Bıçak Sanatı - Forum

Bilgisayarım Küstü

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Bilgisayarım Küstü
« : 07 Ekim 2011, 19:06:47 »
Arkadaşlar, ustalarım. Bilgisyarım bana küstü ve şu tepkiden başka hiç bir tepki vermiyor.

Ne yapsam da barışsak?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
Ynt: Bilgisayarım Küstü
« Yanıtla #1 : 07 Ekim 2011, 19:08:28 »
Klavyenize ömür....
Bence klavyeyi göremiyor garbim.
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #2 : 07 Ekim 2011, 21:05:28 »
Aynen, bir klavyeyi değiştirmeyi denesene, PS2 klavyedir herhalde, bir bakar mısın USB girişine mi takılı diğer yuvarlak ve bol pinli olana mı?

Kipmen Sanat web sitesi

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #3 : 07 Ekim 2011, 21:15:53 »
Klavye kablosunu çıkarıp  Kargaburnu ile pimleri düzeltip tekrar takabilirsin. Muhtemelen yamulup katlanmış bir tane pimin var.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #4 : 07 Ekim 2011, 21:24:10 »
Teşekkür ederim ustalarım. Ama bu gece nöbetci eczane benim. Yani bu tamirat işi sabaha kalır. Lakin dün bu şekilde hata verdikten sonra bütün kabloları çıkarıp yeniden takma yöntemini, elektiriğini kesip açma yöntemini aklıma gelen her şeyi denedim. Ama yook olmadı...:(
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #5 : 07 Ekim 2011, 21:40:56 »
Kablonun pimlerini de kontrol ettin değil mi ? Olmadı klavyeyi hiç takmadan pcyi açıp ekran klavyesi ile de çalışabilirsin.

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #6 : 07 Ekim 2011, 21:52:02 »
biostan kapatabilirsin bu hatayi tam şimbu bu bios gözümün önüne gelmiyor ama keyboard halt on/off diye bi secenek olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. yinede yeni bir klavyeye ihtiyacın var gibi.
Si vis pacem, para bellum.

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #7 : 07 Ekim 2011, 21:54:06 »
http://rntmns.com/tag/bios/ ingilizce ama yardımı dokunabilir.
Si vis pacem, para bellum.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #8 : 07 Ekim 2011, 21:56:56 »
Bu işte zannımca Sultan Süleyman'ın parmağı var gibi.

whitefoxss

« Yanıtla #9 : 07 Ekim 2011, 22:57:44 »
Sevgili dostum,klavyen seni terketmiş olabilir ama daha önce konnektörü takarken bacakları yamultmuş olabilirmisin ona bir bak lütfen.Resimdeki pinler düz olmalı...Eğer pinler düz ise ve klavyeyi başka bir pc de deneme şansın varsa dene..Anakartın PS2 girişide bozulmuş veya yanmış olabilir...PC sanırım5-6 seneden daha eski bir Prescott ve anakartında Asus agp8x...Olmazsa USB bir klavye alarak yoluna devam edebilirsin.Sevgilerimle.

Hüseyin Tekinay

• 244
    • manassilah dekor gravür
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bodrum
« Yanıtla #10 : 07 Ekim 2011, 23:02:01 »
Klavye hatası  bilgisayarı hiç açılmayacak kadar sarsmaz. Bilgisayarın başlamıyor anlaşılan. Kanaatimce yeniden kurman gerekecek. Bu arada epeyi yaşlı bir bilgisayara benziyor, sözüm meclisten dışarı terk-i dünya ediyor olmasın? :'(
Meyleyleme ol yare ki ağyar eli değmiş
Efsürde olan gülde letafet mi bulunur

whitefoxss

« Yanıtla #11 : 07 Ekim 2011, 23:03:48 »
Hüseyin bey şu an laptoptayım ben deneyemiyorum.Rica etsem bilgisayarınızın klavyesini çıkartıp yeniden açmayı deneyebilirmisiniz.Sonra cevabınızı bekliyorum.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #12 : 07 Ekim 2011, 23:07:55 »
Arkadaşlar ben şu en iş yerimde nöbetciyim. Bu söylediklerinizi yarın sabah 08:00 den önce yapamam. Benim bilgisayarım daha gencecik yahu.. Epi topu 6 yaşında daha:)

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #13 : 07 Ekim 2011, 23:09:45 »
Hüseyin bey şu an laptoptayım ben deneyemiyorum.Rica etsem bilgisayarınızın klavyesini çıkartıp yeniden açmayı deneyebilirmisiniz.Sonra cevabınızı bekliyorum.

:2up  :2up  :2up

Cevabı bende merak ettim.  ^-^
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

whitefoxss

« Yanıtla #14 : 07 Ekim 2011, 23:11:35 »
Eğer biostan kapatılmadıysa dedect edecek ve klavye olmadığına kanaat getirip arkadaşımızın ekranı gibi kalacaktır  ;)

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #15 : 08 Ekim 2011, 01:02:32 »
dedikleri gibi klavye error veriyor sen sağlam klavye ile dene
ayrıca evde birisi olmadık tuşlara basıp bios ayarlarını bozmuş olabilir,o zaman biosa gir ve ayarıları fabrika ayarı yapabilirsin
birde bunun dışında kasayı açıp kablolarla oynamamışsan iyidir

altta press to f1 continue yazıyor f1 e basıp devam etseydin bakalım ne olucak
veya Del to enter set up yazıyor Del e de basaydın
ben bunları biliyordumda bir kaç senedir notlarımda kayıp çok kurcalamıştım biosu zaten beni bilirsiniz forumdada çok kurcalıyorum  :2up
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2011, 01:05:53 Gönderen: merttt9 »

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #16 : 08 Ekim 2011, 01:15:17 »
Mertt usta, benim oğlan klavyenin üzerinde bulunan tuşların bir çoğuna birden itina ile basıyor bazen sağolsun. Tahminim buda onun bir marifeti olsa gerek.

whitefoxss

« Yanıtla #17 : 08 Ekim 2011, 01:30:34 »
F1 veya Del basamayacağı kanaatindeyim o klavyenin.Sorun devam ederse haber verebilirsin elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.Biosu dert etme  :2up

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #18 : 08 Ekim 2011, 01:48:34 »
Mertt usta, benim oğlan klavyenin üzerinde bulunan tuşların bir çoğuna birden itina ile basıyor bazen sağolsun. Tahminim buda onun bir marifeti olsa gerek.
bu durumlar için deep frezee programı kullan pc her açıldığında sıfır tertemiz açılıyor,dosyaları bozulsa bile kendini başa alıyor,biraz deep frezee programı hakkında bilgi edinmen lazım yoksa sonradan kaydettiğin bilgilerde silinir

iş yerindeki klavyeyi ödünç eve götürüp dene bi
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2011, 01:50:25 Gönderen: merttt9 »

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #19 : 08 Ekim 2011, 10:13:16 »
Barıştık:)

Evet klavyenin  bağlantı noktasında bir sorun varmış halledince hemen barışıverdik. Benim emektarım bu bilgisayar. Kıyamamona:)

Yardım eden tüm dostlara teşekkür ederiz. Ben ve bilgisayarım:)