Bıçak Sanatı - Forum

diğer arkadaşlarımız

barbarosreis

diğer arkadaşlarımız
« : 06 Ekim 2011, 10:20:06 »
hepimiz kendimizden hariç diğer canlılara yardım etmeyi severiz
misal ben  balık tutmak bizim için yaşam destekleyici bir faaliyet(balığa gitmeyince içimizde kudurukluk başlıyo ) olmasına rağmen evde kendi çapımda akvaryum bakıyorum ve yıllardır uğraşım olan kuşlarım muhabbet kuşları hakkında doktora yapmış olmama rağmen sultanlarda yeniyim ve minik kanaryam  bübüş kendi çapında öter millete bulaşır sinek gibi uçar hepsi evin bir merakı neşesi bazen çok ötüyorlar diye siniri bazen kavga eden bazen el ısırıp kanatan ölünce çok üzüldüğüm ama her zaman aşk ile beslediğim yavruşlarım siz evde nasıl arkadaşlar besliyorsunuz

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Ynt: diğer arkadaşlarımız
« Yanıtla #1 : 06 Ekim 2011, 12:00:33 »
Balıkçı ne besleyecek elbetteki balık besler:) Lakin ben özgür yaşayan bir hayvanı bir yere hapsetmenin çok bencil olduğuna inanırım. Akvaryum ise eşimin nişanlı iken bana doğum günü hediyesi olduğu için var evimde.

Her köylü çocuğu gibi bende yoka( yufka) ekmek yiyerek büyüdüm. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın yufka ister istemez ufak parçalar halinde dökülüyor yer sofranızın altında ki mendile..Babam yokluk ve hatta açlık gördüğü için en küçük taneyi bile değerlendirmeye bakar. Bu nedenle büyük kırıntıları ineklere, tavuklara, en küçükleri ise toprak damımıza konan kuşlara ayırırdık. Akşam yemeğinden sonra dama çırptığımız ekmek ufaklarından  sabaha bir tane bile kalmaz, damda sayısız serçe ayak izi olurdu. Bu serçelerin ekmek için verdikleri mücadele bana hep zenginliğimi hatırlatır.
Konuya dönersek ben bu küçücük serçelerin ekmek yerken yaşadıkları ( benim algıma göre mutluluk) haz ve bu hazzın bana verdiği haz apayrı bir şeydir. Bu nedenle ben onları hapsetmek yerine evden çıkarken  avcuma aldığım bulgur tanelerini kaldırımlara ağaç diplerine dökmek. Kış aylarında dağa kıra bayıra balığa gitiğim yerlere keten tohumu serpmekten yana kullanırım bu tercihimi..
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #2 : 06 Ekim 2011, 12:12:46 »
müebbet kuşları, vardı bi ara bizde.
kardeşime verdik kurtulduk  >:D şimdi, ohhh keyf keka

şimdi kızımla kedileri besliyoruz mahallede bahçede,
kuşlara ekmek atıyoruz,
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2011, 12:50:16 Gönderen: mehmet kişisi »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #3 : 06 Ekim 2011, 12:20:13 »
Bu da benim ufaklık. Adı Rena. Bu fotoğraf geçen sene Şubat ayında çekildi. Şimdi 11 aylık oldu. İlk avına geçitiğimiz hafta gitti. Bakalım bu sene onu yetiştirmeye çalışıyorum.

By ertarda at 2011-10-06
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #4 : 06 Ekim 2011, 12:38:10 »
Rena pek güzelmiş Maşallah,
orman çok güzel, sizde de kreasyon ayrı güzel. keyfler süper. ooooof of özendim imrendim,
en yakın zamanda kendimi dağlara atmam lazım....  :)
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2011, 12:41:17 Gönderen: mehmet kişisi »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #5 : 06 Ekim 2011, 13:43:05 »
Buda bizim oğlumuz Rocky ve kardeşim
Kendisi 1,5 yaşında ingiliz bir erkek.
Ekim ayında ava başladı.
İlk fermaları ve aportları iyibir av arkadaşı olacağını gösterdi.

barbarosreis

« Yanıtla #6 : 06 Ekim 2011, 13:53:22 »
Balıkçı ne besleyecek elbetteki balık besler:) Lakin ben özgür yaşayan bir hayvanı bir yere hapsetmenin çok bencil olduğuna inanırım. Akvaryum ise eşimin nişanlı iken bana doğum günü hediyesi olduğu için var evimde.

