Bıçak Sanatı - Forum

Pahalı hata

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Pahalı hata
« : 16 Ekim 2011, 18:27:39 »
Bugün 2 fileto bıçağı 2 de büyükçe mutfak bıçağının ısıl işlemi bitip temizliğini yaptım, perdahı, taşlaması filan herşey güzel gidiyor iken birden bir hata yaptığımı farkettim. Yahu bunların deliklerini açmamışım. Şimdi de çok üşendim bir daha ısıl işlem yapmaya, pamuk eller cebe karbür matkap uçları alınıyor gerekli çaplarda  :-[

Can sıkıntımı paylaşayım istedim, şimdi ödüm patlıyor delerken kıracağım diye karbür uçları  :(

Kipmen Sanat web sitesi

Ynt: Pahalı hata
« Yanıtla #1 : 16 Ekim 2011, 18:34:06 »
Ustam matkabın devrini yükseltebildiğin kadar yükselt derim, ya da önerim beton delici matkaplardan uygun çapta alıp ağzınıda seramik bantta açıp onlardan biriyle dene.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #2 : 16 Ekim 2011, 18:35:57 »
Peki ustam bir deneyeyim, belki karbür alma işinden kurtarırız, çok sağolasın  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #3 : 16 Ekim 2011, 18:40:45 »
O da karbür zaten usta, iyi yanı çekirdek şeklinde ve görece daha yumuşak bir metale sert lehimle tuttuğundan kırılmıyor. Karbür uçları devri düşük matkapta çekirdek gibi çitleyeceğini sanıyorum. Bekir ustanın mutlaka sağlam deneyimi vardır bunlarda, okursa yazacaktır sanıyorum.
( beton matkabını aynı şekilde çok kullandığım oldu, denenmiştir yani  ;))

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #4 : 16 Ekim 2011, 18:46:03 »
yeni bir beton ucunu uygun acıda bileylediğiz vakit sertleşmiş çeliği güzelçe delecektir
saygılar
karbür uca okadar para vermeye gerek yok bencede
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #5 : 16 Ekim 2011, 20:06:01 »
O da karbür zaten usta, iyi yanı çekirdek şeklinde ve görece daha yumuşak bir metale sert lehimle tuttuğundan kırılmıyor. Karbür uçları devri düşük matkapta çekirdek gibi çitleyeceğini sanıyorum. Bekir ustanın mutlaka sağlam deneyimi vardır bunlarda, okursa yazacaktır sanıyorum.
( beton matkabını aynı şekilde çok kullandığım oldu, denenmiştir yani  ;))

Elmas  mermer  testerelerinin  saçlarına  bazen özel makinelere  göre  delik  delmem  gerektiğinde  aynen  Sefa  ustamın  dediği  gibi  beton  matkabı ile  hallediyorum  .  Ucuz  ve  kolay  çözüm  :)
Tabii  ağızların  118  - 120  derece  açıyla  doğru   bilenmesi   , yüksek  matkap  devri seçilmesi , soğutma sıvısı kullanılması ,titreşim  ve  salgının  çeliği  sabitleyerek  önlenmesi  de gerekli .
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #6 : 16 Ekim 2011, 21:33:32 »
Maalesef beceremedim, doğru açıyı veya biçimi tutturamadım, 3-4 tane de beton matkap ucu telef oldu. Bakalım, yarın ola hayrola. Sağolun arkadaşlar, ben de 118'dereceyi tutturduğumda  olacak bu iş galiba, şimdilik sığ oyuklar yapabildim sadece...

Kipmen Sanat web sitesi

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #7 : 16 Ekim 2011, 22:34:22 »
bende forumdan önce yaptığım hss çelğinden bıçağımı sap deliğini beton matkabınla deldim  fakat  her iki tarafından  merkezleyip sığ delindi ama delindi sonuc bıçak sapı takıldı denemede yarar var  :) :)  saygılar