Bıçak Sanatı - Forum

gift olarak gümrükten ürün geçirme

Zakk

• *
  • 19
  • Yer: İstanbul
gift olarak gümrükten ürün geçirme
« : 18 Ekim 2011, 21:11:42 »
Arkadaşlar bladeforums da bir vatandaş manix2 satıyormuş fiyatda güzel, gözüme takıldı.Konuştuk biraz western unionla para göndereceğim hesabı yokmuş bankada birde gift olarak paketleyebiliyor.zaten shippingle 110$ a geliyor.Sizce ürünün geçme ihtimali nedir ?forumda bu konularda konuşulmuş ama gift olayı ile ilgili pek bir şey bulamadım.
Malum üstüne fiyat yazılmıo birde ufak bir pakette gelecek.
tecrübeli forum üyelerinden cevapları bekliyorumm
ürün foto:
Saygılar...

gabe

• 70
  • Galip
  • Meslek: yazar grafiker programcı
  • Yer: istanbul
Ynt: gift olarak gümrükten ürün geçirme
« Yanıtla #1 : 18 Ekim 2011, 21:19:01 »
bildiğim kadarıyla yurtdışından alınan çoğu şeyin üstüne gift yazdırıldığı. yani gümrük'ten belli bir ücretin üstünde bir şey geçirilecekse prosedüre takılmamak namına hediyedir diye işaretli isteniyor. daha önce motosiklet parçası fln getirten bir arkadaşım vardı Hediye ibaresiyle. Gümrük bazen sıkıntı yapıyor bazen de sorun çıkarmıyordu. ama bunlar biraz da eski bilgi. bu yıl içinde yurtdışından alışveriş ve gümrük mevzuatı değişti diye biliyorum. bir de gümrükten geçecek ürün bir çakı olunca iyice sıkıntı çıkarabilirler. başka bir forumda bu yüzden davalık olan adamlar vardı.

bıcak sanatı'nda gümrük konuları konuşulmuş evvelden. bir daha incele istersen. daha güncel bir bilgi bulabilirsin.

http://www.bicaksanati.com/forum/genel-muhabbet/ebaydan-caki-almak/

http://www.bicaksanati.com/forum/istekler-ihtiyaclar/ebay-dan-alisveris/msg8616/#msg8616

Zakk

• *
  • 19
« Yanıtla #2 : 18 Ekim 2011, 21:28:09 »
okudum bunları ordaki üyelerden biri çakıyı getirtimi o belli değil ama :) tırsmıyorum desem yalan olur ^-^
dediğim gibi o iki konudada pek güncel bilgi bulamadım.getirten çok var ama yazıda pek yok.ebayden vazgeçmemin sebebi genelde satıcılar gift ibaresi koymuolar.direk şak diyebasıolar 130 $ diye.bizim memurda merak edip bakıo heralde orasını bilemiyeceğim.

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #3 : 18 Ekim 2011, 21:44:19 »
 bladeforums da çakı satan arkadaşın bir hesabı falan olmaması bana tuhaf geldi. sattığı şeyin parasını nasıl tahsil edeceğini düşünmemiş mi?
  paketin üzerine gift yazdırman hiçbirşeyi değiştirmez çünkü zaten takılırsa fiyatından dolayı takılmaz. gümrükte bu konularda karar veren memurlar  senin benim gibi insanlar, robot yada bilgisayar değil. ve senin paketinin geçip geçmemesi tamamen iki dudaklarının arasında. yani bu işlerin bir püf noktası yoktur. ama bu aralar alırsan yani bayram öncesi, çok büyük ihtimalle geçer.

not: ebay deki satıcılar gift olmayan şeylere gift yazamazlar çünkü bu sahtekarlığa girer. sadece etik açıdan değil kendi ülkelerindeki kanunlar bakımından da riske girmiş olurlar. faturalı ürünlere gift değil de sample yazdırırsan ücreti sıfır olarak gösterebilirler.

selamlar...

