Bıçak Sanatı - Forum

Kocaelide Şu kardeşini etelyesine kabullenecek biri aranıyor (:

murat8989

• 41
  • Murat
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: Edirne Keşan
Hocalarım , ustalarım , malum sınav haftasını atlattık. artık sınav haftasında yaşadığımız zorlukları , stresleri , sıkıntıları ; yaratıcılığa ve üretkenliğe çevirmenin zamanı geldi. atelyesine misafir olup şöyle bi mengenesini kullanacağım , bana biraz biraz bant zımpara kullanmayı ucundan öğretebilecek abilerimi arıyorum. uygunum diyen abilerimle özel mesajdan numara alış verişi yapalım , görüşelim , konuşalım , size de uygun olursa işe koyulalım :) hevesi tavan yapmış şu kardeşinizi ortada bırakmayın , sevgiyle kalın.

Murat /Kocaeli

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
Murat inşallah öyle birini bulursun da seninde bir bıçağın olmuş olur. Bende işleri tatil ettim , atelye yok balkoonda yapıyordum malum hava soğuk.

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
Ah ah keşke atölyem olsada beraberce çalışsak....

Yada 7 kişi bir atölyeye girelim :)

toplanıp atölye tutalım :)))
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ah ah keşke atölyem olsada beraberce çalışsak....

Yada 7 kişi bir atölyeye girelim :)

toplanıp atölye tutalım :)))

ben yerinizde olsam 1 dakka zaman kaybetmezdim ne güzel kocaeliden çokca kişi var,hemde bu forum bilgi hazinesi dolu,sadece pratik yapmak ve ustalaşmak
sanayi bölgesinden küçük bir dükkan kiralanabilir  :2up

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
 :-\

atölye varken çağır çağır gelen adam yok,
atölye yok, istek var, adam var..
nasıl olacak ta olacak bu işler bilmem artık  ::)
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
:-\

atölye varken çağır çağır gelen adam yok,
atölye yok, istek var, adam var..
nasıl olacak ta olacak bu işler bilmem artık  ::)
Bizim orda böyle durumlar için şöyle denir.
"Meydan bulunur, at bulunmaz
 at bulunur, meydan bulunmaz." 8)
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
Şu anda ise at yok meydan yok binecek adam çok.  :))

Nakit sıkışıklığım olmasa bir atölye de ben kuracağım. Halbuki alet edevat ve malzeme sıkıntım yok. Bahçemde yerim de müsait ama inşaat işi şu anda beni aşıyor.

murat8989

• 41
  • Murat
ufak bi atölyenin kirası ne kadardır hocam ? ortaklaşa giriversek ya hakkatten :)

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
ufak bi atölyenin kirası ne kadardır hocam ? ortaklaşa giriversek ya hakkatten :)
:D :D kurbana girer gibi .aslında spor salonları gibi olacak atölye aidat usulu gelicen akşamları çalışacaksın,spor yapar gibi,bıçak için bir bölüm ahşap için bir bölüm filan olacak,ama nerde çokluk orda ***luk ;D salon kalabalık oldumu bekle artık adam taşlamasını bitirecekte ohoooo ölme eşeğim ölme sende nediyon fatih ya dediğinizi duyar gibiyim,neyse boş verin bu ancak üç dört kişi beraber bir araya gelip ortaklaşa olabilir belli kurallar içerisinde  gayette verimli olur. :D

merttt9

• 1419
aslında ortaklaşa işte sağlam iş değil 2 gün sonra eleman dicek durum sıkışık,çekip gidicek,bu sefer diğerlerine yük binicek,herkes bir yana dağılacak
iş açarkende böyle,öğreci evleride böyle,her iş böyle

murat8989

• 41
  • Murat
Ynt: Kocaelide Şu kardeşini etelyesine kabullenecek biri aranıyor (:
« Yanıtla #10 : 23 Kasım 2011, 20:52:28 »
:D :D kurbana girer gibi .aslında spor salonları gibi olacak atölye aidat usulu gelicen akşamları çalışacaksın,spor yapar gibi,bıçak için bir bölüm ahşap için bir bölüm filan olacak,ama nerde çokluk orda ***luk ;D salon kalabalık oldumu bekle artık adam taşlamasını bitirecekte ohoooo ölme eşeğim ölme sende nediyon fatih ya dediğinizi duyar gibiyim,neyse boş verin bu ancak üç dört kişi beraber bir araya gelip ortaklaşa olabilir belli kurallar içerisinde  gayette verimli olur. :D

hahahah çok iyi fikir bence hahah :)

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #11 : 23 Kasım 2011, 21:07:06 »
 ortaklaşa atölye açma işinden dili yanmış biri olarak bu konuda kendimce bi çözüm geliştirdim müsadenizle,

kurulacak atölyenin sorumluluğu tek kişide olacak. yani atölyenin sahibi bir kişi olacak. kira kontratı, faturalar vs onun üstüne olacak. ve bu giderlerin karşılanması sorumluluğu da yine aynı kişinin olacak. atölyeyi kullanmak isteyen diğerleri de kendi gücü oranında kiraya, faturalara ve diğer giderlere katkıda bulunacak. atölyenin alet edevatın ve makinelerin  kullanımı, düzen ve temizlikle ilgili katı  kurallar konulacak ve bu kurallar herkesi eşit şekilde bağlayacak.

aksi halde, birbirini yeni tanıyan insanlar şöyle dursun, kırk yıllık dostların bile arasında problemler çıkacaktır.

selamlar...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 23 Kasım 2011, 21:14:41 »
ortaklaşa atölye açma işinden dili yanmış biri olarak bu konuda kendimce bi çözüm geliştirdim müsadenizle,

kurulacak atölyenin sorumluluğu tek kişide olacak. yani atölyenin sahibi bir kişi olacak. kira kontratı, faturalar vs onun üstüne olacak. ve bu giderlerin karşılanması sorumluluğu da yine aynı kişinin olacak. atölyeyi kullanmak isteyen diğerleri de kendi gücü oranında kiraya, faturalara ve diğer giderlere katkıda bulunacak. atölyenin alet edevatın ve makinelerin  kullanımı, düzen ve temizlikle ilgili katı  kurallar konulacak ve bu kurallar herkesi eşit şekilde bağlayacak.

aksi halde, birbirini yeni tanıyan insanlar şöyle dursun, kırk yıllık dostların bile arasında problemler çıkacaktır.

selamlar...

+  1        ;)    Teomanın gözlemi ve çözümü çok mantıklı. ortak yapılan işlerde muhakkak ufakta olsa bır sorun çıkıyor..   ve kurallara riayet edilmesini sağlıyacak  veya ufak tefek sorunların çözümüne yardımcı  olacak bırısının olması   şart.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

merttt9

• 1419
« Yanıtla #13 : 23 Kasım 2011, 21:19:48 »

selamlar...

güzel fikir ama oraya gelen diğer kişiler ya 1 veya 2 ay veremezse o zaman bütün yük ev sahibinin oluyor,kapatıp eşyalarla ortada kalabilir
ama kredi kartlarından aylık otomatik ödeme ayarlanırsa o iş daha iyi olabilir
« Son Düzenleme: 23 Kasım 2011, 21:29:30 Gönderen: merttt9 »

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #14 : 23 Kasım 2011, 21:27:28 »
Ortaklaşa atölye  kurallarla yönetilecekse zor iş.

Ben birinin atölyesini kullanacak olsam malzemeleri bir adım geriden kullanırım masraflara bir adım önden katılırım diyebilen kişiler ancak ortak atölye işini götürür. Varsın ben bir fazla vereyim, varsın bir eksik kullanayım ne olacak sanki demek yerine herşey yarı yarıya diye başladın mı o iş uzun sürmez. Birkaç ortaklık yaşadım. Gerek iş gerek bekar evi.  Ağzımızın tadı bozulmadan sonlandırdım hemen hemen hepsini. Sadece üniversitedeki ev arkadaşımla  okulun başından sonuna birlikteydik. İnanmazlar ama  bir kez bile tartışmadık. Hep benden bir fazla iş yapıyor gibiydi. Elimden geleni sonuna kadar zorladım mahcup olmamak için. Ona sorsan o da benim için aynılarını söyler ayrı mesele. Bence böyle yaklaşmadıktan sonra katı kurallarla ortaklık zor iş. Tabi bence

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #15 : 23 Kasım 2011, 23:10:49 »
Hayri katı kurallar derken askerıye usulu değil yahu  ;D   hanı fatura fılan geldığınde herkes zamanında ödeme yapsa, atölye temızleneceği zaman bır kısının uzerıne bınmese gıbı.
bazen bıze ufak gözuken sorunlar karsımızdakıler ıçın dağ gıbı olabılır.  yanı lafın sonu bu iş tamamen özveri ile alakalı..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

merttt9

• 1419
« Yanıtla #16 : 23 Kasım 2011, 23:18:34 »
bence bıçak yapmayı seven kişiler için tek yol kurallara uymak  O:-)

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #17 : 23 Kasım 2011, 23:34:34 »
 kuralların baştan belirlenmesi çok önemli, çünkü herkesin tabiatı farklıdır. misal;
çay demleyip bisküviler eşliğinde hoşsohbet içilirken vaktin nasıl geçtiği anlaşılmaz, çok geç olmuştur apar topar çıkılır. çıkarken demliği, bardakları ve sehpayı bulaşık bir şekilde , aleti edevatı öyle olduğu yerde, yerleri toz içinde bırakıp  çıkmak pratik bi çözüm gibi görülür. ertesi gün, o sohbette bulunmamış olan arkadaş gelir ve manzarayla karşılaşır. ne olacak elimemi yapışacak deyip kolları sıvar.

soru şu; şimdi bu arkadaş yukarıda bahsedilen manzarayla kaç defa karşılaşırsa arızaya bağlar?

selamlar...

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
« Yanıtla #18 : 24 Kasım 2011, 01:13:46 »
Taner abi senin de dediğin gibi "bu iş tamamen özveri ile alakalı.."  Benim demek istediğim fatura, temizlik vs gibi şeylere kural koymak için konuşmaya bile gerek yok. Önemli bir mazeret olmadıkça ortak hareket edilmesi gereken başlıca konular bunlar.

Mesela ben eğeleri birbirine değdirmemek için azami özen gösteririm. Arkadaşımdan da bunu beklerim. Üst üste yığdığını görürsem mutlaka bilmiyordur derim ve neden hata olduğunu  kibar bir dille anlatırım. Artık o konu tekrar ederse gelsin askeri kurallar :D

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #19 : 24 Kasım 2011, 17:40:58 »
 ;D