Bıçak Sanatı - Forum

machete

Erol YURTSEVEN

• *
  • 37
  • Meslek: masa ve sandalye imalatı
  • Yer: BURSA
machete
« : 20 Ekim 2011, 15:36:04 »
9 cm  *  40 cm  5 veya 6 mm machete yapmaya uygun çelik arıyorum elinde bulunan arkadaşlardan yardım bekliyorum.veya nasıl bir çelikten yapabilirim..

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: machete
« Yanıtla #1 : 20 Ekim 2011, 16:27:47 »
9 cm  *  40 cm  5 veya 6 mm machete yapmaya uygun çelik arıyorum elinde bulunan arkadaşlardan yardım bekliyorum.veya nasıl bir çelikten yapabilirim..

elimde ck60 olarak var kalınlık 6mm cad cizimi varsa bu parçadan kestirip göndere bilirim  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Erol YURTSEVEN

• *
  • 37
« Yanıtla #2 : 21 Ekim 2011, 10:45:21 »
özgür bey telefonunuzu yollarsanız sevinirim

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 21 Ekim 2011, 17:19:44 »
Maşetler aslında 2-3 milim civarında genelde yay çeliği ya da yüksek karbon çeliğinden yay menevişi ile yapılırlar... Dövmeyi düşünüyorsanız tabii 6 mm de olur ama talaşlı işlemek için baya kalın olur 6mm. CK60 iyi bu iş için...

Kipmen Sanat web sitesi

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #4 : 22 Ekim 2011, 10:04:24 »
emre abi 3 mm biraz ince kaçmaz mı dicem ama sanırım azıcık da esnek olması lazım ;)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

barbarosreis

« Yanıtla #5 : 22 Ekim 2011, 12:21:55 »
%18 karbonlu ısıl işlem gerekmeten paslanmaz çelik machete ağız tutuşu çok iyi esnekliği de var balığa gittiğimizde sazlıkları kesmek kuru ağaçları kesmek hatta mangala yerde kare çukur açmak için  için birebir yardımcımız yapacaksanız bundan denemenizi öneririm

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #6 : 24 Ekim 2011, 14:49:17 »

Kipmen Sanat web sitesi

Erol YURTSEVEN

• *
  • 37
« Yanıtla #7 : 25 Ekim 2011, 10:37:55 »
ck60 işimizi fazlasıyla görecek gibi gözüküyor,ağır olacak gibi ama olsun kas yaparız azcık..

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #8 : 25 Ekim 2011, 10:42:39 »
yaklaşık 1 kg kadar olur :)
ck 60 dan kamp baltası ve kukri yapmıştım ısıl işlemden sonra 56hrc sertlik almıştı
balta olarak gayet güzel iş gördü :) kukriyi denemedim

ama sizin yapacağınız malzeme uzun ve esnek olacaksa 2,5-3mm veya emre ustamızın dediği gib 2mm gayet başarılı olur fazladan ağırlık taşımak bazen gına getiriyor
« Son Düzenleme: 25 Ekim 2011, 11:03:07 Gönderen: ozgurozdemir »
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #9 : 25 Ekim 2011, 16:29:08 »
Ben olsam maksimum 3 mm yapardım ki oda sapa en yakın yerde. Bendeki maçete, uca doğru incelen 3mm kalınlıkta. Kalın maçete maçete olmayacaktır, olsa olsa belki satır irisi olabilir. ( Elimdeki katananın sapı vs herşeyi dahil 960 gr düşün yani )

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #10 : 25 Ekim 2011, 22:04:25 »
3mm D2'den Emre ustanın ısıl işlemini yaptığı 45cm bir parang yaptım, son iki aydır elimden düşmüyor. Başlayıp bitiremediği iş olmadı. Balıkda ve avda çevre temizliği, ufak tefek yontma işleri, domates kesme, ateş için odun kırma, kabuk kazıma, kısaca her işime koştum. 3mm'nin bir dezavantajına denk gelmedim henüz.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #11 : 26 Ekim 2011, 11:53:15 »
Balıkda ve avda çevre temizliği, ufak tefek yontma işleri, domates kesme, ateş için odun kırma, kabuk kazıma, kısaca her işime koştum.
Abi hakkaten maşşallahı varmış :D
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #12 : 28 Ekim 2011, 06:37:27 »
Maşetler aslında 2-3 milim civarında genelde yay çeliği ya da yüksek karbon çeliğinden yay menevişi ile yapılırlar... Dövmeyi düşünüyorsanız tabii 6 mm de olur ama talaşlı işlemek için baya kalın olur 6mm. CK60 iyi bu iş için...

Ben olsam maksimum 3 mm yapardım ki oda sapa en yakın yerde. Bendeki maçete, uca doğru incelen 3mm kalınlıkta. Kalın maçete maçete olmayacaktır, olsa olsa belki satır irisi olabilir. ( Elimdeki katananın sapı vs herşeyi dahil 960 gr düşün yani )

Kalınlık olarak ben de Emre ve Sefa'nın söylediklerine katıldığımı söylemeliyim. Haftasonu aracıma yol açmak için bir kaç karaçalı dalını kesmek durumunda kaldım. O an için tağramı kullanasım geldi ancak kısa vuruşlarla dalı kesmeye çalıştığımda tağrayı ağırlığından dolayı yeterince hızlı vuramadığımı farkettim. Eğer yanımda ince bir maçet olup da kullansaydım daha hızlı vurup daha az darbeyle dalları kesebilecektim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben