantalonu gösteren ütüdür. bıçağı gösteren yüzüdür." ( Saatlerce zımparadan sonra saçmalamıyorumdur umarım :D) Hocam ben balçak ve kabzadan huylandım açıkçası.
Her türlü fikire saygılıyım hatalarımı söylemeniz beni ziyadesiyle memnun ediyor ona göre bir sonrakinde daha dikkatli olmaya çalışırım

« Yanıtla #14 : 03 Aralık 2011, 23:47:41 »
Olaya bir de diğer taraftan bak. Çekeceğinin hepsini bu dünyada çekiyor olacağından belki de doğrudan cenette gidersin  :)) :)) Sadece bıçağın bir yüzü ve tüm öğleden sonra  ??? mı verseydim elbette bende " Pantalonu gösteren ütüdür. bıçağı gösteren yüzüdür"  derdim mecburen  :D Allah ıslah etsin diyorum  :))

Hüseyin Tekinay

• 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
« Yanıtla #15 : 04 Aralık 2011, 01:52:13 »
Olaya bir de diğer taraftan bak. Çekeceğinin hepsini bu dünyada çekiyor olacağından belki de doğrudan cenette gidersin  :)) :)) Sadece bıçağın bir yüzü ve tüm öğleden sonra  ??? mı verseydim elbette bende " Pantalonu gösteren ütüdür. bıçağı gösteren yüzüdür"  derdim mecburen  :D Allah ıslah etsin diyorum  :))

"Kazana düştün." sözün geldi aklıma birden Safa Hocam. Cehennem kazanını  mı kastetmiştin? >:D
Gerçi ustam Allah var çok merhametli. Öyle değil deyip alıyor elimden zımparayı, dakikalar sonra da:" Sadece bakacaktım değil mi?" deyip atıyor kahkahayı. Şimdi bıçak bitince ben _Bu bıçağı ben yaptım.  derken biraz utanacağım. :P
Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #16 : 04 Aralık 2011, 14:35:33 »
Fena bir bıçak değil. Yalnız profil seçimi olarak daha bi değişik profil seçebilirdiniz.
Mesela eli daha bi dolduran kabze dib kısmı balçak ve namlu gibi ......

Sanırım yaptığınız bıçakların tasarımı tamamen size ait. Ben sizin yerinizde olsam şurayaa bi göz atarım.

http://www.bicaksanati.com/forum/nasil-yapilir-%28adim-adim%29/458-adet-olcekli-bicak-taslagi/msg7027/#msg7027

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #17 : 05 Aralık 2011, 00:41:44 »

Allah Allah... 4 haftadır Emre'nin çıraklığını yapıyorsun ve daha bir bıçağın bir yüzünü mü zımparaladın? Emre iyi mi hocam? Hasta filan değildir inşallah...  :)) :)) :))

Emreciğim, çalıştır biraz hocamı yahu, bak sitem ediyor...  :)) >:D :))

Sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #18 : 05 Aralık 2011, 12:45:58 »
Dört haftadır Emre Usta' nın atölyesinde çıraklık yapan bir kardeşiniz olarak (tüm öğleden sonra bir bıçağın sadece bir yüzünü zımparalattı, Pantalonu gösteren ütüdür. bıçağı gösteren yüzüdür." ( Saatlerce zımparadan sonra saçmalamıyorumdur umarım

:2up
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #19 : 05 Aralık 2011, 14:12:44 »
Yahu 4 hafta denilen zaman sadece 4 Cumartesi demek. Arkadaşımız 4 gün içinde ilk bıçağının profilini tamamlamış, eğelemiş taşlamayı düzeltmiştir. Bir diğer gün ise ısıl işlemi yapıldı, yani toplamda 3 gün üstünde çalışılmış, şu anda ise perdahı bitmek üzere. Bu arada gün olarak söylenen zaman sadece öğleden sonra 2-3 civarından akşam 6 civarına 3-4 saati kapsıyor.
Bu bilgiler ışığında benim düşüncem iş yeterince hızlı ilerliyor  ^-^

Kipmen Sanat web sitesi