Bıçak Sanatı - Forum

Böhler s600

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
Böhler s600
« : 02 Kasım 2011, 15:52:03 »
Merhaba arkadaşlar , bugün malzeme almak için Muammer ustam ve Cem abiyle ostime gitmiştik, satıcı bize bu çeliği gösterdi, deneme maksatlı bir parça aldım. acaba içimizde bu çeliği daha önce kullananlar varmı ? Bıçak yapımı konusunda bu çelikle alakalı tavsiyeleriniz ne olur. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Böhler s600
« Yanıtla #1 : 02 Kasım 2011, 16:00:27 »
yüksek hız çeliği olup fiyat olarak pahallı ve ısıl işlemide bir okadar meşakatlidir kendisinin
ısıl işlemden +memnevişten sonra 63-65  hrc leri buluyor galiba   ilk zorlamada kırılacağı kanatindeyim  ama ustalar dahada aydınlatıcı bilgiler verebilir ben olsam kulanmam  onun yerine 2080 veya 2379 daha mantıklı
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #2 : 02 Kasım 2011, 19:11:46 »
C       Si      Mn    Cr    Mo     V     W
0,90 0,25 0,30 4,10 5,00 1,80 6,40  Malzemenin kompozisyonu bu, bildiğimiz hava çeliği yani ısıl işlemden sonra bu kadar wolframla molibdenle iyi torna kalemi vs olur. Bıçakta olur olmasına ama öyle yere düşürmeye filan gelmez sanıyorum ( ince olacağından) ama herşeyi keser bu arada  ;)

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #3 : 03 Kasım 2011, 09:20:53 »
o zaman bu çelikle zaman kaybetmeye gerek yok, şimdilik elimdeki d3 leri kullanayım. Bundanda torna kalemi yaparım  :) tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #4 : 04 Kasım 2011, 03:03:25 »
D3 varsa ne duruyorsunuz  :)

Kipmen Sanat web sitesi

serdarhavsut

• 391
« Yanıtla #5 : 04 Kasım 2011, 08:57:13 »
d3 üde s600 le beraber almıştım, satıcı s600 daha iyi olacağını söyleyince onu kullanayım demiştim, ama anladımki benim için sadece zaman kaybı olacak :)
Şu anda elimde küçük bir parça 440c var, saolsun Muammer usta bişeyler yap diye vermişti, işi yarıladım sayılır ama boyumdan büyük bir işe kalkışmışım galiba baya zorluyor beni :)

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK