Bıçak Sanatı - Forum

Balçak İşkencesi

Balçak İşkencesi
« : 16 Ekim 2011, 23:46:19 »
Bladeforum da "John White" ın bir işini incelerken gördüğüm ve sanıyorum kendisinin yaptığı ve bence çok kullanışlı bir balçak sıkıştırma işkencesi. Değerlendirmekte yarar var  ;)

DSC03704 by assuva, on Flickr

DSC03694 by assuva, on Flickr

Kaynak : http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php/888929-John-White-Hunter-WIP?highlight=bowie
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2011, 23:54:04 Gönderen: Sefa Çabuk »

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Balçak İşkencesi
« Yanıtla #1 : 17 Ekim 2011, 01:12:28 »

Sefa ustam konuyla ilgisi yok fakat dikkatimi çekiyor hep, neden butür aletlere alyan başlı vida kullanıyorlar?

« Yanıtla #2 : 17 Ekim 2011, 01:23:20 »
Valla bilmiyorum Soytürk hani belki anahtarı az yer kaplıyordur veya civata başı fazla yer kaplamıyordur .. nedeniyle olabilir mi  ::)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #3 : 17 Ekim 2011, 01:26:54 »
Valla bilmiyorum Soytürk hani belki anahtarı az yer kaplıyordur veya civata başı fazla yer kaplamıyordur .. nedeniyle olabilir mi  ::)

Ben mi tersim millet mi? Banada alyan anahtarı kullanmak işkence geliyor , eller biraz büyük ondanmıdır?  :P  :P

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #4 : 17 Ekim 2011, 02:09:50 »
ne yalan söylıyeyım ,  alyan cıvataların  kullanımı daha rahat gıbı gelıyor banada..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #5 : 17 Ekim 2011, 02:11:15 »
yapılacak yeni bır aparat daha    :)   çok yakında lazım olacak bana. ben aslında yay kullanacaktım bu daha pratık gözukuyor..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #6 : 17 Ekim 2011, 02:24:43 »
Son zamanlarda ben de herşeyi alyan başlı yapar oldum, bence güzelliği istediğin kadar zorlan, yıpranmıyor. Bir de her aletin yanında bir alyan bıraksan bile cebe dokunmuyor, çok ucuz sonuçta, normal anahtarlar ise nedense aradığın yerde olmuyor bitürlü, sonra hadi aranmayayım diye pense ile filan girişiyorum birkaç seferden sonra yuvarlaklaşmış civatanın kafası  :D . Bu arada bıçak ve işkence süpermiş. Aynen Taner, bir alet daha çıktı yapılacak  >:( ...

Kipmen Sanat web sitesi

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #7 : 17 Ekim 2011, 10:21:06 »
teşekkürler sefa ustam  gayet mantıklı ve kibar.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #8 : 17 Ekim 2011, 19:31:36 »
Güzel fikir gerçekten.

Tüfeklerin dürbünlerinde ve lazer aparatlarında da allen/alyan/alyen vida kullanılır. Kısaca darbeye en çok maruz kalan tüm parçalarda. Ben de sebebini merak edip araştırdım.  Vidayı  çevirebilmek için maksimum tutunma yüzeyine ihtiyacımız olduğu gerçeğinden yola çıkan bilim adamları  arıları örnek almışlar. :2up Peteklerine bu şekli vermelerinin tek sebebi bir alanın maksimum kullanımı için en uygun geometrik şeklin altıgen olmasıymış. Okuduklarımın yalancısıyım  :)

Saygılar

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #9 : 17 Ekim 2011, 20:50:27 »
akıllıca  düşünülmüş  ve uygulanmış  çokta işlevsel bir tasarım   çok beğendim  Sefa  ustam .  Bu  balçak tarzında   çok iş görür .
Alyen  yada  imbus denen  cıvatalarda  bence  altıköşeye göre  en önemli avantaj  daha küçük  bir kuvvetle  , tam eksenden ve  çok daha kontrollu  sıkılıp  gevşetilebilmesi . çok hassas  işleme ve  ayar  gerektiren  her türlü  kalıpçılık işlerinde özellikle  tercih edilmesi nin  nedeni de  bu özellikleri .
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2011, 20:57:21 Gönderen: Bekir Çankırı »
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #10 : 18 Ekim 2011, 06:10:44 »
6 gen kafalı cıvataları sıkarken uyguladıgımız torkun yarısı ile alyenı sıkabiliyoruz. birde köşeli girintili yerlerde alyenle çalışmak daha kolay oluyor.....

