Bıçak Sanatı - Forum

Sonunda bitirmiş: Manuel Quiroga Guiraldes

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Sonunda bitirmiş: Manuel Quiroga Guiraldes
« Yanıtla #1 : 28 Ekim 2011, 11:10:34 »
hayırlı olsun ne diyeyi baştan sona baktım  ve sonunda adama ayar oldum. eğerki bu kadar ekipmanla böyle birşey cıkarmamış olsadı mekanını basardım efendinin bu ne zenginlik arakadaş şahmerdanı ayrı presi ayrı frezesi taşlaması ayrı ustanın atölyesi maşşallah fabrika gibi.

ellerine sağlık diyorum  :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

meemz1978

• 249
  • Kaan
    • Arma GIDA
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2 : 28 Ekim 2011, 11:17:05 »
Title daha hoşuma gitti " TURKISH DAMASCUS"

Eh Benim Bildiğim Emre Usta Bunun Altında Kalmaz Turkish Nasıl olurmuş Hepimize Bir Şov Yapar Yakında ;D
One for All, All for One...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 28 Ekim 2011, 11:20:52 »
Aslında çok genç bir eleman, bu ekipmanların bazılarını yeni yeni kullanmayı öğreniyor hatta. Bence ilk çalışmalarının bu şekil olduğunu göz önüne alınca, çok çok iyi bir usta yetişiyor gibi görünüyor. Belki hepimizin imkanı yok, ama elde ne var ne yok bu ekipmana yatırım yapmayı göze alabilecek adamı alkışlamak lazım. Sonuçta bu kadar yatırım bir hiç için de olabilirdi. Hepimiz bu sanatın peşinden giderken atölyelerimiz serpilecek zamanla, bir kaç yıl sonra çoğumuzun şahmerdanı frezesi filan olacaktır diye tahmin ediyorum...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #4 : 28 Ekim 2011, 11:26:40 »
benim yakında bir frezem olabilir mesela ikinci eli takip etmekteyim  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #5 : 28 Ekim 2011, 12:29:30 »
Guzelmis. Sahmerdan daha da guzelmis. Oteki heyulalardan sonra sanki oturup yapilacakmis gibi duruyor. Ben kendi hesabima basta kullandigi keroseni anlamadim.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

whitefoxss

« Yanıtla #6 : 29 Ekim 2011, 05:34:25 »
Baştan sona muhteşem.Mükemmel bir eser.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #7 : 29 Ekim 2011, 08:03:32 »
Guzelmis. Sahmerdan daha da guzelmis. Oteki heyulalardan sonra sanki oturup yapilacakmis gibi duruyor. Ben kendi hesabima basta kullandigi keroseni anlamadim.

Karoseni kullanma aşamasına bakılırsa boraks olarak kullanıyor.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #8 : 29 Ekim 2011, 14:37:26 »
 eleman halihazırda  iyi bir ustaymış  zaten. resimleri incelerken ustanın özgüveni hissediliyor. mükemmel bir türk burgusu, yalın,ve uyumlu aşırıya, fantaziye kaçılmamış. bu seviyede eserler çıkarabilecek kabiliyetim olsa; "imkan olsa neler yapardım" edebiyatına hiç girmez, ne yapar eder o imkanları edinirdim. dünyanın neresinde olursa olsun, emeğinin tam karşılığını alamasa da bu ustaların aç kalmayacağını düşünüyorum.(biraz fazla mı iyimser oldu?)

bu arada, eleman "adım adım nasıl yapılır?"  ın, nasıl yapılacağını da göstermiş oldu. sanki atölyede beraber çalışıyormuş gibi hissettim.

selamlar.....

.

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #9 : 29 Ekim 2011, 19:42:43 »
Gerçekten çok güzel bir iş çıkarmış.
You lie, we die.

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #10 : 29 Ekim 2011, 20:02:26 »
fazla söze gerek yok HELAL OLSUN

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #11 : 29 Ekim 2011, 20:40:04 »
eleman halihazırda  iyi bir ustaymış  zaten. resimleri incelerken ustanın özgüveni hissediliyor. mükemmel bir türk burgusu, yalın,ve uyumlu aşırıya, fantaziye kaçılmamış. bu seviyede eserler çıkarabilecek kabiliyetim olsa; "imkan olsa neler yapardım" edebiyatına hiç girmez, ne yapar eder o imkanları edinirdim. dünyanın neresinde olursa olsun, emeğinin tam karşılığını alamasa da bu ustaların aç kalmayacağını düşünüyorum.(biraz fazla mı iyimser oldu?)

bu arada, eleman "adım adım nasıl yapılır?"  ın, nasıl yapılacağını da göstermiş oldu. sanki atölyede beraber çalışıyormuş gibi hissettim.

selamlar.....

.

o alet edevatla emın ol sende yaparsın ;)  ancak şuna emınım burada emeğinin karşılığını alamazsın.. :-\
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #12 : 30 Ekim 2011, 02:13:19 »

ustacım kabiliyetten kastım sanatsal kabiliyet. el becerim, ince işçiliğim, öğrenme hızım ortalamanın üstünde. bu bıçağın aynısını yapabilirim elbette. fakat iş özgün bir eser yaratmaya gelince işler sarpa sarıyor. resim, heykel, beste yapamam, Allah yarattığı insanların çok azına bu özellikleri bahşediyor. 

emeğinin karşılığını alma meselesine gelince, bu seviyede eserlere, emeğin hakkını ödeyebilecek alıcıyı ülkemizde  bulmak çok zor. küresel çapta düşünmek gerekiyor. fakat malesef sanatkarların çoğu pazarlama konusunda acınacak halde.
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2011, 02:48:20 Gönderen: teoman »

« Yanıtla #13 : 30 Ekim 2011, 11:33:50 »
Bence bu tür işlere bizim ülkemizde de hakkını verecek epeyce alıcı var.

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
  • Yer: bigadiç / balıkesir
« Yanıtla #14 : 30 Ekim 2011, 11:38:06 »
şu, kabzede ince perçin kullanımı çok hoşuma gidiyor arkadaş :)
"İnsanı sevdiren huyudur bıçağı sevdiren suyudur." :)