Bıçak Sanatı - Forum

metal üzerine desen aktarma ?

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: metal üzerine desen aktarma ?
« Yanıtla #20 : 18 Ekim 2012, 09:54:10 »
Çok yaralı bilgiler bunlar, bilginize emeğinize sağlık ;)

avergraver

• **
  • 77
    • Havalı metal işleme kalemleri Engraving tools
  • Meslek: Havalı Metal İşleme Gravür Kalemleri İmalat ve Satışı
  • Yer: Antalya / TURKEY
« Yanıtla #21 : 18 Ekim 2012, 14:33:27 »
Allah razı olsun Gökhan bey sağolun...
Cahillerin kalpleri dudaklarında, Alimlerin dudakları ise kalbindedir. ( Hazreti ali keramullahu veche)

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #22 : 19 Ekim 2012, 13:32:23 »
Merak ettiğim bi konuda çok iyi aydınlandım teşekkür ederim...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #23 : 19 Ekim 2012, 13:42:50 »
Çok çok faydalı bir paylaşım. Çok teşekkürler.  :2up

Selamun aleykum arkadarşlar... Belki konu eski olabilir ama ben yinede bir açıklama yapayım. İlk olarak hangi deseni metale geçirmek istiyorsanız, o deseni normal bildiğimiz (A 4) fotokopi kağıdına "LAZER" yazıcı olmak kaydı ile bir fotokopi çektirin. Lazer yazıcı olmaz ise deseni asla aktaramazsınız! Daha sonra resmi aktaracağınız metali "ASETON" ile silin. Kağıdı, resim metale gelecek şekilde çevirin ve üzerine koyun. Bir parça peçeteyi çok ıslanmayacak şekilde yine aseton ile ıslatın ve kağıdın üstüne 5- 10 saniye kadar basıp daha sonra çekin. 30-40 saniye sonrada diğer kağıdı metal üzerinden kaldırın. resim net bir şekilde aktarılmış olur. Yazı ve rakam aktarmak isterseniz,bilgisayarınızdan çıktı almadan önce harfleri yada rakamları programla ters  yazınız. Kendi çalışmam olan bir link atıcam. Videonun en başında aktarma işlemini izleyebilirsiniz. Saygılarımla...Ramazan
www.avergraver.com
http://www.dailymotion.com/video/xsxc01_avergraver-ca-35-paslanmaz-celik-uygulamasy_creation
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #24 : 19 Ekim 2012, 14:27:06 »
Arkadaşlar, "Dert paylaştıkça azalır, rızık paylaştıkça çoğalır" Ben Aynı zamanda Antalyada değerli taş mıhlayıcısıyım. Takı üzerine hertürlü mıhlama işlerini yapıyorum. Taş mıhlama sanatı olsun gravürle alakalı olsun aklınıza ne takılırsa yardımcı olmaya çalışırım. Bir dua benim için yeterlidir....
Ramazan :)
Cahillerin kalpleri dudaklarında, Alimlerin dudakları ise kalbindedir. ( Hazreti ali keramullahu veche)

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #25 : 19 Ekim 2012, 14:43:12 »
Resimlerde bir müşterimin motor çamurluklarına yaptığı çalışmalar. Aynı şekilde Aseton ile aktarma yapıldı ve işlendi. Kendisi bu işin ustası değil, Profesyonel bir kayakçıdır. Lakin hobi amaçlı başlıyorum bu işe dedi ve benden bir kalem satın aldı. İnternette kendi setesi var oradan açılan ekranın sol tarafında engraving bölümüne girip bakabilirsiniz.  Adamın sitesi: http://marcofeichtner.com/   Bu adam Tamamen oymayı paylaşımlardan öğrendi.

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #26 : 19 Ekim 2012, 14:48:31 »
Motorun değeri bayağı artmıştır herhalde.İnce iş vallahi el emeği göz nuru, çok güzel olmuş eline gözüne sağlık  :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #27 : 19 Ekim 2012, 14:59:36 »
İnsan bu tür çalışmalar yapınca  dünyayı unutuyor... En azından kendi adıma konuşmuş olayım:))
Ramazan
www.avergraver.com

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #28 : 19 Ekim 2012, 19:50:16 »
Ramazan kardesim cok faydali bir konuyu gayet guzel aciklamis sagolsun ama ink jet ve fotokopi olan calismalarinda istenilen yuzeye transferi mumkun yalniz laser printer olmasi cok da olmassa olmaz degil bunu da ben ilave etmis olayim  corbada benimde tuzum olsun istedim .

