Bıçak Sanatı - Forum

bende sabır yok malesef :)

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
Ynt: bende sabır yok malesef :)
« Yanıtla #40 : 01 Kasım 2011, 21:56:35 »
Ozgur eline saglik hepsi de guzel olmus bir ve ikinin kabzalari cok hosuma gitti.
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #41 : 01 Kasım 2011, 22:22:17 »
Ozgur eline saglik hepsi de guzel olmus bir ve ikinin kabzalari cok hosuma gitti.
ustad namlu formunu sen verirsin kabzayı ben olursana hoşuna giden bir bıcak  :)

hayırlısı ile bugun bizim boyahanede zımpara buldum bilmemne carbur yazardı üzerinde dedim boyacıya iyimidir bizim boyacıda iyidir ustamdedi aldım 2şer parça  15dk önce deneme fırsatı buldum su zımparası 240lıkla benim 61hrc veya ustü olan bıcağa bir perdah atayım dedim ben zımparaladıkca bıcak sanki su verilmemiş gibi temizleniyor dedim alah allah okadar uğraştım boşuna uğraşmışım sanırım su zımparası atlas sanırım silisyum carbur olanı onun 120sini buldummu on numara olacaklar kanatindeyim ama hayırlısı
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #42 : 01 Kasım 2011, 22:33:28 »
daha önce Emre usta zımpara konusunda  atlas markalı silisyum karbür zımparaları ısıl işlemi yapılmış bıçaklar için tavsiye etmisti  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #43 : 01 Kasım 2011, 22:38:57 »
daha önce Emre usta zımpara konusunda  atlas markalı silisyum karbür zımparaları ısıl işlemi yapılmış bıçaklar için tavsiye etmisti  ;)

valla nediyeyim hazine bulmuş gibi oldum yarın kısmet olursa kalınkulardan alacağım birkaç parça

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #44 : 01 Kasım 2011, 22:43:48 »
valla atlayın gelın  ;) kapım açık  hatta günü ayarlıyalım Serdar , Yaşar abi, Ali kardeşimizide çağıracağım oturup muhabbette ederız mangalıda yakarım.  ;) 

o çakı şimdi çantada sıkılmıştır daral gelmıstır ona   ;D adresımı versem kargolasan garıbımı..  olmazmı..?

sıkıldı gerçekten de, ama ben ona iyi bakıyorum Taner.
istersen kargolarım ama boşuna kargo parası verme, kendimi kandırıp gelmek için bana da bi mazeret olsun onu sana getirme uğraşı, ama yine de sen bilirsin.
buluşma artık bayram sonrasına kalır gibi. Şantiyeyi bile bayram telaşı sardı, herkes istim üzerinde.
sana uygun gün, bir pazar günü olur herhalde Taner, ne dersin?
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #45 : 01 Kasım 2011, 23:05:31 »
valla atlayın gelın  ;) kapım açık  hatta günü ayarlıyalım Serdar , Yaşar abi, Ali kardeşimizide çağıracağım oturup muhabbette ederız mangalıda yakarım.  ;) 

o çakı şimdi çantada sıkılmıştır daral gelmıstır ona   ;D adresımı versem kargolasan garıbımı..  olmazmı..?

sıkıldı gerçekten de, ama ben ona iyi bakıyorum Taner.
istersen kargolarım ama boşuna kargo parası verme, kendimi kandırıp gelmek için bana da bi mazeret olsun onu sana getirme uğraşı, ama yine de sen bilirsin.
buluşma artık bayram sonrasına kalır gibi. Şantiyeyi bile bayram telaşı sardı, herkes istim üzerinde.
sana uygun gün, bir pazar günü olur herhalde Taner, ne dersin?

ben bayramdan sonraki haftada malesef yolcuyum 1 hafta kadar yokum malesef bir sonraki haftaya allah kerimdir

