Bıçak Sanatı - Forum

Biley tasi tedarik

whitefoxss

Ynt: Biley tasi tedarik
« Yanıtla #20 : 29 Kasım 2011, 18:02:28 »
Lansky eli ayarsız olanlar için ideal   ^-^

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #21 : 29 Kasım 2011, 22:55:51 »
şubatta osmaniyeye gideyim de forumdaki dostları yağ taşına doyurayım
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

selimthedream

• *
  • 43
  • Meslek: Saha İzleme Yetkilisi
  • Yer: Pendik, İstanbul
« Yanıtla #22 : 30 Kasım 2011, 08:35:12 »
Hocam Murray Carter'ı tanıyorsun bizi niye uğraştırıyorsun ;D? Biriket al bir tane, biraz da kutu kartonu, bileylediğin bıçakla tıraş ol... Murray aganın ettiğinden benim anladığım: Japon taşı falan ölü yatırım, bütün numara teknikte.

Carter'in bir dedigi bir dedigini tutmuyor.  Adam gercekten yetenekli hem bladesmith hem de bileyleme konusunda uzman ama isi biraz ticarete dokmus gibi.  Hem is teknikte diyor, dvd'leri satmak icin herhalde, hem de Japon waterstone ile bileyleme yapiyor ve bunlari ayrica satiyor.  Yalniz bir sey gercek ki adam isi biliyor. =)

Dun aksam eskiden kullandigim taslardan birini buldum, Ankara Tasi diye almistim gercekten oyle mi deil mi tartisilir, onunla eski korelmis bir cakimi bileyledim ilk aldigim zamanki haline dondu.  Tabi ki benim icin yeterli deil ben cok daha iyi performans istiyorum. =)

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #23 : 30 Kasım 2011, 08:50:03 »
şubatta osmaniyeye gideyim de forumdaki dostları yağ taşına doyurayım
Bekliyoruz hocam. Emin'in önünde beni sıraya koy :)
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

selimthedream

• *
  • 43
« Yanıtla #24 : 30 Kasım 2011, 09:37:50 »
Arkadaslar bir sorum daha olacak.  Strop uzerinde kullanmak icin polisaj pastasi nerden bulabilirim?  Emre'nin zimpara kagidi ile bileyleme videosunda siyah, mavi ve beyaz polisaj pastalarindan bahsetmisti.  Ben internet uzerinde bakmaya calistim hep karsima pasta cila ile ilgili bilgiler geliyor.  Kati halde polisaj pasta nerden bulabilirim?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #25 : 30 Kasım 2011, 09:44:22 »
hırdavatçılarda var ;)  en çok mavi renklı olanı bulunuyor, mesela burda "sakarya" kahverengı bulamadım.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #26 : 30 Kasım 2011, 10:45:15 »
Bekliyoruz hocam. Emin'in önünde beni sıraya koy :)

:)) :)) :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #27 : 30 Kasım 2011, 12:12:45 »
mavi pastayı bıçakçılar çarşısında malzeme tedarik eden yerler oluyor
dükkan isimleri polisaj malzeme diye geçer,bizim bursada dükkan var kartı telefonuda var ama kargo yapıyormu bilmiyorum denerim dersen numarayı veririm
ben mavi pasta almadım kalın diktörgen bir üründür,ben meytlan kullandım deri masatta işe yarıyor pastaya gerek kalmadı,ama cila konusunda pasta iyiyse bilmem

selimthedream

• *
  • 43
« Yanıtla #28 : 30 Kasım 2011, 15:20:05 »
Numarayi verebilirseniz sevinirim.  Arayip konusmak isterim sadece polisaj macun deil belki baska malzemeler de isteyebilirim. 

Hazir mevzusu gecmisken bir de deri masat hazirlamam gerekiyor.  Daha once hep sadece biley taslari uzerinde calisma yaptim gazete kagidi veya deri kemer kullanarak stop yapmaya calistim ama artik bir masat gerekiyor.  Tahta konusunu ayarlarim ama uzerinde yapistirmak icin deriyi en rahat nerden temin edebilirim acaba?  Aklimdan gecen deri bir kemer alip onu kullanmak ama kaliteli bir kemere yazik olur suni kemerler de ayni isi gorur mu emin olamiyorum.

Son olarak da bir rica daha olacak. DMT Extra Extra Coarse Diamond stone tarzi bir tas duzelyici ihtiyacim var. http://www.amazon.com/DMT-D8XX-Dia-Sharp-Continuous-Diamond/dp/B000GLPCO2
Tabi ki daha uygun fiyatli birsey olursa daha iyi olur. =) 

Bayagi bi soru sordugumun farkimdayim ve ozur dilerim ama ilk yazimda da soyledigim gibi bu konuya merakliyim ve kendimi gelistirmek istiyorum.  Taslarla bilemeyi ozellikle seviyorum.  Taslari duzlemek icin zimpara kagidi kullaniyordum ama hicbir zaman cok iyi performans alamadim.

