Bıçak Sanatı - Forum

Mutfak Bıçakları

Mutfak Bıçakları
« : 13 Ekim 2011, 21:06:52 »
Herkese merhaba,
Özgür arkadaşımızın ciddi bir çaba ve inatla tedarik ettiği Böhler N695, diğer bir deyişle 440C çeliğinden bir kaç arkadaşım için, biraz da deneme amaçlı mutfak bıçakları. Sapları eski den üretim polyester ve epoksi mikarta. Mikarta yüzeyleri çok kaliteli değil farkındayım ama elde olan bu, en azından suya dayanıklı ;) Bıçakların hepsinin sertliği 60 HRC. Saplar hariç namlu uzunlukları 220 mm den aşağıya doğru küçülerek iniyor. Malzemenin kalınlığı 2mm. Kesinlikle çok iyi kesiyor ;)

DSCF2403 by assuva, on Flickr

DSCF2409 by assuva, on Flickr

DSCF2410 by assuva, on Flickr

DSCF2411 by assuva, on Flickr

DSCF2412 by assuva, on Flickr
« Son Düzenleme: 13 Ekim 2011, 21:09:33 Gönderen: Sefa Çabuk »

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
Ynt: Mutfak Bıçakları
« Yanıtla #1 : 13 Ekim 2011, 21:38:03 »
Hocam elinize sağlık, maşallah elinizin değdi ben buradayım diyor.

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 13 Ekim 2011, 21:47:28 »
Sefa hocam, bıçaklar zaten bir yana ve aslında bize örnek olmaktan başka bizim herhangi bir yorum yapacak durumumuz ve tecrübemiz de yok zaten ama imzanız ayrıca dikkatimi çekti ve ışıl ışıl parlıyor... Bu imzalar herhalde aşındırma ile yapılmamıştır değil mi?
If you light a lamp for somebody, it will also brighten your own path.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 13 Ekim 2011, 21:48:07 »
Ustam, güzel görünüyor buradan  :2up Ben asıl bu imzayı nasıl attığını merak ettim, baya parlak çıkmış...
Bir de turuncu-siyah görünen kabzadaki derin kontürler ilginç olmuş, yuvatlak eğe gibi bişey mi kullandın yoksa daha keskin hatları mı var? Yakın plan fotosu olsa çok sevineceğim... Forumumuzun yılmaz tedarik ağı başkanı Özgür'e de bir alkış yolluyorum buradan, sağolsun, o geldiğinden beri çelik konusunda kimse sıkıntı çekmedi, eskiden bu konuda hayıflanmaya alışmıştık halbuki  :)

Kipmen Sanat web sitesi

whitefoxss

« Yanıtla #4 : 13 Ekim 2011, 21:57:54 »
Mutfakta zevkle kullanabileceğim estetikteler :) Ellerinize sağlık,çok güzel bıçaklar.

mehmethakan

• 133
  • Meslek: otelci
  • Yer: antalya
« Yanıtla #5 : 13 Ekim 2011, 22:07:41 »
Sefa Abi sevgiler,
bıçaklar konuşuyor
seninle gurur duyuyorum.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #6 : 13 Ekim 2011, 22:10:54 »
Hocam ben ard arada 3 bıçak yayınlasam bana yuh diyorsun, bu ne hız diyorsun, otur bi çay iç soluklan diyorsun. Ondan sonra dörder dörder yayımlıyorsun.  :)  Sen benden bi gömlek daha hızlısın.

Bıçakların hepsi harika, özellikle yüzey dokuları. Şu yüzeyde uyguladığın operasyonu bize de anlatsan çok makbule geçer.

Eline sağlık.

Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #7 : 13 Ekim 2011, 22:35:59 »
Abi ellerine sağlık yine herzamanki gibisin tebrikler.

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #8 : 13 Ekim 2011, 22:41:12 »
Abi ne denilebilir ki çok güzeller,  ellerine sağlık  :2up :2up :2up Desenli kabzalara da bayıldım bu arada

« Yanıtla #9 : 14 Ekim 2011, 00:27:44 »
Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar sağolun.
imzanız ayrıca dikkatimi çekti ve ışıl ışıl parlıyor... Bu imzalar herhalde aşındırma ile yapılmamıştır değil mi?
Münir bu sefer imzaları Dremelin engraver i ile attım, yazıyı yazarken yavaş davranınca düz hızlı davranınca inciler dizilmiş gibi çıkıyor. Bunu tuttum bundan sonra asitten vazgeçip imzaları böyle atacağım.

Hocam ben ard arada 3 bıçak yayınlasam bana yuh diyorsun, bu ne hız diyorsun, otur bi çay iç soluklan diyorsun. Ondan sonra dörder dörder yayımlıyorsun.  :)  Sen benden bi gömlek daha hızlısın.

