Bıçak Sanatı - Forum

Artistik Gravür-Ağaç ve Metal Artistik El Oymacılığı...

Artistik Gravür

Gravür işi gerçekten başlı başına bir sanat.Bizim ülkemizdede çok başarılı gravür ustaları var ama  takdir edilmediğimizi düşünüyorum.

http://www.artistikgravur.com/html/bicakgravur.html
« Son Düzenleme: 02 Nisan 2010, 10:30:15 Gönderen: Artistik Gravür »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Artistik Gravür-Ağaç ve Metal Artistik El Oymacılığı...
« Yanıtla #1 : 02 Nisan 2010, 10:58:44 »
Hoşgeldiniz.

Valla, görseydik önceden de takdir edermişiz.  ;)

Çok güzel duruyorlar. Elinize sağlık.  :2up :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Artistik Gravür

« Yanıtla #2 : 02 Nisan 2010, 11:24:23 »
Teşekkürler.Takdir edilecek çok daha iyi çalışmalar yaparız inşallah..Tabiki koleksiyon meraklıları ve bıçak üreticileri iş gönderirse...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #3 : 02 Nisan 2010, 11:29:58 »
Diyelim ki bir bıçak yapacağız, sonra da size göndereceğiz.

Nelere dikkat etmek gerek? Siz bir bıçak üreticisinden neler istersiniz? Hangi aşamada bıçak size gelir? Sizden sonra üretici neler yapabilir, nelerden kaçınmalıdır?
Namık Kemal
Instagram'da ben

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #4 : 02 Nisan 2010, 11:45:45 »
hoşgeldiniz, ;)

çalışmalarınıza bir göz attım gerçekten taktir edilecek işler çıkarmışsınız, daha önce araştırma yapmıştım ama sitenizi görmemiştim. kendi kendime hayıflandım.

buraya üye olmanıza sevindim. bu konu hakkında forum aracılığı ile sizden bilgi almak çok daha güzel olacak...

bu arada yanılıyorsam düzeltin, özekeş bıçakları üzerine yaptığınız gravürleri genelde balçak ve sap üzerinde kısıtlamış gibisiniz, ayrıca bıçağın tüm işi bittikten sonra gravür işini yapıyorsunuz sanırım. hiç bıçağın yüzü üzerine gravür çalışmanız oldumu?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #5 : 02 Nisan 2010, 12:06:37 »
Gravür işi gerçekten başlı başına bir sanat.Bizim ülkemizdede çok başarılı gravür ustaları var ama  takdir edilmediğimizi düşünüyorum.

http://www.artistikgravur.com/html/bicakgravur.html

Muhteşem, çok güzel bir incelikle tatbik edilmiş. Mutlaka iletişime geçeceğim, bu kalitede bir iş Türkiye'de görmemiştim. Kesinlikle benim özel siparişlerimde çıtayı yükseltecek bir kalite. Heyecanlandım şimdi  :)

Kipmen Sanat web sitesi

Artistik Gravür

« Yanıtla #6 : 02 Nisan 2010, 13:50:53 »
Diyelim ki bir bıçak yapacağız, sonra da size göndereceğiz.

Nelere dikkat etmek gerek? Siz bir bıçak üreticisinden neler istersiniz? Hangi aşamada bıçak size gelir? Sizden sonra üretici neler yapabilir, nelerden kaçınmalıdır?
...............................
...............................
üretici firmalar bıçağın son şeklini verip ısıl işleme sokmadan bize göndermelidir.Zira ısıl işlemden sonra bıçağa gravür yapmak pek mümkün değildir.Firmalardan bize gelen bıçakların tam şekli verilmiş olur ve ağız kısımları tam bilenmemiştir.Bu şekilde bizlerde mengeneye bağlarken yada gravür yaparken bi kazaya sebebiyet vermeden kolaylıkla ve profesyonelce işleyebiliriz.Bizden sonra bıçağın ısıl işlem ve parlatma gibi işlemler uygulanır.O safhaları üreticiler bizlerden daha iyi bilirler..

Artistik Gravür

« Yanıtla #7 : 02 Nisan 2010, 13:56:14 »
hoşgeldiniz, ;)

çalışmalarınıza bir göz attım gerçekten taktir edilecek işler çıkarmışsınız, daha önce araştırma yapmıştım ama sitenizi görmemiştim. kendi kendime hayıflandım.

buraya üye olmanıza sevindim. bu konu hakkında forum aracılığı ile sizden bilgi almak çok daha güzel olacak...

bu arada yanılıyorsam düzeltin, özekeş bıçakları üzerine yaptığınız gravürleri genelde balçak ve sap üzerinde kısıtlamış gibisiniz, ayrıca bıçağın tüm işi bittikten sonra gravür işini yapıyorsunuz sanırım. hiç bıçağın yüzü üzerine gravür çalışmanız oldumu?

.............
.............

Bu yaptığım çalışma bıçak alındıktan sonra yapıldı.Müşteri ilk zamanlar sade almış bu bıçağı bizde daha sonra sadece kabze kısına işlem yaptık.Bıçağın yan yüzeylerine bu haldeyken bi işlem yapmak pek mümkün değildir.Isıl işlem,yani sertleştirme işlemi yapılan bir çelik kolay kolay işlenmez özelliklede el oymacılığı ile.Onun için full gravür istenen bir bıçak tüm hatları verildikten sonra ısıl işleme girmeden bize gelmeli.O zaman istenilen her türlü model,hayvan figürü,logo,arma vs gibi her türlü motif işlenir..

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #8 : 02 Nisan 2010, 15:03:11 »
Hoşgeldiniz.
Çalışmalarınız çok başarılı  :2up

« Yanıtla #9 : 02 Nisan 2010, 20:11:33 »
Mehmet hoşgeldin,
Sayfaya bakar bakmaz siteyi inceledim ve işleri çok beğendim, ülkemizde de böylesine güzel iş çıkartan birinin var olduğunu bilmek güzel. İşçilikteki özen ve estetik bence mükemmel, çok başarılı buldum.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #10 : 02 Nisan 2010, 21:43:15 »
Beyşehir içinden misiniz? Yoksa Üzümlü yada Huğlu'dan mısınız?
Namık Kemal
Instagram'da ben

Artistik Gravür

« Yanıtla #11 : 03 Nisan 2010, 09:10:07 »
Beyşehir içinden misiniz? Yoksa Üzümlü yada Huğlu'dan mısınız?

Şu an üzümlüdeyim.3 ay sonra beyşehir merkeze taşınıyorum.Orada hem ağaç ve metal el oymacılığı hem lazer markalama gravür ve takı tasarımı gibi konularla işi büyültecem inşallah...
Lazer gravür makinası alındıktan sonra müşterilerin elindeki hazır bıçakların kabza kısımları el işlemesi haricinde bıçak  yada kabza kısımlarına lazer gravürle şirket logosu ve isimi logo,arma ,sembolik,hayvan firürleri gibi istedikleri çalışmalar yapılabilecek.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #12 : 04 Nisan 2010, 16:21:00 »
Üzümlü'ye selamlar, eğer muhabbetiniz var ise Özgür ve Ahmet Gülle'ye selamlar. Üzümlü'de üç yıl kadar yaşadım ben de... Hatta 2007'deki bir gezimde de uğrayıp gezi raporumu yayınlamıştım. (Bkz.: http://www.eylemcengiz.com/etkinlik/2007_05_28__tour/gun_5.html) Geçen yaz ise Huğlu'ya ve yine Üzümlü'ye uğradım, eşim de görmüş oldu oraları.

Namık Kemal
Instagram'da ben

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #13 : 05 Nisan 2010, 10:54:17 »
Evet nihayet Mehmet arkadaşımız tanınması gereken platformlarda  tanınmaya başlıyor.Mehmetin Sitesinde gördüğünüz gravür çalışması yapılmış bıçağın sahibi ve bu siteyi Mehmet'e öneren olarak söylemek isterimki ; Mehmet 'in Türkiye'de gravür anlayışını çok farklı yerlere taşıyacağını ve bu konuda zamanla bizleri daha da şaşırtmaya devam edeceğine inanıyorum. Mehmet sayesinde ancak yabancı katologlarda gördüğümüz gravürlere hem kendi ülkemizde ulaşmanın hem de oldukça makul fiyatlarda ulaşmanın hazzını yaşayacağız, inanın.... Bu arada Sinop'tan Cengiz ustama da selamlarımı yollamak isterim, siparişini verip bıçak elime geçtiğindeki aldığım haz kadarını Mehmet bıçağı gravürledikten sonra bir kez daha yaşadım..... Yolun açık olsun Mehmet.....

not: böyle konuşuyoruz araya iş giriyor bizim tüfek hala bitmiyor Mehmet  .... ;) Önümüzdeki av sezonuna yetiştirecen değil mi ??? ;D

« Son Düzenleme: 05 Nisan 2010, 11:38:05 Gönderen: muraterkut »
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

Artistik Gravür

« Yanıtla #14 : 05 Nisan 2010, 11:28:21 »
Öyle deme abi senin tüfek bitince bir ekol olacak.Türkiyede gravürün tanımını değiştirecek çalışmalar yapıyorum,seninki ilk olacak.......

Artistik Gravür

« Yanıtla #15 : 05 Nisan 2010, 11:30:10 »
Üzümlü'ye selamlar, eğer muhabbetiniz var ise Özgür ve Ahmet Gülle'ye selamlar. Üzümlü'de üç yıl kadar yaşadım ben de... Hatta 2007'deki bir gezimde de uğrayıp gezi raporumu yayınlamıştım. (Bkz.: http://www.eylemcengiz.com/etkinlik/2007_05_28__tour/gun_5.html) Geçen yaz ise Huğlu'ya ve yine Üzümlü'ye uğradım, eşim de görmüş oldu oraları.

Özgür abi komşumdur.Selamınızı iletirim inşallah

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #16 : 05 Nisan 2010, 13:37:01 »
Okulun karşısındasınız o halde?

Zamanında sizin yakınlarda, okula bakan bir atölye vardı. Kuruların oturduğu evin altındaydı sanki...
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2010, 13:39:44 Gönderen: deserteagle »
Namık Kemal
Instagram'da ben

Artistik Gravür

« Yanıtla #17 : 05 Nisan 2010, 13:47:10 »
Okulun karşısındasınız o halde?

Zamanında sizin yakınlarda, okula bakan bir atölye vardı. Kuruların oturduğu evin altındaydı sanki...

siz baya biliyorsunuz buraları.evet okulun hafif sağında kalıyor.kuruların evinin sağ tarafında üretici firma var hala.el değişritdi ama faaliyet devam ediyor

davraz

• *
  • 32
  • Yer: çorum
« Yanıtla #18 : 30 Ağustos 2010, 14:55:20 »
yukarda ki ilk bağlantıda virüs var .

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #19 : 30 Ağustos 2010, 15:02:12 »
Bende de avast geçen sefer uyarı vermemişti ama bugün girdiğimde uyarı verdi. Bilgilerinize.