Sefa ustamın dediği gibi, ahşap çalışmış Tolga. Ancak haklısın yapıştırmada sorunlar olması muhtemel, bu kadar çalışmaya çalışan ahşapta iyi yapışmışsa genelde çatlama olur ama epoksi tutar. Bir de pin görüyorum, bu pin kabza seviyesinden aşağıda, yani neredeyse hiç tutmamış kabza yarısını.
Ancak sonuçta bu tip bir sonuç doğal bulaşık makinesine atılmış doğal malzemeli bir bıçakta. Bulaşık makinesine atılsa atılsa en fazla mikarta/G10/karbon fiber gibi malzemeleri olan bıçaklar dayanabilir, onların da ömrü çok olmaz, sonuçta çok aşındırıcı ve yüksek sıcak ve nemin bir arada olduğu bir ortam. Plastik kalıp kabzalar bu işe tek düzgün dayanabilecek sap türleri bana göre.
Bana şimdiye kadar 3-4 tane bulaşık makinesine atılmış bıçağım geri geldi, kabza attığı için. Kullandığım malzeme stabilize ahşap olmasına rağmen pinlerin arasında kalkmalar ve ahşabın yay gibi bükülmesi hep gördüğüm sonuçlar. Ne yaparsan yap organik malzemeyi tutamazsın böyle bir ortamda, ya senin örneğindeki gibi açacak ya da iyi yapışmış ve pimler iyi tutuyorsa biyerlerde çatlaklar oluşacaktır. Özellikle mutfak bıçaklarında stabilizasyon şart illa ki ahşap kullanılacaksa, isterse bulaşık makinesine hiç girmesin, ortamdaki aşırı nem ve ıslaklık kabzayı tez elden mefta eder. Japonlar gibi mutfak bıçağını çok dikkatli kullanan birisi için tabii bu sorun olmaz, adamlar karbon çeliği kullanıyor, hafif ahşap kullanıyorlar, ne pas tutuyor ne de ahşap çalışıyor. Ellerinde hep bir kurulama bezi oluyor bişey keserken...