Bıçak Sanatı - Forum

Mutfak Bıçaklarım

vedatgizlenci

  • ***
  • 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
Mutfak Bıçaklarım
« : 15 Kasım 2011, 22:40:46 »
Slm
Yeni yaptığım mutfak bıçaklarını paylaşmak istiyorum
Çelik  CK 60 Sulu
Kalınlık    4 mm
Boy   : Büyük  28  Küçük 20 cm
En      : Büyük 5 Küçük   3,5 cm
Sap Zeytin kökü

Sap hızlı yapıştırıcı ile stabilize edilmeye çalışıldı ?

Syg

orhanbilgin

  • ***
  • 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
Ynt: Mutfak Bıçaklarım
« Yanıtla #1 : 15 Kasım 2011, 22:53:04 »
fotoğrafların linkini eklemeyi unutmuşsunuz sanırım

vedatgizlenci

  • ***
  • 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
Ynt: Mutfak Bıçaklarım
« Yanıtla #2 : 15 Kasım 2011, 23:15:26 »
Unutmadımda, yüklendi sandım yüklenmemiş. Imageshake de problem var sanırım

vedatgizlenci

  • ***
  • 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
Ynt: Mutfak Bıçaklarım
« Yanıtla #3 : 15 Kasım 2011, 23:35:03 »







Bu kez resimleri yükleyebildim galiba
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2011, 23:55:03 Gönderen: Sefa Çabuk »

Hüseyin Tekinay

  • ***
  • 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
Ynt: Mutfak Bıçaklarım
« Yanıtla #4 : 15 Kasım 2011, 23:55:44 »
Bıçaklarınız güzel :2up, fotoğraflarınız kötü :-[. Gece çekmişsiniz sanırım, ışık yetersizmiş.
Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur

Ynt: Mutfak Bıçaklarım
« Yanıtla #5 : 15 Kasım 2011, 23:57:07 »
Vedat resimler link olarak görünüyordu, ufak bir destek attım haberin olsun. Ellerine sağlık gayet işlevsel ve güzel görünüyor, sulu malzemeden mi işledin?

whitefoxss

Ynt: Mutfak Bıçaklarım
« Yanıtla #6 : 15 Kasım 2011, 23:58:27 »
Namlular güzel ama kabzaların arka kısımları doğrama esnasında pek ergonomik olmayacaktır.Mutfak bıçaklarında özellikle düz sapların tercih edilmesinin sebebi budur.Paylaşım için teşekkürler.

vedatgizlenci

  • ***
  • 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
Ynt: Mutfak Bıçaklarım
« Yanıtla #7 : 16 Kasım 2011, 00:07:59 »
Yorumlarınız için teşekkürler. Gece cep telefonuyla çekince böyle oldu maalesef.
Evet Sefa hocam sulu malzemeden. Resimler için sağolun bu kez neden resim koymayı beceremedim bilmiyorum. ???

Ynt: Mutfak Bıçaklarım
« Yanıtla #8 : 16 Kasım 2011, 00:37:47 »
Vedat bey bu arada doğum günün kutlu olsun, nice sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim  :2up

vedatgizlenci

  • ***
  • 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
Ynt: Mutfak Bıçaklarım
« Yanıtla #9 : 16 Kasım 2011, 02:06:00 »
Çok teşekkür ederim

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Mutfak Bıçaklarım
« Yanıtla #10 : 16 Kasım 2011, 03:01:16 »
 :2up Çok hoş olmuş bence kabzalar özellikle, hemencecik kararacaklar, paslanmasın diye iyice temizleyip bir sirke dolu kaba daldırıp sonra da güzelce pamuklu bezle ovalarsanız üstündeki siyah katman paslanmayı önleyecektir bir süre...

