Bıçak Sanatı - Forum

tank zımpara

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
tank zımpara
« : 28 Mart 2010, 18:07:13 »
Değerli ustalarım,
Şu anda atölye kurmam mümkün değil, evde balkonda çalışıyorum  :D. Bu durumda bir zımpara makinesi alamıyorum. Acaba tank zımparayı ağız açma ve profil çıkarma için tavsiye eder misiniz, kullanışlı olur mu?

Ynt: tank zımpara
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2010, 18:18:36 »
Tolga tank zımparalar genellikle çok gürültülü çalışıyor, titreşimleri de fazlaca, bunlara katlanırım dersen işe yarar, ama alan dar olunca başka da çözüm yok gibi. Ağız açma işlemi için mengene ve eğe yeter aslında bence zımparadan daha az riskli ve kontrollü çalışırsın, üstelik el becerisine kattıkları da cabası.

tolga arıkan

• 525
« Yanıtla #2 : 28 Mart 2010, 18:40:19 »
Sefa teşekkürler. Bugün koçtaşa gittim, bir tanesinin sesini duymak için çalıştırdım. Dediğin gibi gürültülüydü fakat sanki balkonda çalışabilirim gibi geldi. Bant zımparaları görünce forumda insanın canı çekiyor  :). Bu zımparayı sağlam bir tezgaha sabitlesem diyorum. Tezgahın ortasını zımpranın ebatlarında düşürüp, zımparayı iki üç milim yukarıda kalacak şekilde sabitlesem (planya gibi) sence olabilir mi?

« Yanıtla #3 : 28 Mart 2010, 18:57:45 »
dediğin şekilde bir bağlantıyla rahat çalışabileceğini sanmıyorum, her hareketi değiştirmek istediğinde tezgah seni engelleyecektir, bu şekilde montajla sadece düz yüzeyleri zımparalarken sorunsuz çalışabilsin gibi. http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=3712 böyl bir şey alsan bence daha çok işine yarar, sonuçta tank zımparaların fiyatlarından da fazla olduğunu sanmıyorum. Piyasada buna benzer çok ürün var. Bence acele karar verme

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #4 : 28 Mart 2010, 20:01:04 »
Bu linkteki ürün bir bant zımparaya göre çok daha kullanışlı olur.

Tank zımparayı balkonda kullanmış biri olarak bunu tavsiye etmiyorum. Balkon için çok gürültülü...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tolga arıkan

• 525
« Yanıtla #5 : 29 Mart 2010, 01:11:09 »
sağolun arkadaşlar, çok yardımcı oldunuz  :) tank zımpara fikrini bırakıp zımpara makinelerini araştırmaya başlamak en iyisi olacak

tolga arıkan

• 525
« Yanıtla #6 : 12 Nisan 2010, 20:40:49 »
tank zımpara fikrinin bant zımparaya dönmesi ile birlikte (bütçemide düşünerek) Scheppach BTS 900x aldım.
Şu anda benim için birşey ifade etmese de teknik özellikleri şunlar  :)

Boyutlar (UxGxY) MM     : 475x365x325
Zımpara tablası         : 210x100
Tabla ölçüsü (mm)       : 215x145
Zımpara bandı UxG(mm)   : 915/100
Z.banndı kum ölçüsü     : 80
Bant hızı m/sn          : 1.5
Zımpara disk hızı 4/dk  : 2850
Toz emme bağ.Q(mm)      : 63
Ağırlık (kg)            : 21.5
Motor V/HZ              : 220-240/50
Giriş kw(hp)            : 0.45
Hız d/dak.              : 2850
Motor koruma            : var
Şalter ve fiş
Bağlantı ünitesi        : var
Zımparasını talebe bağlı olarak yaptırdıklarını söyledi satıcı firma. Daha kullanma fırsatı bulamadım, önümüzdeki günlerde deneyeceğim.

« Yanıtla #7 : 12 Nisan 2010, 21:26:28 »
Tolga güle güle kullan. Tank zımpara almaktansa bu makinayı almakla çok çok iyi bir iş yapmışsın bence. Her bakımdan diğerine göre daha avantajlı, yavaş yavaş zımparaları biriktirmeye başla ;)

tolga arıkan

• 525
« Yanıtla #8 : 12 Nisan 2010, 22:17:21 »
Teşekkürler Sefa. Bende memnunum tank zımpara almadığıma  :) Bant işini araştırmaya başladım. Ağır işleri yapamam ama yüzey, sırt temizliği gibi işlerde rahatlıkla kullanabilirim sanıyorum

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #9 : 13 Nisan 2010, 10:30:02 »
Hayırlı olsun. Bu nesne iyi iş görür. Disk zımparanın da olmasının çok faydasını göreceksin.  :2up
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #10 : 13 Nisan 2010, 10:35:15 »
tolga hayırlı olsun zımparan. bir kaç sorum olacak:

- hangi numara kum zımparalar kullanabileceksin bu makina ile(80-120-220-400-800-1000). gerçi bant zımparalar ile tüm kumlarla çalışılabliyor mu onu da bilmiyorum :P

- profil çıkartma işleminde kullanabileceksin değil mi?

