Bıçak Sanatı - Forum

sigaraya gelen zam

king

• *
  • 40
  • Ata Can /1977 / B Rh -
  • Meslek: İlaç Sektörü
  • Yer: Ankara
Ynt: sigaraya gelen zam
« Yanıtla #20 : 18 Ekim 2011, 17:20:00 »
      devletin sigara konusundaki yaptırımlarını sonuna kadar destekliyorum.sigaranın insan vücuduna verdiği tahribatları artık hepimiz kabul ediyoruz.Şuan  ''Sigarayı Bırakmak ''için Devlet ilgili Hastanelerde Göğüs hast.ve tübeküloz Uzman hekimlerinin hem ilaçlı hemde sözel seminerleri ile halka bu illet konusunda gerçekten olağanüstü destek sağlamakta.
      ve sağlık bakanlığı yakın dönemde sigarayla ilişikli bir çok hastalığın tedavisinin giderlerini KARŞILAMAYACAK tasarılar üzerinde çalışmaktadır.yapılan araştırmalar şuan birçok Kanser türevinin sebebinin %30unu Akciğer Ca'nında %80nının sebebi olduğunu ortaya koymuş.

Seçim sizin... O:-)

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #21 : 18 Ekim 2011, 18:28:12 »
      devletin sigara konusundaki yaptırımlarını sonuna kadar destekliyorum.sigaranın insan vücuduna verdiği tahribatları artık hepimiz kabul ediyoruz.Şuan  ''Sigarayı Bırakmak ''için Devlet ilgili Hastanelerde Göğüs hast.ve tübeküloz Uzman hekimlerinin hem ilaçlı hemde sözel seminerleri ile halka bu illet konusunda gerçekten olağanüstü destek sağlamakta.
      ve sağlık bakanlığı yakın dönemde sigarayla ilişikli bir çok hastalığın tedavisinin giderlerini KARŞILAMAYACAK tasarılar üzerinde çalışmaktadır.yapılan araştırmalar şuan birçok Kanser türevinin sebebinin %30unu Akciğer Ca'nında %80nının sebebi olduğunu ortaya koymuş.

Seçim sizin... O:-)
yanılmıyorsam ingilterede sigaraya bağlı gelişen kanserlerin tedavi masrafları devlet tarafından karşılanmıyormuş ve dediğin gibi ülkemizde de bu sistem gelmek üzere pekiiiii buraya kadar herşey normal de sigaradan kaynaklanan kanserlerde tedavi giderlerini karşılamayan devlet neden sigaradan vergi alır _?_ bu kısımda mantıksal bir çelişki seziyorum
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 18 Ekim 2011, 20:03:54 »
Bu vergileri insan sağlığını gerekçe göstererek makul gibi görmek safdillik ya da dini inancı gerekçe gösteren bir bağnazlıktan başkası olamaz.

Vergileri sağlıkla ilişkilendirmeye kalkınca ilaçtan alınan KDV'yi açıklamak mümkün olmuyor.

Osmanlı'daki şer'i vergilere tabi olsak uygulanacak oranlar günümüzdeki vergilendirme oranlarına göre daha düşük kalmıştır. Haliyle alınan bu vergilerin dinen de savunulacak tarafı bulunamaz.

1999'da Türkiye'deki benzin fiyatı, işgal altındaki Gazze şeridindeki ile aynıydı. Hatta Batı Şeria'daki benzin fiyatı ise Türkiye'dekinden düşüktü. Şimdi ise durum beter...

Fahiş vergiler sadece kaçakçılığı geliştirir, rüşveti arttırır. Başka bir işe yaramaz.

Hibrit olup 100 km'de 3,9 litre benzin yakan ancak 1.8 motorlu olan Toyota Prius Almanya'da 25-26.000 € ancak Türkiye'de 47.000 € iken benim kalın kafam vergilerin gerekçelerini kavramaktan acizdir.

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #23 : 19 Ekim 2011, 13:38:54 »
Sağlığımızı düşünen devletin tekel ürünlerinde vergiyi artırmasına hak veremiyorum.

Altımıza sürdükleri osuruktan tayyare tenekelere verdiğimiz 40000TL'nin 16000TL'si vergi. Yılda yolda ölen vatandaş sayısı birkaç bin. Madem sağlığımızı düşünüyorsun, kaldır arabadan vergiyi, airbag'i olan freni tutan arabalar alalım aynı paraya. Öyle tütüne alkole saydırıp sonra işine gelmeyen yerde kaçma.

"Full disclosure": sigaraseverim, kahvaltım nikotin, gece yatmadan atıştırmam nikotin. Alkolseverim, kahvaltı dışında her öğünde içerim, (tamam, tamam, bazen kahvaltıda da içerim ^-^).
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #24 : 19 Ekim 2011, 13:52:24 »
tekkelime soygundur
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #25 : 19 Ekim 2011, 13:59:07 »
İçki içmem, sigarayı sosyal ortamda sadece içerim. Ancak açıkçası kaçak içkiyi, kaçak sigarayı körüklemek de halk sağlığını düşünmek denemez. Arabalar konusuna da katılıyorum, yahu vatandaşın alabildiği araba 10 bin lira, vergiler ile 20 bin liraya satılıyor. Ancak vergisiyle 40 bin lira olan araba güvenli. Vatandaş 10 bin liralık aracı 20 bine alırken, kalbur üstü vatandaş ancak kullanabiliyor güvenliği olan bir araba.
Ancak bu vergileri "sigara" vergisi olarak düşünmek tam anlamıyla aymazlıktır. Düşünün, şözde adil bir yönetimde en fakir insan en zenginle aynı oranda vergi verir mi? Bizde veriliyor. Hatta emekçilerin verdiği vergi oranı herkesten daha fazla. Bunu kusura bakmayın susarak geçiştiremeyecek kadar kızgınım...

Kipmen Sanat web sitesi

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #26 : 19 Ekim 2011, 14:09:37 »
insanları kaçak sigaraya sevkedip kendi paramızla pkk ya askerimizin vurulmasını sağlıyoruz ne diyim...
İki Kişilikliyim İkiside Canavar