Bıçak Sanatı - Forum

Çeliğe verilen şekille ilgili bilgi

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Çeliğe verilen şekille ilgili bilgi
« : 29 Ekim 2011, 06:11:35 »
selam arkadaşlar
benim bir sorum vardı,cevaplar sonucunda bilgi olarak kalıcak bu yüzden başlığa bilgi yazdım  :2up
herkes bıçak yapıyor vede değişik şekillerde incelik kalınlıklarda yapıyor,benim merak ettiğim şey,aynı tarz bir ürün sürekli üretim aşamasındayken nasıl oluyorda şekil olarak,birebir birbirinin aynısı oluyor,bunu resimlerle pekiştirmek isterim

örnek için uzun çelik olan kılıç çeliği düşündüm,bu resime bakarsanız,soldan sağa doğru yani 1 rakamından 2 rakamına doğru,kalından inceye doğru şekil verilmiş

video
http://www.youtube.com/watch?v=Q8Yius19UVo&feature=youtu.be

________________________________________________________________________________________________________________________________________
bu resim ise alt kısım,1 rakamından 2 rakamına doğru bombe verilmiş,sırttan ağıza doğru bombe verilmiş,yuvarlak oval vs..

video
http://www.youtube.com/watch?v=Hc4S2R_FhoU

bu ürünlerin bir çok modellerine bakınca,hepsi birbirinin aynısı oluyor,sizce bunlar makinada kalıptamı şekilleniyor,yoksa eldemi yapılıyor,ama elde yapılsa nasıl ayarı tutturcaklar,kalından inceye doğru ve bombe kısımları,her kılıcın birebir aynı kalıbı nasıl yapılıyor
teşekkürler
« Son Düzenleme: 29 Ekim 2011, 06:15:27 Gönderen: merttt9 »

Ynt: Çeliğe verilen şekille ilgili bilgi
« Yanıtla #1 : 29 Ekim 2011, 12:32:52 »
Fabrikasyonlarda kalıp kullanılıyor.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #2 : 29 Ekim 2011, 17:22:40 »
Fabrikasyonlarda kalıp kullanılıyor.

o halde bunların fabrika olma ihtimali yüksek,çünkü elle yapılsalar o zaman kalındı inceydi eğimliydi falan birbirinden az çok farkları olabilirdi,aslında sefa usta sizdede vardı sanırım
sizinkiyle sanırım mm ölçü olarak az çok farklılıklar olabilir,yani siz daha iyi kıyaslama yapabilirsiniz

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 29 Ekim 2011, 19:57:36 »
elde olsa 150  :/  250  tl.ye o kılıcı alamazsın  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

merttt9

• 1419
« Yanıtla #4 : 29 Ekim 2011, 20:40:03 »
peki sağolun,durum anlaşıldı  :2up

« Yanıtla #5 : 29 Ekim 2011, 21:35:50 »
aslında sefa usta sizdede vardı sanırım
sizinkiyle sanırım mm ölçü olarak az çok farklılıklar olabilir,yani siz daha iyi kıyaslama yapabilirsiniz
Bende de var ama bendeki el yapımı, mümkünü yok ölçüler tutmaz.