-makinanın zımpara açısı değiştirilebiliyor mu?

- zımpara fiyatları ile bilgi alabildin mi?

- ve fiyat :2up :D

sefa hocam, sizin tavsiye ettiğiniz makina yukarıdaki sorulara ne gibi cevaplar veriyor genel olarak :D
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

tolga arıkan

• 525
« Yanıtla #11 : 13 Nisan 2010, 11:37:12 »
teşekkürler arkadaşlar, umarım iş görür.
Emin ben makineyi 211 tlye aldım. Bildiğim kadarıyla zımparası yok piyasada, sipariş verip yaptırmak gerekiyor dedi satıcı. En az 50 adet olmak üzere tanesi 4 tl den yaparmış. Üzerinde gelen zımpara 80 kum. Muhakkak başka yapan yerlerde vardır. Profil çıkartma işini yapabilecek miyim bilmiyorum daha denemedim. Satıcı firma bunlar indüksiyon motorlu daha performanslı olur dedi, öylemidir değilmidir bilmiyorum. artık denedikten sonra yazarım. Bant zımpara kısmı 90 dereceye kadar dikilebiliyor. Disk zımpara kısmı 45 derece açı alabiliyor.

« Yanıtla #12 : 13 Nisan 2010, 11:45:21 »
Emin ben Tolgaya diğer makinayı örnek olsun diye söylemiştim, yoksa performansı yada yaptığı iş çeşitliliği bundan farklı değil, ev ortamı düşünüldüğünde tank zımparadan kat kat iyi iş görür.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #13 : 13 Nisan 2010, 12:39:21 »
teşekkürler tolga, performans değerlendirmeni bekleyeceğim.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #14 : 14 Nisan 2010, 20:16:21 »
tolga yenı makınan hayırlı olsun. sanırım zımparalarını tedarık etmede zorlanıyorsun. karaköy perşembe pazarına gırdığınde "balıkçıların tarafından" zımpara satan buyuk bır yer var ismını hatırlayamıyorum ama bulmaya calısırım,
40 kumdan 120 kuma kadar istedığın ölçudekı zımparaları mevcut..

aynı makıneden bendede var.yuzey tesvıyesınde gayet ıyı , dısk ıse gercekten ıslerımı baya kolaylastırdı.
bır uyarım olacak  makınenın bant zımparası yatık sekılde yuzey tesvıyesı yapmak ıstersen ,özellıkle yenı bant taktığında arkadakı sıyah metal tablayı bıraz daha aşağıya ındırmeye calıs.. bır bıçağı zımparaya kaptırdım.
 tablaya carpıp durması gerekırken altından fırladı ve karsısındakı varılı deldı ıyıkı karsısında bır canlı yoktu ...
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #15 : 14 Nisan 2010, 22:09:14 »
Orada hem egebant hem de bir başka firma vardı. Galiba egebant ara sokakta olandı...
Namık Kemal
Instagram'da ben

tolga arıkan

• 525
« Yanıtla #16 : 14 Nisan 2010, 22:30:14 »
teşekkürler taner tavsiyelerini aklımda tutacağım. zımpara tedariği için aradım satıcı firmayı istediğim adetlerde gönderecekler. makinamı beğendim diyeceğim kullanması kolay ve keyifli, az gürültülü fakat 15 dakika çalıştıktan sonra kayışı koptu. nasıl oldu anlamadım. gerçi kasnakları kontrol etmedim çapak filan var mı diye ama herhalde kayışta üretim hatası vardı. senin böyle bir olay başına gelmedi değil mi?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #17 : 14 Nisan 2010, 22:38:22 »
Çin malı ürünlerdeki kayışlar süper olmayabiliyor. Piyasadaki ürünlerde kayışlarda 13 ve 17 mm'lik enler çok popüler ama sizinki bir ihtimal 8 mm'lik olabilir. Bir de SPZ diye bir standart var ama bu bire bir 8 mm'liğe eş olmayabilir. Pek pahalı değil kayışlar. Eline kayışın eskisini alıp bir rulmancı bulmanı öneririm. Kayışlar genelde rulmancılarda oluyor.
Namık Kemal
Instagram'da ben

tolga arıkan

• 525
« Yanıtla #18 : 14 Nisan 2010, 22:41:32 »
Bu hafta sonu bakacağım. Triger kayış kullanmışlar ve kayış lifleriyle filan parçalandı

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #19 : 14 Nisan 2010, 22:59:58 »
Ben sendeki V kayıştır diye varsayarak yazmıştım. Sendeki kayış dişli bir kayış mı?
Namık Kemal
Instagram'da ben