Teşekkürler

İşlevlilik bir bıçağı güzel yapmaz ama kullanılması için yapılan bir bıçak işlevsizse yapanı utandırır. Ben de bu (kaşık) oyma bıçaklarını elden geldiğince iş görecek şekilde yapmaya çalıştım. Aslında saplarını yine de belki kaba saba ama daha kocaman yapıp aşırı hor kullanıma uygun kullanmak daha mantıklıydı ama bariz çirken olan şeyleri ancak kendi kullanımım için yapıyorum.

Sağlamlık açısından ovengkol parçalarının damarlarının sap boyunca uzanmasını tercih ettim.
Metali paslanmaya karşı korusun diye soğuk meneviş boyası ile kararttım. İş gören yerlerde boya kalmayacak ama aynı yerlerde pas da tutunmaz ne de olsa. Tabi biraz yağlamak gerekli. Boyanın varlığını sürdüreceği yerler erişilmesi zor yerler. Bu kısımlar başka türlü korumak zor olurdu.
Bıçakları şu şekilde yaptım. Önce düz bir Ck67 şeridi alıp ağzını tek yandan, iki ağızlı ve küt uçlu olarak tek bir açıyla açtım. Yani bu işlemden sonra lama bir yüzden hala düz görünüyordu.
Sonra bu şeridin diğer tarafına sap için delik açtım.
Ardından bıçağı ısıtıp büktüm. Sonra yeniden ısıtarak su verdim. Son ısıl işlem adımı olarak da bıçağı fırında menevişledim.
Sefa, serinin devamı kısmet işi... Gerekirse, kısmet olursa...

Özgür, bu bıçakları "Sadık" üyemize yapmıştım. Kendisi bıçakları MSS harfleriyle damgalamamı rica etmişti.