Inkjet icin transfer
1-Transfer Kagidina istenilen baskiyi yazicinizdan ciktisini alin (Transfer kagitlari 2.5 tl ye kirtasiyelerde bulabilirsiniz.Figure icin lutfen mirror yapmayi unutmayin)
2- Aldigimiz ciktiyi transfer yapilcak parcaya yerlestirmeden alkol ve ya aseton ile temizleyin 
3-Transfer solusyonu nu parmaginizla metalin uzerine hafifce gezdirin (firca da olabilri ama ben hep parmagimi kulaniyorum , transfer losyonu kirtasiyelerde bulabilirsiniz )
4-Yazici ciktimizi murekkep basili yere asagi gelcek sekilde yerlestirin
5- Tirnaginizla yada plastik bir nesne ile seklin uzerinden baski yapin
6-2 dakika sonra transfer kagidini nesnenin uzerinden cekebilirsiniz istenilen desen istediginiz yuzeye cikcaktir.

fotokopi baski icin transfer isteyen arkadaism olursa onun icinde aciklamali bir sekilde yazarim.

Kolay gelsin iyi calismalar
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #29 : 19 Ekim 2012, 20:27:59 »
Hakan abi teşekkürler verdiğin bilgi için. Bir silah fabrikasına havalı oyma kalemi satmıştım, kurmaya gittim ürünü. Gravür bölümünü gezerken baktımki ustalar standart şablon kullanıyorlar. Oda güzel bir telnik ama, düz astarlı işler için  kolaylık oluyor. Bombeli bölümlerde ise metale guaj boya sürüp kurşun kalemle çiziyorlar deseni. Ama ne desenler ... Gerçektende şahaserdi. Anlaşılan o ki, bu işe gönül verenlerin azda olsa resim yeteneği olması gerekiyor.
Ramazan
www.avergraver.com

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #30 : 19 Ekim 2012, 20:57:07 »
Dogru diyorsun kardesim , hic olmasada eli boyle ince iscilige yatkin olcak :)
Bu arada resim gondercektim ama sanirim kidem im yetmiyor :)) yada nasil gonderilecegini bilemedim neyse bulurum insallah ramazan kardesim senin icin bir kac resim gondercektim senin isin le alakali insallah en kisa zaman da nasil gonderecegimi bulur sana ulastiririm.
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #31 : 19 Ekim 2012, 21:13:50 »
Hakan abi zannedersem direkt olarak resim atılmıyor. Ama resminiz internette bir yerde var ise o zaman atabilirsiniz. Onun haricinde olmuyor,kıdemle alakalı değil yani  :) Facebookta felansa resim paylaşabilirsin.

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #32 : 19 Ekim 2012, 21:38:01 »
Yada facedeki bıçaksanatı sayfasına paylaş abi oradada görebiliriz...

« Yanıtla #33 : 19 Ekim 2012, 21:53:51 »
Dogru diyorsun kardesim , hic olmasada eli boyle ince iscilige yatkin olcak :)
Bu arada resim gondercektim ama sanirim kidem im yetmiyor :)) yada nasil gonderilecegini bilemedim neyse bulurum insallah ramazan kardesim senin icin bir kac resim gondercektim senin isin le alakali insallah en kisa zaman da nasil gonderecegimi bulur sana ulastiririm.
Fotoğraf göndermek için kıdem vs sözkonusu değil, her isteyen fotoğraf gönderebilir. Bunu yapmak için aşağıda "ek seçenekler" i tıklayıp, göndereceğiniz fotoğrafı bilgisayarınızdan bulup gönderebilirsiniz.
Gravürcü arkadaşların sohbetin de çok yararlanıyoruz haberiniz olsun  ;)
« Son Düzenleme: 19 Ekim 2012, 21:56:43 Gönderen: sefaçabuk »

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #34 : 19 Ekim 2012, 22:00:41 »
Kidem konusu tamamen latifeydi yanlis anlasilma olmasin lutfen ben biraz forum larin cahiliyim o yuzden
yardiminiz icin tesekkurler simdi oldu sanirim :))
« Son Düzenleme: 19 Ekim 2012, 22:07:05 Gönderen: Ahenk »

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #35 : 19 Ekim 2012, 22:09:41 »
Abi bıçak sanatı facebook linki: http://www.facebook.com/groups/277401845651073/

Resimlerde ayrıca bir harika...

