Bıçak Sanatı - Forum

İlk bıçağım nihayet bitti

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
Ynt: İlk bıçağım nihayet bitti
« Yanıtla #20 : 29 Kasım 2011, 22:11:32 »
Ustalarım arkadaşlarım , abilerim yorumlarınız için çok teşekkür ederim, umarım ilerde daha güzel bıçaklar yapabilirim. O yüzden eleştirileriniz benim için çok önemli. Aslında bu bıçakta yaptığım hatalar bana ders oldu, daha titiz ve özenli çalışmam şart.

Mert bende bu işlerde yeniyim o yüzden sorunun cevabını veremiyorum  :(

Sefa hocam aslında kaplamanın hakkını pek verdim sayılmaz, ilk başlarken kullandığım japon yapıştırıcısı dandik bi markaydı, o yüzden kaplamanın içinde minik hava kabarcıkları kaldı, yada ben zımpara işini pek beceremedim. Akçaağaç renginden dolayı durumu biraz kurtardı ama sizin yaptığınız örneğe yaklaşamadı bile :(

Muammer Ustam yorumların için saol, inşallah yardımlarınla daha güzel işler çıkarabilirim, her şey için teşekkür ederim.

Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #21 : 29 Kasım 2011, 22:48:36 »
ilk bıçak için gayet iyi olmuş Serdar . sen bırde benım ilk bıçağımı görecektın ;)  siyonakrilat kaplama bayağı uğraştırmışa benzıyor. ılk kullandığın dandık olan hangı markaydı..? hıç bulaşmayalım bızde.
ilk yaptığın bıçağa gizli kabza yapmışsın ve gayetde ıyı olmuş  :)  güle güle kullan..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #22 : 29 Kasım 2011, 22:53:15 »
Teşekkür ederim Taner hocam saolun, kaplama baya zorladı gerçekten 8 kat attım, markasını tam olarak hatırlamıyorum ama yarın bakıp yazarım.
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

« Yanıtla #23 : 30 Kasım 2011, 00:13:39 »
Siyanoakrilatı bu şekilde uygularken, uygulama öncesi hiç sarsmadan ve çalkalamadan kullanmak gerekiyor. Ayrıca yüzeye sıkarken sıkıp bırakmamak gerekiyor, yani sıkmaya başlayınca bitene kadar sıkma işine devam etmek gerekiyor, şişeye nefes aldırmadan. Sıkmaya ara verdiğinizde şişe nefes alıyor ve içerisi hava kabarcığı doluyor, böylece o kabarcıklarda olduğu gibi yüzeye yansıyor. Eğer nefes aldırdıysanız bekleyip kabarcıkların sönmesini bekleyin sonra devam edin. Denemeyle sabittir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #24 : 30 Kasım 2011, 00:17:19 »
Yahu her gün amma çok ve güzel tiyolar ekleniyor foruma.  O0
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #25 : 30 Kasım 2011, 01:16:38 »
Emeğinize sağlık. Balçak oldukça değişik ve güzel bir uygulama.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #26 : 30 Kasım 2011, 03:08:08 »
Eline sağlık Serdar, devamını isteriz  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #27 : 30 Kasım 2011, 08:56:37 »
Serdar tebrik ederim, çok güzel olmuş, bıçakta sapın bayağı bi önemli olduğunu düşünen biri olarak sapa bayıldım, çok güzel, bu iş vesilesiyle de bayağı bi malzemeye parkı oluşturmuşsun gibi geldi, artık bundan sonrası daha kolay olur umarım.... ;)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

-Hüseyin Ateş

• 196
  • Meslek: mekatronik teknikeri
  • Yer: istanbul-B.Paşa
« Yanıtla #28 : 30 Kasım 2011, 09:19:38 »
serdar bey ellerine sağlık ilk bıçak için çok iyi bence

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #29 : 30 Kasım 2011, 09:33:17 »
Çok teşekkür ederim saolun.

Sefa Ustam siz yazınca yaptığım hata gözümün önüne geldi, yüzey fazla olduğu için hemen donmasın diye yapıştırıcıyı ara ara sıktım kabzenin üzerine sanırım kabarcıklarda bu yüzden oldu  :(

teşekkür ederim Vedat bey , aslında balçak öyle olmak zorunda kaldı, kabzeye girecek profil kısa olduğu için balçak , kabze , ve profil tek pimle sağlam bir noktadan sabitlenmesi gerekiyordu, sonuçta bu çıktı ortaya.

İnşallah Emre Ustam sizlerinde yardımlarıyla devamı gelir diye tahmin ediyorum.

Teşekkür ederim Murat bey beğenmenize sevindim , bu tür işlerde alet edevat önemli ama bi noktadan sonra insan kendini fazla kaptırıyor. atölyeme şimdiden sığamaz oldum :)
Önceden hanım havalı silah atışlarına gitmeme sitem edince '' ya içkim yok , kumarım yok , gezmem tozmam yok bi atışımız var diyordum.

Şimdi sitem edince '' ya içkim yok , kumarım yok , gezmem tozmam (yok hala aynı) bi avım var , bi balığım var , bi havalı silahım var , bi model uçağım var , bi bıçak sevdam var , azıcıkta atölyede metal işleme hevesim var diyemiyorum  :D

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #30 : 30 Kasım 2011, 09:40:37 »
Çok teşekkür ederim saolun.

