Biraz araştırdım birkaç çeşit ağaç kökünden başka güzel ülkemize ait Kabze malzemesi bulamadım,
Gergedan boynuzu, Fildişi, Mamut dişi Fosili, deve kemiği, Geyik boynuzu, Egzotik yüzlerce ağaç veya yumrusu, Japon ip sarma tekniği ( onlarda bişey bulamamış ip dolamışlar kabzelere

) elin adamı bişey denk getiriyor allayıp pullayıp kendi memeleketini de içine katıp köstürüyor dünyaya, peki bizim böyle dünyaya mal olabilecek bir madenimiz, ağacımız, geyiğimiz bişeyimiz yokmu?
şimdi zaten var olanların türk versiyonlarından bahsetmiyorum. Geyik boynuzu bizde de var ama Kuzey Amerikada alası var gibi. Mesela oltu taşından bıçak kabzesi olurmu? o kadar tespih yapılıyorda hemde işlemeli gümüş kakmalı falan, ne cevherler çıkar aslında, yada Lüle taşı kullanılmazmı? nebileyim aklıma gelmeyen birsürü şey vardır.
Bıçakcılarımızın eskiden manda, koç gibi hayvanların bile boynuzundan bıçak yaparken şimdi uyduruk fiber denilen maddeyle bişeyler yapmaları tuhafıma gidiyor. Siz dostlarım elinizden geleni yapıyorsunuz bunu takip ediyorum ama zaten buradaki sevdalılardan bahsetmiyorum.