Bıçak Sanatı - Forum

115CrV 3 + Hamon..

tarpoon

• 4739
115CrV 3 + Hamon..
« : 29 Ekim 2011, 20:21:29 »
bu çelıkte hamon olurmu dıye merak edıyordum bu gun bır profıl yaptım  yenı bır kıl karısımı denıyordum onuda test etmek amacı ıle deneme yapayım dedım. bu arada ustamızdanda tavsıyelerımı aldım :)  çok teşekkür ederim..

malzeme kalınlığı takrıbı 3mm   parçalı olaral su ile işlem gördü.  çok hafif sori var  :)   ağız 0,75 mm kadar   yamulma yok  çatlak yok  220 derecede 1 saat menevişlendi nasipse yarın kabzesini yapacağım

denemelerımı göre  52100  +115CrV3 te hamon oluyor   o1,i   Sefa usta yaptı.  çatlar dıye korkup parçalı su verdım. son kısımı bırden suya dakdırdım orada daha net cıkmıs detay . yarın bır tane daha yapıp tek seferde tuzlu suda suyunu vereceğim bakalım ne olacak..?  buyuk ıhtımal ıle kırılacak ancak tecrube ederek bazı şeylerı öğrenıyoruz..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: 115CrV 3 + Hamon..
« Yanıtla #1 : 29 Ekim 2011, 20:25:09 »
helal olsun  onada hamon yaptınya nediyeyim :)

allahını seversen catlatıp kırma başka birteneyap lütfen sen onları kırdıkca benburda yerimde duramıyorum  :'(
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 29 Ekim 2011, 20:28:05 »
 ;D ;D :D  daha kolay kolay kırmam .. istediğim ortamı oluşturdum ve ısının ne kadar olduğunu aşağı yukarı anlıyabılıyorum.  ah bırde ocağa temokulp takabılsek deyme o zaman keyfıme.. 8)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #3 : 29 Ekim 2011, 20:30:04 »
;D ;D :D  daha kolay kolay kırmam .. istediğim ortamı oluşturdum ve ısının ne kadar olduğunu aşağı yukarı anlıyabılıyorum.  ah bırde ocağa temokulp takabılsek deyme o zaman keyfıme.. 8)

takarız meraklanma
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #4 : 29 Ekim 2011, 20:33:33 »
hadi bakalım ben anlamam  elektırıkten falan iş sana kalıyor  ;)

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #5 : 29 Ekim 2011, 20:39:05 »
Taner , asil arkada egenin yaninda duran profil iyiymis , ne zaman biter?
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 29 Ekim 2011, 20:51:32 »
onu Özgüre yapıyorum 440c  yüzey temızlığı hala ıstedığım gibi değil , son olarak 1000 kum perdah yaptım bır ıkı çizik var  onlarda gıttıkten sonra ısıl işlem yapılacak. kabzeye stabılıze yumru düşünüyorum koyu renklı bulamazsak abonoz veya Afrıka sıyah ağacı var elımde bır mıktar onu kırmızı lıner ıle bırlıkte kullanacağım.

Özgüre hediye olarak gıdeceği için biraz titizleniyorum :)

« Yanıtla #7 : 29 Ekim 2011, 21:45:14 »
Usta eline sağlık, çıkmasına çıkmış ama suda bekletme zamanları biraz kısa olmuş gibi ( daldır çıkart süre nasıl ayarlanacaksa artık  ::) ) bir sonraki daha da iyi çıkacaktır eminim. İki sorum var, "eğenin yanındaki bıçak" hangisi ben neden göremiyorum, eğe nerde  ::) ikinci sorum, o atelyeyi nasıl bu kadar düzenli tutabiliyorsun...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #8 : 29 Ekim 2011, 22:12:10 »
teşekkür ederim Sefa usta  :)  çatlamasını pek göze alamadım ,  yarınkıne dırekt su verıp yapıcam.  eğenin yanındakı parlak olan profıl  ;) eğe tanto yapılmak üzere taşlanmış masanın üzerinde.
ustam bazen bır gunumu temızlığe ayırıyorum, heryerı temızleyıp o şekılde işime başlıyorum.  ama bazen boşladığımda oluyor yani  ;D  ve aradığım malzemeyı bulamayınca ifrit olma gıbı bır durumum söz konusu  hemen gıdıp yenısını alırım sonrada o malzemeyı bulurum hepten sınır olurum.. :)
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2011, 22:16:55 Gönderen: Taner Salar »