Sefa Ustam siz yazınca yaptığım hata gözümün önüne geldi, yüzey fazla olduğu için hemen donmasın diye yapıştırıcıyı ara ara sıktım kabzenin üzerine sanırım kabarcıklarda bu yüzden oldu  :(

teşekkür ederim Vedat bey , aslında balçak öyle olmak zorunda kaldı, kabzeye girecek profil kısa olduğu için balçak , kabze , ve profil tek pimle sağlam bir noktadan sabitlenmesi gerekiyordu, sonuçta bu çıktı ortaya.

İnşallah Emre Ustam sizlerinde yardımlarıyla devamı gelir diye tahmin ediyorum.

Teşekkür ederim Murat bey beğenmenize sevindim , bu tür işlerde alet edevat önemli ama bi noktadan sonra insan kendini fazla kaptırıyor. atölyeme şimdiden sığamaz oldum :)
Önceden hanım havalı silah atışlarına gitmeme sitem edince '' ya içkim yok , kumarım yok , gezmem tozmam yok bi atışımız var diyordum.

Şimdi sitem edince '' ya içkim yok , kumarım yok , gezmem tozmam (yok hala aynı) bi avım var , bi balığım var , bi havalı silahım var , bi model uçağım var , bi bıçak sevdam var , azıcıkta atölyede metal işleme hevesim var diyemiyorum  :D
valla seni öyle iyi anlıyorum ki :)) ; ben ava alıştırana kadar bayağı uğraştım, 12 yılın üzerine anca alıştı diyebiliriz, hala bile bazı hafta sonları; "yav gitme işte bu pazar da" falan diyor ama çok fazla dirençli olmuyor artık bu itirazları ;D, deriye de ısındı artık, başlarda evde olurmu bu, daha yeni temizlik yaptım falan gibi itirazlarını da deriden ufak tefek rüşvetlerle çözdüm, şimdi birşey demiyor, sadece istedi bir bilekliğin ya da başka bir şeyin eskiziyle geliyor.... :D :D . aslında aklımda sırada bekleyenleri bir bilse...>:D >:D

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #31 : 30 Kasım 2011, 09:52:58 »
Yenge hanım 12 yılda alıştıysa ben daha giriş seviyesindeyim demektir  :D Allahtan benim atölye iş yerimde yoksa mümkün değil müsade alamazdım :) ucundan köşesinden onuda bi şeylere bulaştırayım diyorum ama şimdilik başarılı olamadım  :)

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #32 : 30 Kasım 2011, 09:58:37 »
Yenge hanım 12 yılda alıştıysa ben daha giriş seviyesindeyim demektir  :D Allahtan benim atölye iş yerimde yoksa mümkün değil müsade alamazdım :) ucundan köşesinden onuda bi şeylere bulaştırayım diyorum ama şimdilik başarılı olamadım  :)
kesnilikle doğru düşünüyorsun...  :2up . birşekilde yaptığın şeylere bulaştırmaya bak...  ;D

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #33 : 30 Kasım 2011, 10:03:54 »
İnşallah zamanla oda olacak diye umut ediyorum  ;D

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

supernaturel

• 108
  • cem
  • Meslek: cam alüminyum
  • Yer: istanbul-sarıyer- 1976
« Yanıtla #34 : 30 Kasım 2011, 11:05:39 »
gerçekden özenli çalışmışsın  tebrik ederim hiç ilk bıçak gibi görünnmüyor valla tebrikler devamını bekleriz.  :2up
boş çuval dik durmazmış

muharip

• 133
  • Bilal 1977
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #35 : 30 Kasım 2011, 11:40:42 »
Bu Sefa Ustamın hali ne olacak diye çok endişeleniyorum. :(

Her derde bir devası var. Üstelik bu devalar pratik, ucuz yollu ve kaprissiz. Yakında erip, uçarak aramızdan ayrılacak diye üzülüyorum!
Ustalık temkindir.

kerem

• 63
  • Meslek: makina mühendisi
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #36 : 30 Kasım 2011, 13:19:06 »
İlk bıçak için gereğinden fazla güzel  :2up

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #37 : 30 Kasım 2011, 17:28:19 »
teşekkür ederim  ^-^

Bu arada siyonakrilat kaplama yapacak arkadaşlara bi uyarıda bulunayım , zımparalama esnasında mutlaka toz maskesi kullanın , zımpara tozunu soluduğum için şu anda burnumun içi tamamen yara olmuş durumda, zanaat girecek başka yer bulamadı galiba  :)

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

« Yanıtla #38 : 30 Kasım 2011, 22:39:21 »
Bu Sefa Ustamın hali ne olacak diye çok endişeleniyorum. :(

Her derde bir devası var. Üstelik bu devalar pratik, ucuz yollu ve kaprissiz. Yakında erip, uçarak aramızdan ayrılacak diye üzülüyorum!
Yok yok Bilal endişelenme, bir şey olmaz.  Ne demişler bilirsin, "şıh uçmaz mürid uçurur" sen abartmışsın biraz  :D

Hüseyin Tekinay

• 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
« Yanıtla #39 : 30 Kasım 2011, 22:52:44 »
Öyleyse hazırlıklı ol şıhım. Müritlerin niyeti bozmuş vaziyette :2up
Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur