Sorun gelirden değil giderden vergi toplamaya çalışması devletin, hata burada.
Ben 100 milyar para kazanayım yılda, yıl boyunca %30 civarını vergi olarak vereyim, hiç harcama yapmadan kenara koyayım parayı, borsada oynayayım, altın alayım, parayı katlayım.
Bu arada sade vatandaş, mesela memur aylık maaşının %50'sini vergi olarak versin, bu yetmiyormuş gibi elektrik faturasının, benzinin, aldığı her bir kalemin %40-50'sini vergi olarak versin. Yani ham parasının dörtte biri boğazına gitsin. Bu müthiş bir haksızlık değil midir, bu normal midir? Adam yorgun argın evine gelecek, sofrasında bir tek atmak isteyecek, ya da bir cigara tellendirmek isteyecek, ve artık buna parası yetmeyecek, elinden keyfini de alınca yaşam biraz renksiz kalmayacak mı?
Kusura bakmayınız ama ben bu yağma düzenini alkışlamaya devam edenleri hiç anlayamıyorum. Tarihte gelmiş geçmiş en yüksek vergi veren millet olduk bu ay. Dünyada neredeyse üstümüze yok. Ne için? Ne kadar iyi ekonomimiz var diye, krizden etkilenmedik diye kasılabilmek için.... Bunların hepsinin adı sömürüdür, kusuruma bakmayın, tepem attı, son elektrik zammından sonra lamba açmaya korkar oldum , sinirlerim oynadı, zaten ay sonunu getiremiyordum, artık ortasını görmek hayal oluyor.