Bıçakların hepsi harika, özellikle yüzey dokuları. Şu yüzeyde uyguladığın operasyonu bize de anlatsan çok makbule geçer.

Eline sağlık.

Ertuğrul harbiden de fena yakaladın ama bunlarda sendeki gibi balçak filan yok yani ordan kurtaramıyormuyum  ::) Yüzeyde öyle bilinmedik bir operasyon yok, zımparaları sırayla gittim 80-500 arası. En sonda 500 de bıraktım, böyle ipek mat hoşuma gidiyor, haa unutmadan son katı sırtına kalın deri yapıştırdığım bir tahta takoza zımpara sararak yapıyorum.

Ustam, güzel görünüyor buradan  :2up Ben asıl bu imzayı nasıl attığını merak ettim, baya parlak çıkmış...
Bir de turuncu-siyah görünen kabzadaki derin kontürler ilginç olmuş, yuvatlak eğe gibi bişey mi kullandın yoksa daha keskin hatları mı var? Yakın plan fotosu olsa çok sevineceğim... Forumumuzun yılmaz tedarik ağı başkanı Özgür'e de bir alkış yolluyorum buradan, sağolsun, o geldiğinden beri çelik konusunda kimse sıkıntı çekmedi, eskiden bu konuda hayıflanmaya alışmıştık halbuki  :)
Usta imza işi Münire anlattığım gibi, asitle uğraşmayı artık gözüm yemiyor açıkcası, hatta bir kaç tane karbür uç bileyeyim diyorum Dremele ( kesik uçlar vs) asit işini tamamen imzada rafa kaldırayım. Valla tavsiye ederim. Kabzadaki girintiler yuvarlak ve balık sırtı eğeyle, ince işçilik yapmadım. fotoğraflar aşağıda

3 by assuva, on Flickr

1 by assuva, on Flickr

2 by assuva, on Flickr

Sefa Abi sevgiler,
bıçaklar konuşuyor
seninle gurur duyuyorum.
Sağol Hakan, valla ben senle daha çok gurur duyuyorum  ^-^

Tekrardan çok teşekkürler arkadaşlar, sağolun.

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #10 : 14 Ekim 2011, 01:35:23 »
Sefa ustam ellerine sağlık, ben dremelle böyle temiz çalışamadım uçtan dolayı sanırsam. ne uç kullandın imza için?

« Yanıtla #11 : 14 Ekim 2011, 01:46:33 »
Orhan Dremelin dönen tipleriyle bu şekilde düzgün çıkmıyor zaten, benim imzada kullandığım "engraver" diye geçiyor, fotoğrafını aşağıya ekliyorum. Uçları tungsten karbür uç kullanıyorum. Çok sert zaten, sert yüzey vs farketmiyor.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #12 : 14 Ekim 2011, 01:52:41 »
Engraver'ı aldığını şimdi hatırladım. Açıkçası ben normal imzamı kağıda bile atamazken bu tip bir aletle bıçağı çöp ederim herhalde, çok hoş imiş gerçi verdiği sonuç. Kabzadaki yüksetmeler çok ilginç olmuş, sağolasın yakın planlar için :2up

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #13 : 14 Ekim 2011, 02:03:07 »
Evet epeyce önceden almıştım, el alışınca oldukça pratik

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #14 : 14 Ekim 2011, 03:29:08 »
bıçakları pek begendm. 4 ü bir yerde :)

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #15 : 14 Ekim 2011, 09:01:04 »
Sefa Ustam eline sağlık, çok fazla birşey diyemiyorum, zira hepsi sönük kalacak diye korkuyorum, ama oldum olası mutfak bıçaklarına karşı hep bir ilgim olmuştur, sanırım yemeğe düşkünlüğümle alakalı bir durum  ;) bilhassa üstte duran ve girintili kabzası olan bıçağın kabzasına bayıldım, bakarken bile bıçağı elimde hissettim... kolay gelsin...
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #16 : 14 Ekim 2011, 09:37:24 »
sefa hocam ellerine sağlık gerçekten harika olmuş muhteşem bir set artık çeyizlik sürmene devrine yeni bir bakış açısı getirdin :)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #17 : 14 Ekim 2011, 09:59:28 »
Sefa ustam hepsi çok güzeller eline sağlık imza işi benimde hoşuma gitti dramel engraveri bir araştırayım... :) her zamanki mükemmel işçiliğin ustam tebrikler....
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #18 : 14 Ekim 2011, 10:33:26 »
hocam çok güzel olmuşlar gerçekten de. bıçakların bir taşlama eşiği yok galiba, direk ağız mı açtın hocam zaten malzeme ince diye?

bu imza olayını beğendiğimi zaten söylemeye gerek görmüyorum ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Oğuzhan GÜVEN

• 183
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #19 : 14 Ekim 2011, 12:07:48 »
Hocam ellerine sağlık.
Basitlik mükemmelliktir.
http://www.dogaicincal.com/