Bıçak Sanatı - Forum

senelik izin ve bir nalbant macerası

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
senelik izin ve bir nalbant macerası
« : 27 Ekim 2011, 14:33:19 »
dükkanın azıcık ilerisinde bir nalbant var senelik izine çıktığımın ertesi günü soluğu orda almak istiyordum ve şaban abiye(dükkan sahibi) konuyu açtı buyur alicim gel dedi c.tesi kurulan pazardaki hırdavatçıdan da bir adet hurda eğe satın aldım ki almaz olaydım 5 mm e yakın bir malzeme ama aşırı sertti bende ocağa attım peşinden bunla ne yapabilirim diye düşünürken aklıma tanto yapmak geldi malzemeyi de uç tarafını yine ocakta ısıtıp sac makasının dedesiyle kesmeye çalıştım zar zor başardıktan sonra yine ısıtıp matkapta delmeyi denedim başaramayınca da örste döverek birşeyler yapmaya çalıştım ve 2 tane delik açtım  :2up sonra dedim bunun ağız kısmı eğeyle olcak iş değil ömür yetmez ve döverek incelteyim dedim  :-\ ama farkettim ki ben dövdükçe yamuldu :D dövdükçe yamuldu ve bu şekli aldı şimdi bununla ne yapabilirim diye düşünüyorum her türlü düşünce fikir ve eleştiriye açığım lütfen yardım
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: senelik izin ve bir nalbant macerası
« Yanıtla #1 : 27 Ekim 2011, 14:53:14 »
Bundan güzel Beypazarı yada Ankara kaması olur.

whitefoxss

« Yanıtla #2 : 27 Ekim 2011, 14:56:18 »
Yamulmamış,özüne dönmüş  ;)

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #3 : 27 Ekim 2011, 15:05:11 »
aynen.
çeliğin içinde bu varmış demekki... bırak çelik ne olmak istiyorsa o olsun. çok güzel olacak. dövme işçiliğini de çok beğendim. tecrübe var anlaşılan.

selamlar...

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #4 : 27 Ekim 2011, 15:09:06 »
 :2up çok güzel olacak devam et sakın yılma  :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #5 : 27 Ekim 2011, 15:41:52 »
Agzi dovunce her bicak - ya da kilic -  boyle sirta dogru kivriliyor, bence duzelt biraz (hatta kil ile sertlestireceksen dumduz yap ). Agiz dovme yaninda ,duzeltme cok kolay bir islem. Bence tantoya niyetlenmissin oyle devam et.  Taner'den de hamon icin yardim alabilirsin.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

whitefoxss

« Yanıtla #6 : 27 Ekim 2011, 16:25:27 »
Fazla kurcalamadan böyle bir bıçak olabilirmi acaba  ;)

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #7 : 27 Ekim 2011, 17:18:09 »
Adamı döve döve yamultmuşsun bilader.):

Güzel yamulmuş bu arada. Bence sen bunu biraz daha döverek düzelt, ve iki parça olacak şekilde katlanır namlu iki bıçak çıkar...

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

« Yanıtla #8 : 27 Ekim 2011, 18:15:39 »
Ali yamulma filan yok, gayet güzel gidiyor iş. Burak güzel söylemiş, neye niyetlenirsen niyetlen, sadece ağız kısmını döversen bu şekli alır. Bencede düzelt ve devam et, buradan belli onun içinde Tanto var, geriye sadece çıkarmak kalmış  ;) kolay gelsin.

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #9 : 27 Ekim 2011, 18:27:11 »
öncelikle tüm forumdaşlarımın ve büyüklerimin tavsiyeleri için teşekkür ediyorum
işin açıkçası bu formu şansa bala yakalamış biri olarak bunu tekrar düzeltmek ve sonrasındaki işlemleri düşünüyordum da korktum diyebilirim ama şimdi farkettim ki bunu bile yakalayabilmişsem değerli büyüklerimin de desteğiyle belki birşeyler yapabilirim erken havlu atmak yok :)
TEKRARDAN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #10 : 27 Ekim 2011, 18:49:14 »
Eğeyi  ısıtıp döverek  bu  forma  getirmişsin    Ali  . çekici eline  alıpta  ocak başına  ilk geçen biri  için   bence de   inan  mükemmel . Kaba   kesme  ağızını  döverek  verirken   hepimiz  bunu  yaşıyoruz ,  ağız  iki yanaktan dövülüp   uzadıkça  sırta doğru  kavisleniyor . bundan sonraki işlem ; rastgele  çekiçleyip  te çeliği kendi haline  bırakmak yerine , kağıt üzerinde  yada  kafanda  canlandırdığın  şekli  verene  kadar ısıtıp çekiçleyerek çeliği ehlileştirmek   :2up
Belki farkında değilsin , sen  zor olan  geçidi geçmişsin .
Benim   cAhil de   ikinci  hayatına  aynen  böyle  başladı . sen" birşeyler "yapabilmekten  fazlasını  yapabilirsin  sakın  yılma   .  haydi  ocak  başına . :) ( fotoğrafları da bekliyoruz ) ;)

( Ben  kabza arkasına  gelen kısma   30 - 40  cm yuvarlak  bir demir  kaynatıp  kısaç yerine  onu kullanıyorum   dene istersen  dövme işi tamamen  bitince de kesip atarsın )
« Son Düzenleme: 27 Ekim 2011, 18:53:03 Gönderen: Bekir Çankırı »
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #11 : 27 Ekim 2011, 18:56:51 »
iyi gidiyor bence de maceraya devam ;)
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #12 : 27 Ekim 2011, 23:13:28 »
Bence dövme işi eğelemekten daha keyifli...
Ben bir kaç kez eğe kullanarak dövme yaptım.Ama dövmeden önce yumuşattım.Yumuşatınca sanki daha kolay dövülüyor.
Ayrıca bekir ustanın dediği gibi malzemenin arkasına kaynatılacak bir malzeme, kısaçtan daha çok hakimiyet sağlıyor.
Bu arada ilk dövme işi içinde gayet başarılı bir efor sarf etmişsiniz.Bileğinize kuvvet...
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.