Bıçak Sanatı - Forum

Harici Harddisk Sorunu?

Hüseyin Tekinay

• 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
Ynt: Harici Harddisk Sorunu?
« Yanıtla #20 : 30 Kasım 2011, 22:29:54 »
Geçmiş olsun. Zaman ne kadar kötü, HDD' lere bile güven olmuyor artık. :-[
Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #21 : 30 Kasım 2011, 22:38:07 »
nedense elektronik aletler de tam garanti süresinin bitiminde arıza yapar  :(  ..bak sen şu Allahın hikmetine   ?   (çakallık demiyeyim diye yazdım böyle, ve de gördüğünüz üzere demedim..)
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #22 : 30 Kasım 2011, 23:11:31 »
::)

Az önce usbden çalıştırdım harddiski zar zor açtım "disk biçimledirilmemiş biçimlendirmek istermisiniz" dedi biçimlendirdim düzeldi.  ::) Ama 250 GB lik veri gitti.  :( Yardımlarınız için teşekkürler.

Saygılar...

keşke disk biçimlendirme yapmasaydın veriler giderdi,derdik biz
anlamıyorum ama bazen disk biçimlendirilmemiş diyor o anı hiç sevmem çünkü herşey sıfırlar
birde şu disk kurtarma programları en iyisini denedim ama olmuyor sadece klasörler(sarı renk olanlar) geri geliyor ama içleri bomboş,birde bilgisayar sistem geri dönüşümü oda işe yaramıyor,dosyalar içi boş oluyor

teknoljiye bak,bir harddiske güvenmiceksen neye güvenicez,biz yıllarımızı verip boşuna arşiv yapıyoruz o zaman
aslında tek çaresi her 2 senedir hardisk yenilemek verileri aktarmak,durduk yerede bozuluyor bu hdd  :'(

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #23 : 30 Kasım 2011, 23:27:29 »
::)

Az önce usbden çalıştırdım harddiski zar zor açtım "disk biçimledirilmemiş biçimlendirmek istermisiniz" dedi biçimlendirdim düzeldi.  ::) Ama 250 GB lik veri gitti.  :( Yardımlarınız için teşekkürler.

Saygılar...

keşke disk biçimlendirme yapmasaydın veriler giderdi,derdik biz
anlamıyorum ama bazen disk biçimlendirilmemiş diyor o anı hiç sevmem çünkü herşey sıfırlar
birde şu disk kurtarma programları en iyisini denedim ama olmuyor sadece klasörler(sarı renk olanlar) geri geliyor ama içleri bomboş,birde bilgisayar sistem geri dönüşümü oda işe yaramıyor,dosyalar içi boş oluyor

teknoljiye bak,bir harddiske güvenmiceksen neye güvenicez,biz yıllarımızı verip boşuna arşiv yapıyoruz o zaman
aslında tek çaresi her 2 senedir hardisk yenilemek verileri aktarmak,durduk yerede bozuluyor bu hdd  :'(

Bir sata kablosuyla pcye bağlayıp dahili olarak kullanacağım artık.

Bence en güzel depolama yöntemi CD / DVD iyi sakladıktan sonra çizilmez.

Saygılar...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #24 : 01 Aralık 2011, 00:55:02 »
Güven üzerine kurulan sistemler çöker. İşleri güvenle değil tedbirle yürütmek gerekir.

Eğer kıymetli verin varsa yedekleyeceksin. Bu her zaman böyledir. Ben sahada yıllardır bir sürü disk değiştirip durdum. En pahalı sistemlerin en kaliteli sistemleri bile bozuluyor. Zaten çok pahalı bir sistemde öyle çok disk oluyor ki her yıl bir kaç tanesi kesin bozuluyor. Baktığım bir sistemde disklerin en kötü halde bile bozulması için 4 taneden fazla diskinin gitmesi gerekiyor. İyi halde galiba 12 disk arızalansa bile sistem devam edebiliyor. Veri güvenliği böyle bir şey işte...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #25 : 01 Aralık 2011, 09:03:27 »
Kaybolmasını istemediğiniz önemli bilgileri elektronik ortamlar yerine, CD, DVD gibi ortamlarda saklamalı. Piyasada kömür kaplı olarak bilinen çizilmez disklerde saklamak hatta yedeğin bir yedeğini daha almak en sağlam yöntem.
Geçmiş olsun.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #26 : 01 Aralık 2011, 13:53:36 »
En güzel çözüm RAID galiba...

