Bıçak Sanatı - Forum

farklı model kılıflar

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
Ynt: farklı model kılıflar
« Yanıtla #20 : 20 Kasım 2011, 18:57:20 »
Murat bey, ellerine sağlık. DAHA İYİLERİNE DE İMZA ATACAĞINDAN ŞÜPHEM YOK.
İyi günler.
You lie, we die.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #21 : 20 Kasım 2011, 23:05:44 »
hocam yıne süper calışmalarolmuş ellerıne saglıkartık vıdıolarıda sabırsıslıkla beklıyecez
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #22 : 21 Kasım 2011, 00:01:54 »
Murat, eline sağlık, çok temiz ve dikkatli çalışmalar, özellikle 3'üncü kılıfın kabza sabitleyici kısmının şekli çok hoş olmuş  :2up, bu arada Taner, tebrik ederim  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #23 : 21 Kasım 2011, 00:40:43 »
sağol Emre usta  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #24 : 21 Kasım 2011, 08:42:54 »
vay vay vaaay..!
yahu bir kaç zaman önce nereden deri bulabiliriz diye aranıyorduk.!
şimdi ise şu işlere bakın.!!
tebrikler Murat, bu konuda gerçekten çok başarılısın :2up

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #25 : 21 Kasım 2011, 09:40:01 »
Murat abi ellerine sağlık. açıkcası bu kılıflarını öncekilerden daha fazla beğendim. bunun sebebi belki de az desen uygulamandan dolayı kılıfları bir bütün olarak fark edebiliyor oluşumuzdur. genel form olarak ve dikiş biçimleri ile gerçekten kendini bir adım daha geçtin bence. bir de iki renkli kılıflar yapsan mesela (belki onlar iki parça deriden yapılıyordur, tam emin değilim) o zaman başarılı bir tasarım ortaya koyduğunda ayağa kalkarak alkışlayacağım, söz ;D
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #26 : 21 Kasım 2011, 09:43:12 »
foruma ,yaptığım birşeyleri koyarken bayağı bir heyacan sarıyor, beğenilecek mi, eleştiriler nasıl olacak falan filan.......beğenileri okudukça; büyük bir sevinç, koltuk kabarması gibi duygulara bırakıyor "heyecan duygusu" yerini. ama gel gör ki kısa bir süre sonra bu güzel duygular yerini sıkıntıya bırakıyor ; bir sonraki çalışma nasıl olmali ki bir öncekinin de önüne geçsin, ustaların tekrar beğenisini kazansın.... :-[  bu işin sonu yok gibi...sıkıntılı işler bu işler yani.... :( :(
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #27 : 21 Kasım 2011, 09:47:31 »
Murat abi ellerine sağlık. açıkcası bu kılıflarını öncekilerden daha fazla beğendim. bunun sebebi belki de az desen uygulamandan dolayı kılıfları bir bütün olarak fark edebiliyor oluşumuzdur. genel form olarak ve dikiş biçimleri ile gerçekten kendini bir adım daha geçtin bence. bir de iki renkli kılıflar yapsan mesela (belki onlar iki parça deriden yapılıyordur, tam emin değilim) o zaman başarılı bir tasarım ortaya koyduğunda ayağa kalkarak alkışlayacağım, söz ;D
işte bak tamda bundan bundan bahsediyordum, al başına sıkıntıyı.... :-[ :-[
tam da aklımı okumuş emin kardeşim.....sırada öyle bir şeyler var inşallah.... ;) ama ben öyle pek acele etmeyi istemiyorum, hele bir yapabildikilerimi tam ve kusursuz yapayım, bir sonraki aşamaya öyle geçmeyi seviyorum.... yani öyle çok yetenekli biri değilim, biraz zaman alıyor .... :) :)

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #28 : 21 Kasım 2011, 09:53:21 »
foruma ,yaptığım birşeyleri koyarken bayağı bir heyacan sarıyor, beğenilecek mi, eleştiriler nasıl olacak falan filan.......beğenileri okudukça; büyük bir sevinç, koltuk kabarması gibi duygulara bırakıyor "heyecan duygusu" yerini. ama gel gör ki kısa bir süre sonra bu güzel duygular yerini sıkıntıya bırakıyor ; bir sonraki çalışma nasıl olmali ki bir öncekinin de önüne geçsin, ustaların tekrar beğenisini kazansın.... :-[  bu işin sonu yok gibi...sıkıntılı işler bu işler yani.... :( :(
ben beğendim murat bey son fotoğraftaki kılıfın hediyesi nedir diye sormuştum,eğer ısıl işlemde patlamazsa bir küçük bıçak yaptım,19 cm boy 3,5cm genişliğinde namlu boyu 8 cm gibi bir şey o bıçağıma sizin kılıflardan edinmek isterim,oldukça güzeller fakat sağdan ilk kılıf çok hoşuma gitti.samsuna her ay geliyorum hemen hemen ya uğrarım yada kargo ile gönderirim bıçağı,tabi kabul ederseniz.