Zakk

• *
  • 19
« Yanıtla #4 : 18 Ekim 2011, 21:50:36 »
evet hocam adamlar kanunlara uyuyor helal vallaha.ya adam hesabım yok usps nin bir servisi para ile ilgili onla gönderin yazmış yurtdışına göndereceği pek aklında yokmuş tabi.heralde ondan da hala satılmamış :)Bir sakatlık çıkmaz gibime geliyor bizim gümrükler daha sakat.Bayram öncesi şans daha artıyormuş dediğiniz gibi.
olmadı türkiyeden başka çakı alacağım ama bu modelide çok istiyorum.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 18 Ekim 2011, 21:54:26 »
tamamen şans işi bir dostum benim için  Enzo birk getirtti kargo ıle sanırım  100 euro . paşa  paşa geldi   ;D   ama takılabılırdıde ;)   yani %50 şansın var diyelim.  bu arada o dostada buradan çokk teşekkür ediyorum  ^-^
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #6 : 18 Ekim 2011, 23:29:04 »
Western Union da banka hesabı olması gerekmiyor, isim ve şehir olması yeterli. Ama havale parası epeyce yüklüdür, daha önce yurtdışına bu şekilde para göndermişliğim var.

meemz1978

• 249
  • Kaan
    • Arma GIDA
  • Meslek: Yönetici
« Yanıtla #7 : 18 Ekim 2011, 23:40:49 »
Hani ürkütmek gibi olmasın ama, Amerikada yaşayıp da banka hesabı olmayan birisi :-\
pek anlam veremedim bu işe. şimdi western union ile 10 tane farklı ülkeden 110 dolar adam başı toplasam ayda 1100 dolar iyi para nasılsa kimse burdan 110 dolar için kalkıp Amerikaya gidip adamın yakasına yapışmaz, valla ben kıllandım açıkcası. ayrıca kargo beklemenin stresi adamı bitirir haberiniz olsun tecrübeyle sabittir  ;D

Selamlar.

One for All, All for One...

Zakk

• *
  • 19
« Yanıtla #8 : 18 Ekim 2011, 23:42:13 »
western unionu seçmemin nedeni zaten banka hesabının olmayışıydı.hocam 110 $ tutuyor ne kadar keserler sizce? giderek türkiye fiyatına yaklaşıyor muyuz ne :D (Bu model değil ama olsun)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #9 : 18 Ekim 2011, 23:45:58 »
Parayı uzaklara göndermek yada uzaklardan ödeme talep etmek için PayPal yaygın bir yöntem. Araştırmaya değer... Tabi alış veriş güvenliği için değil, kredi kartınızın güvenliği için faydalı.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Zakk

• *
  • 19
« Yanıtla #10 : 18 Ekim 2011, 23:47:35 »
hocam iletinizi sonra gördüm güzel yazmışsınız.acep 18 yaşın altında mı diyeceğim zannetmem gold member liğin ne işi var o zaman :D
Birde hemen almak istiyorum internetten bıçak bakmaktan ders çalışamaz oldum :D birde elimdeki dolarla almak istiyorum türkiyeden alırsam çakıyı.dolar yükselmesine rağmen adamların fiyata yansımamış.Yani hazır yüksekken tl ye çevirip almak mantıklımıdır.(belki saçma bir soru ama pek anlamam bu işlerden)
eğer uygun ise buyrun link;http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php/887758-Black-Manix-2-still-available?highlight=manix

« Yanıtla #11 : 18 Ekim 2011, 23:58:55 »
Bence 20-30 dolar alırlar, ama sana önerim; bir süre bu alete bakmaya ara ver, beynini uzaklaştır ve "almasam ne olur" de, yararı olacaktır.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #12 : 19 Ekim 2011, 00:44:02 »
gümrüğe takılır çünkü bu ara sıkıntı var diyorlar biraz sıkıymış malı takılanlar oluyor

gabe

• 70
  • Galip
  • Meslek: yazar grafiker programcı
« Yanıtla #13 : 19 Ekim 2011, 09:31:59 »
Paypal'i benzer alışverişlerde kullandım birkaç defa. son derece rahat ve güvenli geldi bana. belli bir toplam alışveriş limiti var (1300$ kadar sanırım). ben 2 sene içinde aşmışım bu limiti, banka üzerinden kontrol için küçük bir işlem yaptılar. şu an güvenle kullanmaya devam ediyorum.

bir de Sefa ustanın dediği gibi biraz uzaklaşmak, tutkuyu sogutmak kısmı var :) hani tutulmuşsun çakıya belli ama bi' sakinleşip iki üç gün sonra baksan daha güzel olur sanki. daha iyisiyle daha iyi ve kolay şartlarda karşılaşırsın ilerde