herkese teşekkürler
aslında ben tantoyu hiç sevmezdim çünkü adı harakiri bıçağı olduğu için,ama normal katananın birebir tarzında ve küçük versiyon oluşu,bu iticiliği benden aldı ve biraz sevmemi sağladı,adını saymazsak güzel bir bıçak tarzı
kabzadaki örgü,dediğiniz gibi orjinalinde deri kullanıyorlar,ama ben google dan çok araştırdım,modellerin yarıdan fazlasında strafor tarzında desen kullanmışlar,kimisi maviye boyanmış strafor gibiydi,yani deseni strafora benzetmişler ama tırnağımla bastırdım sert plastiktir,tırnak içe girmiyor,ama bir çok modelde böyle yapmışlar,nasıl olsa altında çeliğin uzantısı olduğundan zaten kırılma düşme yapmaz diye düşünüyorum
@ teoman
bende bıçak yapmak için hiç bir alet bulunmuyor,bursada yapan yer bulamazdım çünkü bursa ustaları işimiz çok sipariş çok diyorlar zaten bunla uğraşmıyorlar seri üretime takılmışlar
woden dummy bile yaptıramadım marangozlara,forumda çok güzel yapan eli alışkın ustalarımda var,bu çelik kısmının kaliteli olmasını bende çok isterdim,ama hem ustalarımın işi oluyor,hemde bunun çelik kısmı dışındaki diğer parçalarının temini ebaydan getirmek falan biraz uğraştırır,aslında bu tantonun çelik kısmını söküp,yerine bu forumdan bir ustaya çelik kısmını yeniden yapıp toplama yapılabilir
uzun zamandır ülkemizde satışı yoktu artık bulması zor ve gittigidiyordan tesadüf denk geldi
mekugi evet yok ,sarılmış ipleride sıyırdım ama yok,bunu kabzanın ucundan montajlamışlar
bunun tasarımı birebir hiç bir fark olmaksızın katana ile aynı yapmışlar,yani sondan uca doğru incelme,sırttan ağıza doğru bombelikısım,katananın küçük hali ama kalıp olarak birebir aynı,buda makina üretimine ifade eder gibi.bunda esneme yok çok sert ama paslanmaya müsayit çeliği var lekeleri var,zaten orjinal 1060 olsa veya 440 olsa böyle olmazdı diye düşündüm hemde bunun yabancı sitelerde satış fiyato 50 dolar anca bu yüzden demir oranı yüksek gibi,zaten çinliler demiri hurdayı kullanıyorlar