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #29 : 21 Kasım 2011, 10:00:16 »
ben beğendim murat bey son fotoğraftaki kılıfın hediyesi nedir diye sormuştum,eğer ısıl işlemde patlamazsa bir küçük bıçak yaptım,19 cm boy 3,5cm genişliğinde namlu boyu 8 cm gibi bir şey o bıçağıma sizin kılıflardan edinmek isterim,oldukça güzeller fakat sağdan ilk kılıf çok hoşuma gitti.samsuna her ay geliyorum hemen hemen ya uğrarım yada kargo ile gönderirim bıçağı,tabi kabul ederseniz.
fatih arkadaşım öncelikle beğenine teşekkürler....tabii ki yardımcı olmaya çalışırım, benim esas ilgi alanım bıçaklar idi, hep yapmak istemişimdir, ama baktım ki yerim , ortamım müsait değil, ben de kılıflarını yapayım bari dedim, o yüzden memnun olurum, samsun a gelişinde de mutlaka beklerim arasan da görüşürüz..... hoşçakal.... 

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #30 : 21 Kasım 2011, 11:36:07 »
Murat abicim eline sağlık yine döktürmüşsün kılıflar çok güzel olmuş....forumlarıda çok hoşuma gitti ellerin dert görmesin.. :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

king

• *
  • 40
  • Ata Can /1977 / B Rh -
  • Meslek: İlaç Sektörü
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #31 : 22 Kasım 2011, 18:38:02 »
bıçak forum değil ;
sanat galerisi kardeşim  ???
Ellerinize sağlık.

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #32 : 22 Kasım 2011, 22:23:07 »
Ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar. Nasıl yapıldığını detaylı fotograflama imkanınız var mıdır...

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #33 : 23 Kasım 2011, 14:53:18 »
Ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar. Nasıl yapıldığını detaylı fotograflama imkanınız var mıdır...
teşekkürler, evet en azından foto işini yapayım diyorum.... en kısa zamanda mutlaka... :)

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #34 : 23 Kasım 2011, 16:02:05 »
Elimde şahane işçilikli,ustasının yılda en fazla 50 tane yaptığı avcı bıçakları-bowieler var ama çoğunun kılıfları bunların yarısı güzellikte değil.
Üreticisine daha iyi kılıflar için tavsiyemi söylediğimde ben demirustasıyım diye fırça yediğimiz de oluyor.
Demek ki her yiğidin ayrı bir uzmanlığı var ve buna saygı duymak gerek.
Öyleyse ne diyoruz; Bowieler William,Peter,John ustadan; kılıfları Murat ustadan.
Genco G.

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #35 : 23 Kasım 2011, 16:06:26 »
Elimde şahane işçilikli,ustasının yılda en fazla 50 tane yaptığı avcı bıçakları-bowieler var ama çoğunun kılıfları bunların yarısı güzellikte değil.
Üreticisine daha iyi kılıflar için tavsiyemi söylediğimde ben demirustasıyım diye fırça yediğimiz de oluyor.
Demek ki her yiğidin ayrı bir uzmanlığı var ve buna saygı duymak gerek.
Öyleyse ne diyoruz; Bowieler William,Peter,John ustadan; kılıfları Murat ustadan.
ne diyeyim; öyle ustaların eserlerine kılıf dikmek bile büyük bir şans olur benim için... :P :P :P

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #36 : 26 Kasım 2011, 16:11:34 »
fatih arkadaşım öncelikle beğenine teşekkürler....tabii ki yardımcı olmaya çalışırım, benim esas ilgi alanım bıçaklar idi, hep yapmak istemişimdir, ama baktım ki yerim , ortamım müsait değil, ben de kılıflarını yapayım bari dedim, o yüzden memnun olurum, samsun a gelişinde de mutlaka beklerim arasan da görüşürüz..... hoşçakal....
aslında benim ortamımda pek müsait değil bıçak yapmaya biraz iş yerinde biraz evde fırsat bulursam yapmaya çalışıyorum.1 senede 5 bıçak anca yapabildim :D neyse henüz konuluk olmasada ısıl işlem kaldı sadece 5.bıçak bitti sayılır.

kılıf düşündüğüm bıçak bu ısıl işlemden bir geçsin patlamadan çatlamadan bir konu açarız artık.
Uploaded with ImageShack.us
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2011, 16:26:07 Gönderen: fatih Aydın »

Erol YURTSEVEN

• *
  • 37
  • Meslek: masa ve sandalye imalatı
  • Yer: BURSA
« Yanıtla #37 : 03 Aralık 2011, 14:53:15 »
murat bey kılıflar güzel olmuş eline sağlık

hidayetakın

• *
  • 23
  • Meslek: Yatağan el sanatları satışı
  • Yer: Denizil Serinhisar Yatağan
« Yanıtla #38 : 29 Ocak 2012, 16:23:04 »
Ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca!!!!!
Eline sağlık Muratçığım

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #39 : 29 Ocak 2012, 19:32:31 »
Ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca!!!!!
Eline sağlık Muratçığım
Hidayet bey gönder bir bıçağını senin de olsun bir güzelin.... ;)