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #11 : 18 Ekim 2011, 10:09:22 »
güzel aparatmış gerçekten de. gizli sap yapacak olan arkadaşlar ziyadesiyle istifade edeceklerdir bundan ;D
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #12 : 18 Ekim 2011, 12:46:31 »
Emin hocam gizli sap seninle bütünleşmeye başladı ve bence ileride gizli sap denilince ilk danışılacak kişi de sen olacaksın sanırım... :)

Bende de birtürlü bıçaklarımı bitirmek için vakit olmuyor derken  tembellik aldı başını gidiyor; Balçak işkencesini de biri yapsa da gene isteyenlere dağıtsa diye beklemiyor değilim....  Artık biri bana "titre ve kendine gel.." dese iyi olacak.
If you light a lamp for somebody, it will also brighten your own path.

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #13 : 18 Ekim 2011, 12:54:45 »
yahu ben anlamıyorum bu işi, aslında neler yapılması gerektiği gayet belli ve oldukça da basit. yani standart zekaya ve ortalama yeteneğe sahip birisi bu işin altından iyi kötü kalkar. ama ben her denememde boğuluyorum bu işin içinde :D rüyalarıma giriyor artık, o derece :))

« Yanıtla #14 : 18 Ekim 2011, 17:22:48 »
Emin sende "arı sendromu "olmuş  ::)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #15 : 18 Ekim 2011, 20:20:12 »
Bıçak yapmak kolay yahu, çeliği kes, taşlamayı yap, sertleştir, kabzayı tak, zımparala bitti, bu kadar kolay yani  :P
Hele gizli kuyruk daha kolay, balçağı del, kabzayı del, kuyruğu sok, oldu bitti  :))
Bigün birisi bıçak yapmak kolaymış yahu demişti, çeliği kesiyorsun, zımparalıyorsun tamam oluyor, fahiş paraları satıyosunuz anlamıyorum diye de hayıflanmıştı, cevap bile verme gereği duymadım  >:(

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #16 : 18 Ekim 2011, 20:24:18 »
Emin hocam gizli sap seninle bütünleşmeye başladı ve bence ileride gizli sap denilince ilk danışılacak kişi de sen olacaksın sanırım... :)

Bende de birtürlü bıçaklarımı bitirmek için vakit olmuyor derken  tembellik aldı başını gidiyor; Balçak işkencesini de biri yapsa da gene isteyenlere dağıtsa diye beklemiyor değilim....  Artık biri bana "titre ve kendine gel.." dese iyi olacak.
Peki:
"titre ve kendine gel.."  ;D

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #17 : 18 Ekim 2011, 22:03:19 »
işte dendi...   :D

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #18 : 19 Ekim 2011, 11:06:14 »
Emin sende "arı sendromu "olmuş  ::)

kıraliçe arı sendromu diye bişiyler buldum google'da ama sanırım onun benle bi alakası yok, yani umarım:) nedir hocam bu arı sendromu? bal sevdiğim için mi olmuştur ki acep? ::)

« Yanıtla #19 : 19 Ekim 2011, 19:14:16 »
Yeni bir yaklaşım bu, aslında Einstain ın "farklı sonuçlara ulaşmak istiyorsan aynı şeyleri yapma" mantığına benziyor biraz. Olay şu arı kapalı bir ortama girdiğinde ( ev gibi ) cama doğru yöneliyor, çarpıyor tabi ama tekrar aynı cama yöneliyor ve yine çarpıyor... buna devam ediyor Buna ar sendromu deniyor. Motosiklet sürerken de hep önerilir "çukura düşmek istemiyorsan çukura bakma" diye, vs vs. Böyle bir şey işte.