Bıçak Sanatı - Forum

115CrV 3 + Hamon..

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: 115CrV 3 + Hamon..
« Yanıtla #40 : 31 Ekim 2011, 20:51:58 »
Usta sen bir girişsen plastiğe bile hamon yapabilecekmişsin gibi bir inanç gelişti bende.  8)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #41 : 31 Ekim 2011, 21:06:23 »
teşekkür ederim arkadaşlar :)  hamonu yapmak var ,yapmak var  gereklı çelık ve uygun aşındırıcılar olmadan ancak bu kadar oluyor. anladımki w sweısı ve 1095 ten başka bırseyle çalışmak ezıyet..  alıye yaptığımım bıçakta ck67 lerde uğraştığım kadar uğraşmadım..  nick amcanınkı gıbı enınde sonunda yapıcam bır tane ama bunu döverek yapıcam bakalım neler değişecek.  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #42 : 31 Ekim 2011, 21:14:27 »
sicak sekillendirmede ( celigin kristal yapisi dizilimi bozulmadigindan ) daha iyi bir hamon olusuyormus. Ben de yeni ogrendim , ustune yazmissin
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #43 : 31 Ekim 2011, 21:19:23 »
 ;)  ben bıryerde okumadım ama   sadece gözlemledım dövme olarak çalışılan malzemelerde hamon çok belırgın oluyor. demekkı sebebı buymuş.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #44 : 01 Kasım 2011, 07:57:08 »
Şu Hamon olayını ağzım açık takip ediyorum.
 :o Aynen böyle işte.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #45 : 01 Kasım 2011, 20:36:34 »
yaptığın bıçaklar gayet güzel . bence homon işini sen kıvırırsın diyorum  ;)  ancak şöyle bır ıkı olumsuz yanı var  hamon çalışmalarına  başlayıp netıce almaya başladığında  paslanmazlar ilgini çekmeyecek.  saatlerce namlu temızlığıyle uğraşacaksın  ;D   çatlayıp kırılan profıllerın o kadar çok olacakkı kolleksıyon bıle yapabılırsın  :D tezgahımın altı dolu ,
atölyeme gelen arkadaşlar  profıl mezarlığını hemen buluyor..  ve herzaman daha ıyısını yapmak için süreklı deneme yapmak zorundasın kıl karısımları. uygun zımparalama metodları

sınırden atölyeye bır hafta uğramama durumuda cabası..

ancak hanı nasıl anlatsam muhteşem bırşey ,en azından benım için öyle    ve senın bu işi başaracağına ben inanıyorum  :)

vereyım zehırı yanıma bır kısı daha gelsın  :D :D

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #46 : 02 Kasım 2011, 09:44:16 »
  alıye yaptığımım bıçakta ck67 lerde uğraştığım kadar uğraşmadım.. 
abi o çeliklerden bol miktarda mevcut ;) :D şaka bi yana ellerine sağlık ahşapta bile hamon yaparsın sen o kadar çalıştın ve şimdi meyveleri toplama vakti
İki Kişilikliyim İkiside Canavar