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #27 : 01 Aralık 2011, 13:54:27 »

peki raıd 0   ,sa ne yapıcaz..? ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #28 : 01 Aralık 2011, 14:01:29 »
yok  canım, raid 1 demiştim  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #29 : 01 Aralık 2011, 14:03:15 »
oyun sevdam olduğu için  raıd 0 yaptım  göçtümü alayı gıdıyor :)  nerden bulaştım şu oyun işine bilmem :-\
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #30 : 01 Aralık 2011, 14:31:16 »
göçen harddisklerdeki verileri tekrar getiren bi program var onu dene derim ;)kurtarabilirsin
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #31 : 01 Aralık 2011, 15:05:50 »
geçmiş olsun, yedek dedinizde ben epeydir yedek almıyorum, :-[ ben bir yedek alayım işle ilgili  ;D

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #32 : 01 Aralık 2011, 15:33:13 »
göçen harddisklerdeki verileri tekrar getiren bi program var onu dene derim ;)kurtarabilirsin

ben denedim sadece klasörler geldi içi boş 2 günümü harcadım hiç bir yolu yoktu

whitefoxss

« Yanıtla #33 : 01 Aralık 2011, 16:18:18 »
Oyun sevdası olanlar imzamı bir tıklasın,oyunun en babasını oynayan ve dünyaya Türk adını duyuran bir topluluğuz ve şu an ESL Dünya sıralamasında 3. durumdayız  ;) Raid kesinlikle çözümdür biraz masraflı da olsa..Ama veri yedekleme dendiği zaman bende dvd tercih ediyorum.
« Son Düzenleme: 01 Aralık 2011, 16:19:50 Gönderen: whitefoxss »

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
« Yanıtla #34 : 01 Aralık 2011, 16:30:26 »

ben denedim sadece klasörler geldi içi boş 2 günümü harcadım hiç bir yolu yoktu
Aslında bu işi layıkıyla yapan programlar var. Lisans ücretleri de ona göre. İnternetten bulunan veya freeware  yazılımlar yetersiz kalabiliyor. Gerçekten önemli kaybolmuş bilgilerin geri gelmesi için  yüzlerce dolar ödeyen kişiler olabiliyor. Tabi bu parayı talep edenlerde ona göre yazılımlar kullanıyorlar. Yangından çıkmış dizüstülerden veya formatlanıp üzerine işletim sistemi kurulmuş laptoplardan bilgi getirebilenler olduğunu biliyorum.
Bilge ERDOHAN

whitefoxss

« Yanıtla #35 : 01 Aralık 2011, 16:52:26 »
Recovery programları evet bir çok veriyi geri getirebilir.Bu konuda sıkıntı yaşayan olursa pm atabilir yardımcı olurum.Biliyorsunuzki genelde hack crack key vs paylaşımı suç   ;)

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
« Yanıtla #36 : 01 Aralık 2011, 17:12:23 »

peki raıd 0   ,sa ne yapıcaz..? ;)

RAID  tam çevirisi Artıklıklı Bağımsız Diskler Dizisi demek. Çok sayıda bağımsız sabit diskin büyük bir mantıksal dizi  oluşturmak üzere bir araya getirilmesine verilen addır.
RAID dizilerinin başlıca amacı veri kullanılabilirliğini ve güvenliği artırmaktır. RAID, bir sabit disk arızası olduğunda sistemin kapalı kalmasını önler ama kullanıcı tarafından silinmiş veya hırsızlık ya da yangın gibi önemli bir olay nedeniyle zarar görmüş verileri kurtaramaz. Bu nedenle, bir RAID sistemi kurduktan sonra sisteminizi bu tür sorunlara karşı güvenceye almak için verilerinizi düzenli olarak yedeklemeniz gerekir.
RAID 0  düzeyinde, iki veya daha fazla sabit disk birleştirilir ve özellikle sıralı erişimde daha iyi bir okuma/yazma performansı elde edilebilir. Ancak RAID 0 dizisinde artıklık bilgileri saklanmaz. Başka bir deyişle, sabit disklerden biri başarısız olursa tüm veriler kaybolur. RAID düzeyinin adındaki 0, bu düzeyin artıklık içermediğini gösterir. Güvenliğin önemli olduğu sunucularda genellikle RAID 0 kullanılmamasının nedeni budur.
RAID 1 sistemlerinde aynı veriler iki sabit diskte saklanır (%100 artıklık). Disklerden biri başarısız olduğunda, diğer diskteki veriler sistemin performansını veya verilerin bütünlüğünü etkilemeden anında kullanıma sunulur. Veri güvenliği ve kullanılabilirliği için kolay ve son derece etkili bir çözümdür. Yani disklerden biri göçerse diğer diskten çalışmaya devam edilebilir.
Bilge ERDOHAN

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #37 : 01 Aralık 2011, 18:50:31 »
Oyun sevdası olanlar imzamı bir tıklasın,oyunun en babasını oynayan ve dünyaya Türk adını duyuran bir topluluğuz ve şu an ESL Dünya sıralamasında 3. durumdayız  ;) Raid kesinlikle çözümdür biraz masraflı da olsa..Ama veri yedekleme dendiği zaman bende dvd tercih ediyorum.

takiptesiniz  ;)   sizin arkadaşların bır ıkısının vıdeolarını youtube ,de izledim  fena oynuyorlar :)

whitefoxss

« Yanıtla #38 : 01 Aralık 2011, 18:58:33 »
Optimus Prime videolarıdır  :D Dünya klasmanında oyuncuları bünyesinde barındıran ve EA+Dıce takımı yani oyunu yapanlar ile maç yapmış birde utanmadan bu maçı kazanmış bir takımız. >:D Korku salmaya devam edeceğiz.Takip için teşekkürler.

Hüseyin Tekinay

• 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
« Yanıtla #39 : 01 Aralık 2011, 19:00:37 »
Oldukça yararlı bilgiler, sağolunuz. :2up
Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur