Taner'e katılıyorum, sulu (sertleştirilmiş) çelik kesmek ile yumuşak çelik kesmek, zımparalamak, aşındırmak arasında dağlar kadar fark var. Güç konusu tamamen çin mallarında abartılı sanırım, şimdiye kadar Avrupa veya Türk mamülü olmayan hiçbir elektrikli aleti yaşamıyor atölyemde, hepsi sizlere ömür, bir tek sütun matkap çalışıyor, nedense iyi çıktı...
Son olarak disklerin görüntüsü, iki şey aklıma geliyor: hatalı tutuş/aşırı baskı ve kalitesiz kesme diski. Spiralde kesinlikle zorlamadan diskin kendisinin kesmesine izin vermek gerekir, yani abanarak kesme yapmamalısınız. Baskının hatalı olduğunu zaten keserken kıvıcım çıkartma yerine bolca toz çıkartmasından anlayıverirsiniz. Normalde en sert çeliği bile keserken çok az toz çıkması, daha çok kıvılcım/talaş çıkması gerekir. Toz bol çıkıyorsa taş çeliği kesemeden aşırı zorlanmadan çarptığı malzemede dağılıyor ve toza dönüşüyordur...
Levha kesimlerde ben artık en ince "inox" tipi kesme diskleri kullanınız, malzeme kaybı daha az ve kesme sorunsuz. Ancak çok dikkat, ince disklerin hatalı kullanımında diskin dağılması daha muhtemel. Disk olarak Bosh'un rapido serisini kullanıyorum son zamanlarda. En kaliteli malzemenin en pahalı olmasını beklersiniz ancak değil, en ucuzu buradaki baumax'da, çin yapımı inox diskler daha pahalı hayretlik bir şekilde...