Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak tutucu

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Bıçak tutucu
« Yanıtla #20 : 07 Ocak 2011, 20:06:15 »
Bir abimiz Yurtdışından kargo ile getirmişti bu mıknatıslardan. Biraz iriceydiler. Kargocunun yüzünü görmenizi isterdim. " Abi sana bir paket getirdik ama arabadan sökemiyoruz  :D  :2up İçinde ne var  bilmiyoruz  ama önce arabanın kapısına yapıştı sonra paketlerin üstüne koyunca da tavana  :D "

:2up  :2up  :2up  :2up amma güldüm ya

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #21 : 07 Ocak 2011, 22:59:20 »
Bir abimiz Yurtdışından kargo ile getirmişti bu mıknatıslardan. Biraz iriceydiler. Kargocunun yüzünü görmenizi isterdim. " Abi sana bir paket getirdik ama arabadan sökemiyoruz  :D  :2up İçinde ne var  bilmiyoruz  ama önce arabanın kapısına yapıştı sonra paketlerin üstüne koyunca da tavana  :D "

:2up  :2up  :2up  :2up amma güldüm ya

:)) :))
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

zafer

• 76
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #22 : 10 Ocak 2011, 23:26:15 »
Bu mıknatıslardan bir tane de bende var, tersanede yaptığımız römorkorun güvertesindeydim,  arka cebimdeki mıknatıs beni romorköre yapıştırdı. cebimde mıknatıs olduğunu unuttuğum için bir an çok korkmuştum  :D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #23 : 11 Ocak 2011, 00:05:14 »
Mıknatısları yeniledim. Karaköy'de daha ucuza buldum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #24 : 04 Eylül 2012, 21:21:30 »

Yukarıdaki fotoda da aynı mantıkla elde zımpara yapmak mıknatıs sayesinde kolaylaştırılmış sanırım ,acaba kullanışlı mıdır?
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #25 : 04 Eylül 2012, 22:07:58 »
Mıknatısları kavurmamak kaydıyla iş gören bir çözüm. Tabii bıçağın mıknatıstan kurtulup kaza çıkarması ihtimaline hazır olmalı...
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #26 : 04 Eylül 2012, 22:30:15 »
öyle bir mıknatıs olmalıki bıcağı bıraktığında bıcak mıknatıslanmamalı acaba 220vac bir kontaktörün bobininimi denesek ac mıknası işi bitince malzeme üzerinde mıknatıslanma olmuyor  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #27 : 04 Eylül 2012, 23:27:49 »
yalandan yere uğraşmaya gerek yok ,Manyetik Alma Cihazları var hatta geçende 80 tl.ye buldum bır tane alıp mıknatıslanma olayını kökünden halledebılırsınız.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #28 : 04 Eylül 2012, 23:42:38 »
yalandan yere uğraşmaya gerek yok ,Manyetik Alma Cihazları var hatta geçende 80 tl.ye buldum bır tane alıp mıknatıslanma olayını kökünden halledebılırsınız.

nasıl bir şeydi ? hala duruyor mu ?
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #29 : 04 Eylül 2012, 23:50:56 »
öyle bir mıknatıs olmalıki bıcağı bıraktığında bıcak mıknatıslanmamalı acaba 220vac bir kontaktörün bobininimi denesek ac mıknası işi bitince malzeme üzerinde mıknatıslanma olmuyor  ;)

Abi bir elektrikçi arkadaşım, AC-DC trafonun tek tarafını I_I_I şeklinde açarak elektro mıknatıs gibi kullanabileceğimi anlatmıştı.Ama deneme yapmadım.Denemekte yarar var.
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #30 : 04 Eylül 2012, 23:55:18 »
 "elektrikli bıçak tutucu" 

pirize takmadığımız bi bu kalmıştı...  :-\
« Son Düzenleme: 05 Eylül 2012, 00:12:29 Gönderen: Teoman. »

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #31 : 08 Eylül 2012, 00:49:29 »
Selamlar dediginiz neodyn magnet olarak kolayca internetten aranabilir  bende egeleme tetibatinda kullaniyorum tutucu cene ile birlikte cok basarili olabiliyor tabiki kullandiginiz miknatisin buyuklugune oranla tutma kuvveti de cok olabiliyor. Asagidaki linkte 300 kilodan fazla olanlari bile  var tabiki lamayi miknatistan ayirmak icin bir araba kurtaricisi veya vince ihtiyac olacaktir eminim :)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #32 : 08 Eylül 2012, 00:51:04 »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #33 : 08 Eylül 2012, 15:02:17 »
Atılacak eski hdd var ise veya bilgisayar tamiri yapan bir yerden eski atılacak hdd (SabitDisk) isteyin. Hdd içindeki mıknatısları da kullanabilirsiniz.

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #34 : 12 Eylül 2012, 02:46:16 »
ustalarim benim bir sorum olucak bu neodyum miknatislarla yapilan tutucuyu yapip evde egeleme yaparken bicagi bununla sabitlesem saglam olurmu? birde miknatislanma yaparmi yaparsa isil islemde bir sorun olurmu? yuksek isida miknatislanma ozelliginin kayboldugundan bisey olmaz gibi geliyor ama yinede icime kurt dustu sormadan edemedim

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #35 : 12 Eylül 2012, 04:01:36 »
Bıçağı sabitlemede işkence iyidir.
Namık Kemal
Instagram'da ben

erdi sari

• 323
  • erdi sarı
  • Meslek: ogrencı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #36 : 12 Eylül 2012, 04:38:28 »
bende iskence kullaniyorumda aklima takildi daha duzgun bir sabitleme yaparmi acaba diye

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #37 : 02 Nisan 2013, 21:25:11 »
eylem hocam özür dilerim bildigim kadar yardimci olmak istiyorum
neodym magnetlerin N35 den N52 ye kadar güc dereceleri var N52 en kuvvetlisi istedigin ebaatta istedigin gücte yaptirma sansimiz
var mesela 15x3 cm veya baska ölcü yardimci olurum / en kuvvetli magnet neodym N52 / birde cobolt magnet var / ayrica siyah renkte ferritmagnet var
bicak icin en ideal NEODYM Tötes magnet

Saygilarimla

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #38 : 02 Nisan 2013, 23:46:59 »
Yaklaşık 4-5 ay önce kardeşimin bir siparişi için 1 sanayide bir mıknatıs imalatçısına gitmiştik ben önce şaşırdım
(sadece mıknatıs işi yapılır mı falan diye)
ama atölyeyi görünce cahilliğimden utandım o ne mıknatıs çeşidi öyle gözlerime inanamadım adamlar 5 ton ağırlığı kaldıran bir mıknatıs gösterdiler hemde şöyle 2 ayakkabı kutusu kadar bir şeydi özel sipariş hurdacılara yapıyorlarmış eminim bizim aradıklarımıza da bir çareleri vardır.
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka