Bıçak Sanatı - Forum

Plastik Kıskaç

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
Plastik Kıskaç
« : 03 Nisan 2010, 20:32:26 »
Yakınlarınızda kipa varsa hırdavat bölümüne bi uğrayın derim
12li değişik ebatlarda bir torba kıskaç 3tl :)

Alttaki fotoğraftakine benziyo ama sanırım daha kalitesiz daha denemedim
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Plastik Kıskaç
« Yanıtla #1 : 04 Nisan 2010, 01:28:28 »
Yakınlarınızda kipa varsa hırdavat bölümüne bi uğrayın derim
12li değişik ebatlarda bir torba kıskaç 3tl :)

Alttaki fotoğraftakine benziyo ama sanırım daha kalitesiz daha denemedim

Aslında kalitesiz filan ama ben kabza yapıştırırken filan bunlardan kullanıyorum, işkence veya mengene gibi fazla sıkıştırıp kuyruk ile kabza malzemesi arasındaki yapıştırıcıyı çok sıkıştırıp yanlardan boşaltma tehlikesi yok, ince ama gerekli bir yapıştırıcı izi bırakıyor, epoksi fazla sıkıştırınca iyi tutunamadığından güzel şeyler... Pek de başka bir işe yaramıyorlar açıkçası, kolay dağılıyor, kolay kırılıyor, güçlü tutmuyor...

Kipmen Sanat web sitesi

alikozanoglu

• 171
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Ankara, Emek mahallesi
« Yanıtla #2 : 25 Temmuz 2011, 20:46:21 »
Sn. arkadaşlar,

Epoxy yapıştırıcıların yapışacak yüzeyler arasından çok boşaltılması hakikaten yapışma zafiyetlerine sebep olabilir. Dış kenarlarlardan görünmeyecek şekilde yapışacak yüzeyler üzerine ince retansiyon olukları açmak, bu yüzeyler arasında yapıştırıcı kalınlığı görülmesini istemeyenler için biraz zahmetli de olsa bir çözümdür.

Saygılar,

alikozanoglu

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #3 : 26 Temmuz 2011, 14:20:35 »
Not:) Kulandığınız epoxy'nin dışa akmamasını istiyorsanız, kalın dişli bir tarak ile üzerinden geçin.. Oluşan parelel çizgi bir dolu bir boş alan bırakacağı için sıkıştırma anında dolu yüzeyden boş yüzeye kayar ve eşit bir dağılım ortaya çıkar.. Yani biz fayans yaparken öyle yapıyorduk:)
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #4 : 27 Temmuz 2011, 09:17:36 »
Not:) Kulandığınız epoxy'nin dışa akmamasını istiyorsanız, kalın dişli bir tarak ile üzerinden geçin.. Oluşan parelel çizgi bir dolu bir boş alan bırakacağı için sıkıştırma anında dolu yüzeyden boş yüzeye kayar ve eşit bir dağılım ortaya çıkar.. Yani biz fayans yaparken öyle yapıyorduk:)

çok iyi fikir :2up
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #5 : 27 Temmuz 2011, 09:25:43 »
Gerçekten güzel fikir ve bilgi Hüseyin, sağolasın  :2up, ben de bu forumun bu tarafını seviyorum, tamam bu konuda herşeyi biliyorum diyemiyorsun, her gün yeni bişey öğrenirken kendi bilginin daha emekleme çağında olduğunu her gün sana hatırlatıyor  :)

Kipmen Sanat web sitesi