Bıçak Sanatı - Forum

Pim şişirme

Razor

  • *
  • 29
  • Meslek: Teknisyen
  • Yer: Ankara
Pim şişirme
« : 14 Ekim 2011, 09:42:46 »
Kusura bakmayın, acemi olduğum için pek basit sorular soruyorum..Pim şişirme işi kabza yapıştırma işlemi tamamlandıktan(yapıştırıcı kuruduktan sonra) sonra mı , yoksa yapıştrıma işleminden önce mi yapılır?

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Pim şişirme
« Yanıtla #1 : 14 Ekim 2011, 18:49:25 »
Balçağı her zaman kabza malzemesi (ahşap, kemik, boynuz vs.) öncesinde yerleştirip pimlerini şişirip çakmalısınız.
Kabza malzemesini tutacak pimleri şişirmekten bahsediyorsanız onu yapıştırma sırasında reçine ya da yapıştırıcınız donmadan önce yapmalısınız, bu sayede kabza malzemesi ile pim arasında yapıştırıcı-reçine bağ oluşacak araya su giremeyecektir. Bazıları kabzayı yapıştırırlar, şekillendirirler, pimlerini herşey bittikten sonra da yapabilirler, bu da bir seçenek. Eğer epoksiyi düzgün seçtiyseniz, pim delikleri ile pim arasında boşluk olmayacak biçimde iyi hazırlanmışsa kabza, ve kabza ile kuyruk çeliği arasında bir aralık bırakmamış, kabza malzemesinin altını ve kuyruğun yüzeyini tamamen düzlemiş, satıhları iyi temizlemiş ve reçinenin tutunabileceği kaba çiziklerle kaplamışsanız, pimleri şişirmeniz gerekmez kabza malzemesinde, çünkü tüm yapı tamamen birbiriyle öpüşüyordur ve herhangi bir yanal kuvvette açılma eğiliminde olmayacaktır. Bu durumda epoksi son derece kuvvetli tutacaktır, çok iyi hazırlandığında pine bile gerek kalmadığı bıçaklar vardır, ancak bu bıçaklar genelde darbe ve zorlama görmeyecek tipte bıçaklardır...

Kipmen Sanat web sitesi

berkehrercan

  • *
  • 8
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımı Öğrencisi
  • Yer: İstanbul
Ynt: Pim şişirme
« Yanıtla #2 : 27 Ocak 2019, 20:43:39 »
Selamlar.Çok acemiyim daha ilk denemem.Pim şişirme şart mıdır kabzada? Videolara bakıyorum çoğu kişi yapıştırıp delikten geçirip zımparalıyor üstünü,çekiçleyen çok az var başını.Bilemedim
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2019, 20:47:23 Gönderen: berkehrercan »