Hakan AKSOY

• *
  • 465
« Yanıtla #36 : 19 Ekim 2012, 22:24:23 »
Begendiysen ve isine yararsa gule gule kullan kardesim
aslinda daha cok vardir da resimlerin icinde ilk gozume carpanlar bunlar oldu elime gozume carptikca sana gonderirim .

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #37 : 19 Ekim 2012, 22:46:33 »
Hakan abi Allah razı olsun çok sağol. Ben geniş bir arşiv oluşturuyorum, çünki müşterilerin talebi bayağı geniş yönde. Onun için bunları hep arşivlerim  :) Kendi kalemlerimede özel bir motif tasarlayıp üzerine oymayı düşünüyorum. CNC ile üretim yapıyoruz ürnlerimizi, üzerine CNC oyma isim yazıyor lakin El ile yapılan gibi olmuyor. Tabi birazda üşeniyorum, her kalemin üzerine işleme yapacak olursak yandık :) Birde ısıl işlemli olunca sorma.  Elinize geçerse çeşitli desenler, bizde istifade etmek isteriz, Paylaşırsanız mutlu olurum abi...

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #38 : 19 Ekim 2012, 23:20:14 »
Arkadaşlar, "Dert paylaştıkça azalır, rızık paylaştıkça çoğalır" Ben Aynı zamanda Antalyada değerli taş mıhlayıcısıyım. Takı üzerine hertürlü mıhlama işlerini yapıyorum. Taş mıhlama sanatı olsun gravürle alakalı olsun aklınıza ne takılırsa yardımcı olmaya çalışırım. Bir dua benim için yeterlidir....
Ramazan :)

ramazan bey, öncelikle aseton ile resmi nasıl aktaracağımız ile ilgili olarak ; paylaşımınız için çok teşekkür ederim sayenizde yeni bir şey öğrenmiş oldum...:)
paylaştığınız video ve resimlere bakarken de inanın mest oldum ne güzel şeyler yapıyorsunuz... seyrederken insanın alıp yapası, deneyesi geliyor ... hemen bu ekipmanların fiyatı nedir diye bir bakayım dedim; ama  amatör işi değilmiş...:) daha doğrusu benim boyumu aşıyormuş :)
 gravür için bu dremel veya buna benzer ekipmanların performansları hakkında da tecrübeniz var mı acaba ? bunlara benzer bir alet kullanabilir  miyim? 

avergraver

• **
  • 77
« Yanıtla #39 : 20 Ekim 2012, 00:04:11 »
Dramel tarzı bir alette hiç tecrübem yok ama, sanırım bizim kullandığımız frezelere benziyor. Bu tip döner başlıklı aletler ile ahşap tarzı malzemelerde güzel işler yapabilirsiniz. Metal üzerinede yapılır lakin, titreşimden dolayı profesyonel bir gravür olmaz. Hobi için yapıyorsanız sanırım tatmin eder, ama işiniz gravürse, ve geçiminizi bu işten sağlıyorsanız, döner uçlu malzemeler amatör kalır. Eğer havalı oyma kalemleri bütçenizi aşıyorsa, size tığ ve çekici öneririm. Havalı kalem ile çekiç-tığ arasında 3 fark var.  1)-çekiç ve tığ işinde oyma ucu çok kırılır. 2)-çekiç ve tığ işinin 3 saatte bitireceği işi havalı oyma kalemi 40 dakikada açık ara fark ile bitirir. 3)- Çekiç ve tığ işinde oyma yapılan yerlerde kesikler oluşur, oyma kalemi ise cam gibi oyma yapar. Ama her ne olursa olsun havalı kalemin yapacağı işi çekiç ve tığda yapar. "ÇEKİÇ-TIĞ-ZIMPARALAR-MENGENE-GRAVÜR BOYALARI" hepsinin tutacağı 150 tl... Bu şekilde başlayabilirsiniz. Havalı oyma kaleminede gelince, yakında "EL KONTROL" modeli olan pedalsız kalemimize bir kampanya planlıyoruz. Fiyatı çok uygun olacak, inşaAllah çoğu ustamız ürünümüzü kullanacak. Kampanya olunca fiyatlara bakarsınız, bütçenize uygun gelirse sizede bir tane veririz :)