Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak tutucu

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Bıçak tutucu
« : 26 Mart 2010, 14:03:09 »
Bir tahta parçası üzerine üç tane neodimum mıknatıs vidalamak suretiyle ürettiğim bıçak tutucusu:
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Bıçak tutucu
« Yanıtla #1 : 26 Mart 2010, 14:44:38 »
Bedeli neyse, bana da bu mıknatıslardan 3-4 tane yollayabilir misin Eylem? Bu tip tutucuya hep ihtiyacım oldu ama uygun mıknatısı bulamadım...

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #2 : 26 Mart 2010, 15:47:20 »
Bunlar performansı ile ürküten, birbirine yapışırken çarpıp kırılabilecek kadar güçlü mıknatıslar olduğu kadar fiyatları da alengirli. Bir ara 6 lira falandı tanesi. Perpa'dan almıştım.

Kutup yönleri umarım farketmiyordur. Çünkü havşa başlıkar iki kutup için ayrı üretilmeyebiliyor.
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #3 : 26 Mart 2010, 16:00:30 »
Fiyatları çok da uçuk değil anladığım kadarıyla, eğer bir ara uğrarsan benim için alabilir misin 3 tane. Sana hemen yollarım neyse maliyeti. Kutup hepsi aynı tip olduğu sürece sanırım önemli değil bu tip bir bıçak tutucu için? Yanılıyor muyum ?

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #4 : 26 Mart 2010, 16:08:08 »
Tabi canım, elde hazır veri var diye paylaşıyorum. Yoksa aynı kalınlıkta olanlardan gelişigüzel üç dört tane kullanmak yeterli.
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #5 : 26 Mart 2010, 21:02:55 »
Nasıl yani, bıçağı mıknatısa tutuşturup zımparalama işlemini öyle mi yapacaksınız/yapıyorsunuz ??? Siz bilirsiniz ama ben kendi adıma mıknatısa güvenip böyle bir şeye kalkışmayı düşünemem bile.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 26 Mart 2010, 23:09:40 »
Fikir olarak çok guzel ama bana rısklı geldı.  hanı makınaya yenı zımpara taktığımızda belırgın bır sekılde metalı tutuyor, o zamanlarda bıçağı fırlatma rıskı var bence.. tecrube ıle sabıttır..  180 kg boş varılı deldı benım bıçak , karsısında bır canlı olsaydı ne olurdu bılemıyorum..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #7 : 27 Mart 2010, 00:42:55 »
Eğer yeterince sağlam tutuşa sahipse (ki bazı mıknatıslar gerçekten şaşırtıcı tutuşa sahip) işe yarayabilir. Disk zımparada gerçekten böyle bir tutucu gerekiyor, özellikle ısıl işlem öncesi ısı dert değilken elim yanmadan ağız açılarını zımparaya tutabilsem hoş olurdu. Eğer işe yararsa süper olacak, bakalım. Deneyip fikrimi söylerim eğer Eylem bulabilirse mıknatısları...

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #8 : 27 Mart 2010, 23:50:40 »
Bu mıknatısların performanslarını, görmeden tahmin etmek güç. Bildiğimiz o eski kara mıknatıslardan çok daha kuvvetleri olduğunu söylemek gerek... Yaptığım bu araçtan bıçağı dikine çekerek sökmek mümkün olmuyor. Ancak bıçağı sapından tutup bir manivela gibi bir taraftan ayırarak sökebiliyorum.

Çektiğim fotoğraftaki tutuş temsiliydi; sol el mecburen telefonumu tutuyordu, sakatlık çıkmasın diye bıçak da havadaydı. Bıçağın gölgesi kanıtımdır.  ;D ;D ;D Zımparalama esnasında bıçağı sol elle sapından tutarken sağ elim de tutucuda oluyor. Yani sol el zımparanın uyguladığı kuvveti dengelerken, mıknatıs tutan sağ el bıçağı zımparaya bastırıyor.

Bu aracı mengeneye bağlayıp kullanmak da mümkün...
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #9 : 06 Ocak 2011, 22:58:38 »
Merhaba ustalar. Benim çinde alışveriş yaptığım bir site var dediğiniz tarzda acayip güçlü mıknatıslar satıyorlar hemde cidden cüz-i rakamlara. Ben kendi bıçak standı planlarım için 1 -2 takım aldım. Gerçekten o küçücük boyuttaki mıknatısların gücüne şaşırdım. Tek dert posta 20 ila 30 gün sürüyor. Ve posta ücretide yok .İlgilenirseniz linki aşağıya koyuyorum.
Saygılar.

