ben Emre usta kadar bıçak yapabilsem yeter, tamamdır.
üzerinde mükemmel bir hamon olan wakizashi yapmak isterdim.. zaten hamon takıntım belli.. tabı bu son olmazdı.. her çalışmam benim için yeni bir başlangıç..
Bir belgeselde Japonyada hala eski usullere göre katana yapan 5 okulun olduğunu öğrenmiştim.İlerde onlara katılıp katana yapmayı öğrenmek istiyorum.Yada biraz daha küçültürsek okula gitmeyip bir katana yapmak istiyorum.
Alıntı yapılan: SertacMezereli - 26 Aralık 2012, 22:37:00Bir belgeselde Japonyada hala eski usullere göre katana yapan 5 okulun olduğunu öğrenmiştim.İlerde onlara katılıp katana yapmayı öğrenmek istiyorum.Yada biraz daha küçültürsek okula gitmeyip bir katana yapmak istiyorum. Sen sakın okulunu bırakma. Okulunu bitir, diplomanı al, sonra ne istersen yaparsın. Şu anda belki farkı ayırt edemiyorsun ama, gün gelecek okulda öğrenip bu benim ne işime yarayacak dediğin bilgileri iyi ki zamanında öğrenmişim diyeceksin.
...işlemeleri, olukları, sap ve kın işçiliği ile tamamen eski tarzda bir Türk kılıcı yada bir yatağan yapmak gibi bir hayalim var ama bu bir son nokta - hedef değil....
"Sanat üst üste taş koymaktır. Amaç gökyüzüne çıkmak değil. taş üstüne taş koymaktır"
Valla ben kendi adıma içimden ne gelirse hemen ona başlıyorum, böylece zaten yapmak istediklerimide yapmış oluyorum, iyi de oluyor. İleriye yönelik öyle uç bir hayalim yok, iyi böyle