Bıçak Sanatı - Forum

Hediye bıçak 2

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Hediye bıçak 2
« Yanıtla #20 : 31 Ekim 2011, 20:18:27 »
Ooooo, şahane olmuş valla. Ötekilerle birlikte de güzel bir bütün olmuşlar.  :2up

Tek bir eleştirim olacak, o da fotoğraf makinesine: Makineniz karenin ortasına değil de ayaklara, zemine odaklamış. Sanki beni gezdirmeye yürüyüşe, doğaya çıkar demeye çalışıyor gibi.  ;)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #21 : 31 Ekim 2011, 20:40:39 »
Belli bir capta delik acip , ona uygun agac pimi zimpara ile tornalayip bu kadar iyi alistirmak da is hakikaten, bravo
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
  • Yer: bigadiç / balıkesir
« Yanıtla #22 : 31 Ekim 2011, 20:41:51 »
Ustalarım ve arkadaşlarım yorumlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim.
Aslına bakarsanız pimlerden çok ahşap liner ilgi görür sanmıştım bu könuda hiç yorum görmedim.
Güzelmi olmamış, yoksa gereksiz bir uğraşımı olmuş, yada sizce nasıl olmuş yorumlarınız benim için önemli zira bundan sonraki çalışmalarımda ahşap liner kullanmayı düşünüyorum/düşünüyordum/düşünmelimiyim.
Kalın sağlıcakla

serdar usta valla ben kendi adıma "liner" ne demek bilmediğim için o konuda yorum yapmadım.  :)

zannederim iki farklı kabze malzemesinden altta olanın adına deniyor "liner" (emin değilim, yanlışsam düzeltiniz)

o da gerçekten mükemmel olmuş. ahşap işçiliğinize hakkaten şapka çıkarılır  :2up
"İnsanı sevdiren huyudur bıçağı sevdiren suyudur." :)

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #23 : 31 Ekim 2011, 20:45:39 »
"liner" lafina Turkce bisey bulmustuk onceden , astar mi diyorduk hatirlamadim simdi ..
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #24 : 01 Kasım 2011, 01:39:15 »
"Çizgilik" nasıl? Sonuçta amaç iki malzeme arasında son işlemde çizgi şeklinde çıkması. İllaki tam kabza olarak düşünmeyelim, mesela bir gizli kabzada balçak ile kabza malzemesi arasında koyulan ince malzemeye de liner deniliyor. Örnek:

Kipmen Sanat web sitesi

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #25 : 01 Kasım 2011, 08:42:12 »
Ooooo, şahane olmuş valla. Ötekilerle birlikte de güzel bir bütün olmuşlar.  :2up

Tek bir eleştirim olacak, o da fotoğraf makinesine: Makineniz karenin ortasına değil de ayaklara, zemine odaklamış. Sanki beni gezdirmeye yürüyüşe, doğaya çıkar demeye çalışıyor gibi.  ;)

Aslında hem fotoğraf çekme kabileyetsizliğim hemde şöyle doğada bıçaklarımla kendime bir gün ayıramayışım konusunda çok haklısınız. Yöre itibariyle bu hem bıçaklara hem ayaklara büyük haksızlık bencede (Abant, Yedigöller, Sülüklü göl, Sinekli yaylası, Acelle yaylası, Göynük, Taraklı, Kardüzü yaylası, Meşhur Şelaleler)
Uyarılarınızı dikkate alıyorum hemen ayrıca yorumun içinde çok teşekkürler.

SERDAR

• 259
« Yanıtla #26 : 01 Kasım 2011, 08:45:45 »
Belli bir capta delik acip , ona uygun agac pimi zimpara ile tornalayip bu kadar iyi alistirmak da is hakikaten, bravo
Uğraşınca oluyo valla tavsiye ederim.

Bir ufak ayrıntı Wenge bilinen en sert ağaçlardan fakat bu tür işlemlere okadar müsaitki anlatamam ben bile işlerken şaşırdım başka bir tür ahşapta bukadar kolay olmaya bilirdi.

SERDAR

• 259
« Yanıtla #27 : 01 Kasım 2011, 08:48:10 »
"Çizgilik" nasıl? Sonuçta amaç iki malzeme arasında son işlemde çizgi şeklinde çıkması. İllaki tam kabza olarak düşünmeyelim, mesela bir gizli kabzada balçak ile kabza malzemesi arasında koyulan ince malzemeye de liner deniliyor. Örnek:
Siz neyi uygun görürseniz o ismi kullanırız sonuçta Liner'ide sizden öğrendik.
Ben kendi adıma bundan sonra çizgilik diyorum.