http://www.dealextreme.com/products.dx/category.1105
Cehalet Mutluluktur...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #10 : 06 Ocak 2011, 23:12:25 »
Bu tutucunun kullanımında dikkat etmek gereken ufak bir ayrıntı keşfettim. Tatsız bir keşif oldu. Bir kaç gün önce şerit zımpara makinesinde bir şeyler zımparalarken bu tutucuyu kullanıyordum. Bu haliyle bıçak elimi de yakmıyordu tabi. Ben de bıçağın iyice ısınmasına izin verdim. Maalesef mıknatıslar da çok ısınınca bu neodimum mıknatısların gücü azaldı. Gariban kara mıknatıslar kadar güçsüz hale geldiler.
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2011, 23:28:48 Gönderen: deserteagle »
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #11 : 06 Ocak 2011, 23:29:23 »
Nasıl yani, bıçağı mıknatısa tutuşturup zımparalama işlemini öyle mi yapacaksınız/yapıyorsunuz ??? Siz bilirsiniz ama ben kendi adıma mıknatısa güvenip böyle bir şeye kalkışmayı düşünemem bile.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #12 : 06 Ocak 2011, 23:39:41 »
 >:( Zaten bir elimle sapından olabildiğince sıkı tuttuğum bir bıçağı sadece şeride bastıracak kuvveti bununla uyguladım ustam. Aksi halde elim yanacağından yine tek elle tutabilecektim. Üstelik böyle yaparak parmak izlerimi yoketme ihtimalimi de azaltıyorum.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Atom Karinca

• 132
  • Hakan
  • Meslek: İşletme
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #13 : 07 Ocak 2011, 01:00:07 »
. Maalesef mıknatıslar da çok ısınınca bu neodimum mıknatısların gücü azaldı. Gariban kara mıknatıslar kadar güçsüz hale geldiler.

Bende bunu soracaktım. 2 adet büyüklerinden var bende (ikisi çıplak elle ayrılmıyor)
Acaba çok ısıtmasak gücünden kaybetmeden kullanılabilirmi  ?

Defalarca elini yakmış biri olarak bu tutucu hoşuma gitmişti.  :(

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #14 : 07 Ocak 2011, 01:17:23 »
Aslında bunları üzerlerine yapıştırılan bir bantla bir nebze yalıtmak yakınlarına sünger parçası sabitleyip süngeri ıslatmak şanslarını arttırırdı.

Yine de mıknatısı etkileyen bu ısınmadan sonra soğutmak için suya sokunca mıknatıslar da suyu buharlaştırabildi. E demek ki elimizden her haliyle çok daha dayanıklılar ısıya.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Atom Karinca

• 132
  • Hakan
  • Meslek: İşletme
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #15 : 07 Ocak 2011, 01:20:53 »
Ben ıslak kösele parçası ile destekleyerek yapıyordum. Bu tutacak ile hakimiyet daha fazla olabilir.  Diğer traftan sadece destek verilebiliyor. Doğal olarak da ağız açmak dahada zorlaşıyor. Özellikle küçük parçalarda

Yarın fırsat  olursa yalıtımlı bir tutucuda ben yapıp deneyeyim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #16 : 07 Ocak 2011, 01:41:12 »
Ben mıknatısları telef ederken bıçak yer yer kızaracak derecelere kadar ısınmıştı. Yani mıknatısları kaybetmekten aşırı ölçüde korkmak gereksiz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #17 : 07 Ocak 2011, 02:07:47 »
bence  çok güzel bir  buluş   tutucuya   bıçak  aşağı  ve  yukarı  kaymaması için  çeneler   yapılırsa   fırlama  riski de  olmaz   sanıyorum     mıknatıs olarak   kullanılmaz hale  gelmiş   bilgisayar  harddisk lerinden   sökebilirsiniz    bilgisayar   tamircilerinde  bit pazarlarında   çok  kolayca  bulabilirsiniz  .

ogün-sinan

• 113
  • Meslek: makine mühendisi
  • Yer: izmir
« Yanıtla #18 : 07 Ocak 2011, 12:05:44 »
Neodium mıknatıslar gerçekten çok güçlü.Biz bir motor tasarımı için büyük boylarından edinmiştik, güçleri gerçekten inanılmaz; hatta biraz tehlikeli :o
Ama her mıknatısta olduğu gibi ısınınca manyetik özelliklerini yitiriyorlar.
Ayrıca mıknatıstan yapılan bir tutucunun metal talaşlarını da çekme sorunu var.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #19 : 07 Ocak 2011, 18:00:12 »
Bir abimiz Yurtdışından kargo ile getirmişti bu mıknatıslardan. Biraz iriceydiler. Kargocunun yüzünü görmenizi isterdim. " Abi sana bir paket getirdik ama arabadan sökemiyoruz  :D  :2up İçinde ne var  bilmiyoruz  ama önce arabanın kapısına yapıştı sonra paketlerin üstüne koyunca da tavana  :D "
Dealextremden bende almıştım. Birçok yerde kullanıyorum. Bildiğimiz kara mıknatıslarla mukayese etmek imkansız.