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #46 : 01 Kasım 2011, 23:26:55 »
Özgür buluşmaya benim 2mm D2 çeyrek plakayı da (tabii hala duruyorsa) getirirsin heralde.  8)
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #47 : 01 Kasım 2011, 23:36:05 »
bana uyar haberlesip gunu ayarlarız.  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #48 : 02 Kasım 2011, 08:49:04 »
Özgür buluşmaya benim 2mm D2 çeyrek plakayı da (tabii hala duruyorsa) getirirsin heralde.  8)

çeyrek olmasa bile biraz getiririm :)

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #49 : 02 Kasım 2011, 15:58:19 »
Ellerinize , eğenize sağlık , hepside birbirinden güzel bıçaklar.
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #50 : 02 Kasım 2011, 16:01:04 »
eyvallah teşekür ederim  sizinkiler dahada iyi olur inşallah

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #51 : 02 Kasım 2011, 17:34:59 »
bu gün kalın kum su zımparaları elime gecti hayırlısı ile bir deneyaceğim nasıl olacak sert çelikte cizik gidermek

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #52 : 02 Kasım 2011, 18:04:47 »
özgür abicim öncelikle yeğenlerime bir maşşallah diyorum sonrasında da bıçaklara yanlış hatırlamıyorsam sen "ben uğraşmayı seviyorum" gibi bişi demiştin o gün tam hatırlayamadım ama d2 ve sağlam bir ısıl işlemden sonra tahmin etmek pek de güç olmuyor Allah yardımcın olsun ;)
bayramdan 2 hafta sonraysa nasipse taner abinin mangala göre bişiler de ayarlamaya çalışırım artık ;)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #53 : 02 Kasım 2011, 22:33:18 »
:)

:D bu akşam inatla zımpara yaptım öyle lerfalan suda toplamadı :) 60 kum silisyum karbur zımpara cabuk dağılıyor 120 biraz daha gec parçalanıyor  öyle bıcağı su zımparası ile zımparalarken şidedet uygulamak baskı yapmaya gerek yokmuş yavaş yavaş siz sürtüyorsunuz o zaten görevini yapıyor öyle baskıya gelmiyor hemencek su koyveriyor.
ama sonuç iyi ama ben hızı alamadan ısıl işlem yapılacak bıcağa 1500 kumakadar zımparayaptım :)
bu arada 2de bıcak yaptım sigara molasında ama tab bitmedi agızlar acıldı zımparaları yapıldı  delikleri acılacak zımpara yaparken aklıma geldi Mehmet Hakan abimiz cizgini aş demesi bende cizgiyi aşamadım ama biraz zorladım sanırım .
ya bu arada  bende çelik kalmamış  :D

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #54 : 02 Kasım 2011, 22:35:02 »
özgür abicim öncelikle yeğenlerime bir maşşallah diyorum sonrasında da bıçaklara yanlış hatırlamıyorsam sen "ben uğraşmayı seviyorum" gibi bişi demiştin o gün tam hatırlayamadım ama d2 ve sağlam bir ısıl işlemden sonra tahmin etmek pek de güç olmuyor Allah yardımcın olsun ;)
bayramdan 2 hafta sonraysa nasipse taner abinin mangala göre bişiler de ayarlamaya çalışırım artık ;)

alicim mangalde bir zahmet 70 cm üzeri bıyıkları olan bir yayın balı olursa sevinirim baban balıkçıymış olmadı levrek olur olmadı turna olur ama kanunen kaç cm olması gerekiyorsa o boyutlarda :)

yüzsüzlüğünde bukadarı olmaz yahu değilmi :)

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #55 : 02 Kasım 2011, 22:56:54 »
kömürde balık arkasına kömürde homon
oh ne güzel istanbul 
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #56 : 02 Kasım 2011, 23:01:02 »
e o zaman sende gel  ;D  dedık ya herkese kapımız açık..

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #57 : 02 Kasım 2011, 23:09:04 »
gelirken şalgam getirmeyi unutma valla kapıyı kitlerim :)

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #58 : 02 Kasım 2011, 23:27:31 »
 :( ahhh keşke

« Son Düzenleme: 02 Kasım 2011, 23:30:41 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #59 : 04 Kasım 2011, 05:06:58 »

Sakal da var ama nedense  ::)  ;D

Kipmen Sanat web sitesi