« Yanıtla #9 : 29 Ekim 2011, 23:46:25 »
çatlamasını pek göze alamadım ,  yarınkıne dırekt su verıp yapıcam. 
Çatlayacağını düşünüyorum  :(

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #10 : 30 Ekim 2011, 00:31:55 »
o zaman vazgeçtim  ;D  parçalı su verırım ancak sureleri uzun olur  ;)

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #11 : 30 Ekim 2011, 00:43:52 »
Tanercim ellerine sağlık yarınki daha güzel olacak diye düşünüyorum.
Hadi kolay gelsin.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #12 : 30 Ekim 2011, 00:49:17 »
Ohoo Taner, ben de benim D2 mutfak bıçaklarını sana yollayayım diye düşünmeye başladım, bi ara onlarada hamon yaparsın bu gidişle :)

Hamon iyi de bıçak da pek güzelmiş... Bu atölyenin bu kadar tozsuz ve düzgün olmasına ayar oldum ama, ben kaybettiğimi sandığım alet edevatı sürekli tekrar tekrar almaktan, 5 tane kerpeten, 10 tane yan keski, 20 tane filan eğe geziniyor ortalıkta, artık bir şekilde yığınların arasından birisi kendini göstermeyi başardığından artık yeni bişey almayı bıraktım  ;D Haa sayılar uyduruk, büyük ihtimal çok daha fazladır miktarlar  :D

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #13 : 30 Ekim 2011, 01:46:50 »
Ohoo Taner, ben de benim D2 mutfak bıçaklarını sana yollayayım diye düşünmeye başladım, bi ara onlarada hamon yaparsın bu gidişle :)

Hamon iyi de bıçak da pek güzelmiş... Bu atölyenin bu kadar tozsuz ve düzgün olmasına ayar oldum ama, ben kaybettiğimi sandığım alet edevatı sürekli tekrar tekrar almaktan, 5 tane kerpeten, 10 tane yan keski, 20 tane filan eğe geziniyor ortalıkta, artık bir şekilde yığınların arasından birisi kendini göstermeyi başardığından artık yeni bişey almayı bıraktım  ;D Haa sayılar uyduruk, büyük ihtimal çok daha fazladır miktarlar  :D

:D :D  aynı şey süreklı oluyor acılen bır takımlarımı asmak için pano yapmalıyım..  bu arada folyo mesajını okudum ve yıkıldım benım d2 lerı yollayacaktım ne yapalım beklerız bızde..

ustam temız temızde bır gunumu komple temızlığe ayırdığım zamanlar oluyor.. ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #14 : 30 Ekim 2011, 01:50:52 »
teşekkür ederim Serdar :)

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #15 : 30 Ekim 2011, 14:03:58 »
Taner eline sağlık
ama bu hamon hoşuma gitmedi doğrusu
başarılarının devamını dilerim
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #16 : 30 Ekim 2011, 14:37:46 »
forumdaşlara iki önerim var;

-Taner ustayı " hamon piri" ilan edelim.
-ustalar atölyelerindeki fazla takımları hırdavatçı bölümünde yayınlasınlar.

selamlar....

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #17 : 30 Ekim 2011, 19:32:47 »
Taner eline sağlık
ama bu hamon hoşuma gitmedi doğrusu
başarılarının devamını dilerim

yusuf  cıva çeliğinden bunu çıkarabildim. su verme esnasında bıraz daha cesur olabılse ıdım daha belırgın olurdu. ck serisi bir çelik değil bu  ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #18 : 30 Ekim 2011, 19:36:31 »
forumdaşlara iki önerim var;

-Taner ustayı " hamon piri" ilan edelim.
-ustalar atölyelerindeki fazla takımları hırdavatçı bölümünde yayınlasınlar.

selamlar....

aman diyeyim  Teoman , ustalık kim ben kim..? :-[   amatörce ustalarımızın verdığı bılgıler doğrultusunda denemeler yapıyorum.   bu arada fazla takım olsa yayınlarım ancak daha alınacak bırsürü takım var kafamda  ;)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #19 : 30 Ekim 2011, 23:34:27 »
 :)) Takımın fazlası da olur mu yahu, ben tahayyül edemiyorum, hep eksiktir ama fazla olamaz  ^-^ Hamon ustalığı konusu gerçekten hakedilmiş bir ünvan bence de, ya da forumun keçisi de diyebiliriz inadından ötürü  ;D Ancak her şekilde kafasına koyduğunu hakkıyla yapmaktadır Taner dostumuz  :2up

Kipmen Sanat web sitesi