Bıçak Sanatı - Forum

SAF SİRKE RUHU KULLANIMI?

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
SAF SİRKE RUHU KULLANIMI?
« : 23 Kasım 2011, 08:51:38 »
Geçtiğimiz yıllarda bir hastam sliahının namlusunu temizlemek için "saf sirke ruhu"( asetik asit) kullandığını söylemişti.  Bilirsiniz bende de merak kamyonla. Aklıma ne geldiyse  ne düşündüm se 150 gr saf sirke ruhunun içine 8'lik inşaat çivisi atmıştım. Unutmuşum bir yıl kadar beklemiş içinde. dün elime geçti  baktım çivi ne halde diye..

Çividen geriye kalan simsiyah  neredeyse partikül boyutunda parçacıklar.

Ulaaa  dur şunu birde ck67'ye damlatayım bakalım nolacak deyip 2-3 ml kadar 5*20 cm profile tamamen yaydım.  O ne hiddet o ne celal. 5 dakika içinde korozyana neden oldu.

Şimdi benim aklıma takılan, bana bu kılçığı atan amca  hangi akla hizmetle bu asiti parlatmada kullanıyor?

Ve, 1000 kum zımparadan sonra bu asitle hızlı bir silme işlemi yapsam, tam mat bir yüzeye ulaşabilir miyim?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: SAF SİRKE RUHU KULLANIMI?
« Yanıtla #1 : 23 Kasım 2011, 11:25:32 »
Hüseyin, bu asidi biraz sulandırmayı dene, o zaman daha kontrol edilebilir bir tepkime süresine kavuşabilirsin...
Hatırlatmakta fayda var, suya asit dökülür, asite su dökmeyiniz, tehlikelidir.

Karartma için iyice temizlenmiş olmalı bıçak ve parmak izi dahi olmamalı, eldeki yağ aside direnç gösterip matlaşmamış leke oluşturacaktır. Karartmayı izle, koyu griye dönüştüğünde çıkarıp sabunla yıka ya da karbonat eritilmiş suya daldır, bu asit reaksiyonunu durdurur. Kağıt havlu veya gazete kağıdı ile ovala, kağıda siyahlık bulaşmayıncaya kadar, bu arada bir tiyo, sobadan çıkan külü ıslak gazete kağıdına bulayıp ovaladığına güzel sonuç alabilirsin.

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 23 Kasım 2011, 11:48:10 »
Hüseyin, o ürettiğini atma. Elinde demir asetat var ve tanenle tabaklamış yani vegetal deriyi siyaha boyamak için tercih de ediliyor.

Kılıf yapanlara tiyom olsun. Gerçi ben de denemedim ama galiba klasik bir yöntem bu.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #3 : 23 Kasım 2011, 17:20:41 »
Eylem usta asitli bir artık olunca elime almaktan korkup sobaya döktüm. :)Yani sizlere ömür:)

Emre usta bu kadar tecrübeyi yapa yapa mı öğrendin okuya okuya mı?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #4 : 23 Kasım 2011, 19:26:29 »
Eylem usta asitli bir artık olunca elime almaktan korkup sobaya döktüm. :)Yani sizlere ömür:)
...............

:))  :2up
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #5 : 23 Kasım 2011, 19:51:55 »

Emre usta bu kadar tecrübeyi yapa yapa mı öğrendin okuya okuya mı?

Yaparak Hüseyin , tabii asıl olarak Eylem'in dediği gibi deneme-yamulma  ;D

Kipmen Sanat web sitesi

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #6 : 23 Kasım 2011, 20:36:20 »
Geçtiğimiz yıllarda bir hastam sliahının namlusunu temizlemek için "saf sirke ruhu"( asetik asit) kullandığını söylemişti. 

o zat makara yapmış
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...