Her köylü çocuğu gibi bende yoka( yufka) ekmek yiyerek büyüdüm. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın yufka ister istemez ufak parçalar halinde dökülüyor yer sofranızın altında ki mendile..Babam yokluk ve hatta açlık gördüğü için en küçük taneyi bile değerlendirmeye bakar. Bu nedenle büyük kırıntıları ineklere, tavuklara, en küçükleri ise toprak damımıza konan kuşlara ayırırdık. Akşam yemeğinden sonra dama çırptığımız ekmek ufaklarından  sabaha bir tane bile kalmaz, damda sayısız serçe ayak izi olurdu. Bu serçelerin ekmek için verdikleri mücadele bana hep zenginliğimi hatırlatır.
Konuya dönersek ben bu küçücük serçelerin ekmek yerken yaşadıkları ( benim algıma göre mutluluk) haz ve bu hazzın bana verdiği haz apayrı bir şeydir. Bu nedenle ben onları hapsetmek yerine evden çıkarken  avcuma aldığım bulgur tanelerini kaldırımlara ağaç diplerine dökmek. Kış aylarında dağa kıra bayıra balığa gitiğim yerlere keten tohumu serpmekten yana kullanırım bu tercihimi..

aslında doğru söylüyorsunuz bende bu konuyu çok düşündüm zamanında ama istanbulda olsanız mısır çarşısının arka tarafında bir mezat vardır sürekli açık olan orada görseniz hepsini almak için kuyruğa girersiniz bakımsız yaralı üşüyen sıcaktan nefes alamayan birde bunlar bizim buraların kuşları olmadığı için bakıma mecburlar yem bulamaz su bulamaz yaşamı zor olur 5 sene önce alırken acıyarak aldığım kuşları yer yemek su bakım ve tüm olanakları vererek güzel bir hayat sunmaya uğraşıyorm önemli olan zaten bunları sağlayabimek değil mi  bakmayın şimdi 2 muhabbet 2 papağan 1 kanarya olduğuna zamanında 5 çift kuşum toplamda 200 e kadar yakın yavru kuşlarımız ile şenlendiriyoruk obunları görmek de çok muhteşem şeyler bencilme bilmiyorum ama bakıma muhtaçsa böyle de bencillik olsun ne yapalım
« Son Düzenleme: 06 Ekim 2011, 13:57:02 Gönderen: barbarosreis »

barbarosreis

« Yanıtla #7 : 06 Ekim 2011, 13:54:47 »
Bu da benim ufaklık. Adı Rena. Bu fotoğraf geçen sene Şubat ayında çekildi. Şimdi 11 aylık oldu. İlk avına geçitiğimiz hafta gitti. Bakalım bu sene onu yetiştirmeye çalışıyorum.

By ertarda at 2011-10-06

oy maşallah ne kadar da şeker bişiy büyüyünce  dahada tatlı olmuştur

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #8 : 06 Ekim 2011, 15:05:06 »

Buda bizim Hürrem.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #9 : 06 Ekim 2011, 15:12:58 »

By ertarda at 2011-10-06
maşallah forumumuzda avcı sayısı giderek artıyor, bir av mı tertiplesek acaba?

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #10 : 06 Ekim 2011, 17:09:22 »
forumda her çeşit hobiyi yapan insanların bir arada olması gerçekten çok güzel
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #11 : 06 Ekim 2011, 20:07:37 »
Alıntı

Orhan kardeş sendede avcılık var ise eğer, kesin bir çatal burun mevcuttur.
Eee yöre itibariyle keklikte hatırı sayılır miktarda mevcuttur.
Keklik sezonunada şunun şurasında ne kaldıkı zaten.
Bilmem anlaşılabildimmi.

« Yanıtla #12 : 06 Ekim 2011, 21:08:22 »
Alıntı

Bilmem anlaşılabildimmi.
Ahh serdar eskiden bir Tarsus Çatalburun köpeğim vardı onu hatırlattın :(

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #13 : 06 Ekim 2011, 21:25:06 »
Hepsinede maşallah. Benimde akvaryum üretim hanem var. Bir ara çeker eklerim fotograflarını. Akvaryum konusundada herkeze yardımcı olabilirim.

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #14 : 06 Ekim 2011, 21:42:48 »
Alıntı

Bilmem anlaşılabildimmi.
Keşke soyle güzel bir çatalburunum olsa da sizleri ava davet etsem buralara :(

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #15 : 07 Ekim 2011, 02:26:53 »
Köpekler, kuşlar ve balıklar genel ev hayvanları bakıyorum. Benimkiler hiçbiri ile geçinemez, balıkları ve kuşları akşam yemeği yaparlar, köpekler de benimkileri kovalarlar. Gerçi bunlardan bir iki tanesi köpekleri kovalayabilir, pek bir azman oldu kedicikler de  :))

Kipmen Sanat web sitesi

mehmethakan

• 133
  • Meslek: otelci
  • Yer: antalya
« Yanıtla #16 : 07 Ekim 2011, 10:55:16 »
HÜSEYİ NE GÜZEL YAZMIŞSIN KARDEŞİM  :)

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #17 : 07 Ekim 2011, 23:15:45 »

By ertarda at 2011-10-06
   çok yakışıklı şimdi nasıl acaba  tüğü kadar avyaparsıninşallah             saygılar

murat8989

• 41
  • Murat
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: Edirne Keşan
« Yanıtla #18 : 08 Ekim 2011, 03:49:17 »
Bende de iki tane sokak kedisi var , öyle kokoş , cins kedilerden almak istemedim :) 8 haftalık olana kadar bekledik , annelerinin sütleriyle iyice beslendiklerinde de bizim eve misafir ettik , bakalım 6 aydır bizimleler , geçinip gidiyoruz işte :)