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul

selimthedream

• *
  • 43
« Yanıtla #30 : 01 Aralık 2011, 12:08:59 »
Arkadaslar ben her zamanki gibi rahat durmayip internette dolanirken yabanci bir sitede asagidaki aleti gordum.  Elinin ayari olmayanlar icin ideal bir bant zimpara gibi gorunuyor tek dezavantaji kucuk olmasi gibi.  Bu cihaz konusunda fikirlerinizi almak isterim:

http://www2.knifecenter.com/item/WSWSKTS/work-sharp-wskts-knife-

Bu da tanitim videosu:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fq9oTA7oO-g#!

selimthedream

• *
  • 43
« Yanıtla #31 : 01 Aralık 2011, 12:11:11 »
http://www.gozdenalbur.com/MARPOL-EUROPOL-KATI-MADEN-CILASI-900-GR,PR-5403.html

http://www.optopazar.com/Polisaj-Pastalari,LA_190-2.html

Bu arada bilgi icin cok tesekkurler.  Once yakindaki hirdavatcilara bakicam onlardan bulamazsam verdiginiz sitelerden birinden ismarlarim. 

Bir de koctas'ta polisaj pastasi var mi diye sordugumda beni arabala reyonuna yonlendirdiler.  Orada cizik kapamak icin kullanilan bazi materyaller var bunlar da strop compount olarak kullanilabilir mi acaba?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #32 : 01 Aralık 2011, 13:56:10 »
etkılı olamıyor malesef.  makıne ıle kullanacaksanız keçede durmuyor.bulamazsanız buradan mavı renklı pasta yollayabılırım sıze..  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #33 : 01 Aralık 2011, 14:09:47 »
Şu koyu gri tipi tavsiye ederim, bileylemenin sonunda agresif bir kılağı alma deneyimi için  ;D http://www.optopazar.com/KABA-POLISAJ-MUMU,PR-604.html

Kipmen Sanat web sitesi

Asniper

• *
  • 9
  • Meslek: mühendis
  • Yer: ankara
Ynt: Biley tasi tedarik-polisaj mazemesi
« Yanıtla #34 : 22 Nisan 2014, 17:48:25 »
ustalarım bauhausta dremel marka polisaj macunu mevcut. kırmızı renkli. bugün gittim aldım. küçük bir ambalajda fiyatıda makul geldi 7 lira kadar. kaç rpm de çalışmak gerekir vs .bilgileri daha sonradan denemelerimle yazarım. şimdilik slm lar

« Yanıtla #35 : 23 Nisan 2014, 00:22:47 »
Macunu dremelde mi kullanacaksınız ? Eğer öyleyse yüksek devirleri seçerseniz daha hızlı ve iyi sonuç alırsınız. Macunu pahalı almışsınız, normalde 1kg ağırlığındaki bir parlatma macununa da neredeyse aynı fiyata alabilirdiniz.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #36 : 23 Nisan 2014, 00:30:57 »
Dremel olunca fiyat böyle pahalı oluyor. Sefa hocamızın dediği gibi alsaydınız bir daha macun sıkıntınız olmazdı :)

Asniper

• *
  • 9
  • Meslek: mühendis
  • Yer: ankara
« Yanıtla #37 : 23 Nisan 2014, 11:28:47 »
konuyu biraz dağıttım ama kusuruma bakmayın. ustalarım akşam mesajı yazdıktan sonra biraz araştırma yaptım   :(  geç oldu biraz ama haklısınız bulduğumda uygun gibi gelmişti fakat dediğiniz gibi 1kg.da alınabilirmiş. Ankara'da gezdiğimde maalesef bahsi geçen macuna rastlayamadım. ayrıca gezdiğimde arkansas taşına da rastlamadım. internet siparişi de işim dolayısıyla biraz sıkıntılı olacak o yüzden maalesef aldım. dremelin kendi makinasında uygun başlıkla kullanacağım.6-8.kademede çalıştırmayı düşünüyorum. şimdilik slmlar saygılar.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #38 : 23 Nisan 2014, 11:57:36 »
Polisaj macunu satan yerler konusunda yardımcı olabilirim.

Ayrıca Ulus'ta doğal  arkansas taşı satan bir yer görmüştüm.
Okinawian

« Yanıtla #39 : 23 Nisan 2014, 12:24:03 »

Ayrıca Ulus'ta doğal  arkansas taşı satan bir yer görmüştüm.
Acar Civata satıyormuş, ellerinde Arkansas kombine taşta var

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-el-aletleri-orginal-orjinal-amerikan-arkansas-bileme-tasi-100-mm-154136396/detay