Kipmen Sanat web sitesi

vedatgizlenci

  • ***
  • 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
Ynt: Mutfak Bıçaklarım
« Yanıtla #11 : 16 Kasım 2011, 03:22:27 »
Sağolun Emre Bey. Size abartı gelmesin ama sayenizde bıçak yapmaya başladım. Az önce baktımda 20 Ağustos 2010 da size mesaj atmışım. O muhteşem mutfak bıçaklarınıza hasta olup hemen sipariş vermeye kalkmıştımda, siz gayet sabırlı bir tarzda neden yapamayacağınızı anlatıp kendimin yapmasının daha keyifli olduğunu ifade etmiştiniz. Nihayet bıçağa benzer birşeyler yapabildim ama asıl hedef sizinkiler gibi mükemmel bıçaklar yapabilmek 8). Bu arada tüm forumdaşlara da teşekkür etmek istiyorum. Onların katkıları paylaşımları olmasaydı finansçıdan bıçakçı olmazdı. Bu vesileyle tüm arkadaşlara
teşekkür ederim.

DUMRU

  • Hüseyin DUMRU 1982
  • ***
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Ynt: Mutfak Bıçaklarım
« Yanıtla #12 : 16 Kasım 2011, 07:57:50 »
Hoş bıçaklar. İşin açıkcası ilk bakışta  kıyma tahtasının üzerinde ki çalışmasını hayal ettim ve tamda bu kanıya varmıştım ki...

:2up Çok hoş olmuş bence kabzalar özellikle, hemencecik kararacaklar, paslanmasın diye iyice temizleyip bir sirke dolu kaba daldırıp sonra da güzelce pamuklu bezle ovalarsanız üstündeki siyah katman paslanmayı önleyecektir bir süre...

Emre ustam konuşturdu sanatkarlığını. Emre ustam heykeli dikilecek adamsın.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

gökhan bakla

  • *****
  • 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: Mutfak Bıçaklarım
« Yanıtla #13 : 16 Kasım 2011, 09:44:05 »
vedat bey nice senelere,
bıçaklarınızda gerçekten güzel görünüyorlar güle güle kullanın. ;)


orhanbilgin

  • ***
  • 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
Ynt: Mutfak Bıçaklarım
« Yanıtla #14 : 16 Kasım 2011, 10:38:48 »
nice senelere, böyle daha nice güzel bıçaklar üretirsiniz inşallah

-Hüseyin Ateş

  • ***
  • 196
  • Meslek: mekatronik teknikeri
  • Yer: istanbul-B.Paşa
Ynt: Mutfak Bıçaklarım
« Yanıtla #15 : 16 Kasım 2011, 10:53:42 »
ellerinize sağlık güzel bıçak lar

vedatgizlenci

  • ***
  • 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
Ynt: Mutfak Bıçaklarım
« Yanıtla #16 : 16 Kasım 2011, 12:19:31 »
Sağolun arkadaşlar. Aslında yeni bıçak yapan birisi olarak kendi tespit edebildiğim hatalarıda paylaşayım. Yeni başlayanlar için önemli.
1- Bıçak kullanım yerine göre çelik seçimi hatalıydı. Metalurji bilgisine biraz vakıf olmak lazım çelik seçerken.
2-Geometriden genel olarak memnunum ama istediğim açıları tutturamadım. Biraz sırt konkav oldu. Bidaha yapsan keskinlik adına biraz açıyı daraltırdım.
3-Kabza deliklerini ahşaba delerken çelik için ayarlanmış matkap devriyle delmeyin. Ahşapta devir hızı daha yüksek olmalı aksi halde delik düzgün olmuyor.
4-Kabzayı kabaca kesip yapıştırdıktan ve pimledikten sonra şekil vermeye kalkmak zor. (Bekir Çankırı'nın çizgi roman tadında anlattığı işlem sırasına bakmak lazım)
5-En önemli hata kabzayı yakıp ince işçiliği yaptıktan sonra namlunun perdahını beğenmeyip tekrarlamaktı. Dolayısıyla kabzada kirlenmeye yol açtı.
Şimdilik bunları görebildim

emin albayrak

  • *****
  • 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: Mutfak Bıçaklarım
« Yanıtla #17 : 17 Kasım 2011, 10:08:20 »
Vedat Bey bunlar çok güzel bir ikili olmuşlar, ben çok beğendim. sabırla ve özenle hazırladığınız bu bıçakların kullanılması da sanırım ayrıca bir keyif verecektir. ellerinize sağlık ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

vedatgizlenci

  • ***
  • 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
Ynt: Mutfak Bıçaklarım
« Yanıtla #18 : 17 Kasım 2011, 11:33:23 »
Sağolun Emin bey