Bıçak Sanatı - Forum

Herkes fikrini söylesin

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
Herkes fikrini söylesin
« : 04 Ekim 2011, 18:45:07 »
Yapmayı ya da sahip olmayı hayal ettiğiniz en uç noktadaki bıçak nedir?

Bu kimisi için tanınmış bir markanın herhangi bir modeli, ya da büyük ustalardan birinin çok özel bir custom modeli olabilir.
Kısacası herkesin hayalinde ki bıçağı soruyorum.
Kimbilir belki de bu sayede forumdaki ustalarımız bir sonraki projesini seçer.

İlk ben söyleyeyim: Integral damascus
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

Ynt: Herkes fikrini söylesin
« Yanıtla #1 : 04 Ekim 2011, 18:52:54 »
Valla ben kendi adıma içimden ne gelirse hemen ona başlıyorum, böylece zaten yapmak istediklerimide yapmış oluyorum, iyi de oluyor. İleriye yönelik öyle uç bir hayalim yok, iyi böyle ^-^

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #2 : 04 Ekim 2011, 19:09:09 »
Valla ben kendi adıma içimden ne gelirse hemen ona başlıyorum, böylece zaten yapmak istediklerimide yapmış oluyorum, iyi de oluyor. İleriye yönelik öyle uç bir hayalim yok, iyi böyle ^-^

Hocam yok öyle kaçmak. Ben ustalar derken içinde siz de varsınız. Kimbilir forumdaki üyelerimiz ne hayalleri var. Ben bu sayede sizi de gaza getirmeye çalışıyorum. Böyle her kesin hayal ettiği çok özel bir şay yapsanız fena mı olur.  :)

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 04 Ekim 2011, 19:24:10 »
Magnus Axelson'ın tarzı gerçekten çok hoşuma gider. Eğer bir gün şöyle bakmaya doyamayacağım bir ahşabım olursa, bir de bant zımparada çalışma imkanım olursa gerekirse hayal gücümü sonuna kadar zorlayıp haftalarca detay çalışmam gerekse de buna benzer çalışmalar yapmayı isterim.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #4 : 04 Ekim 2011, 20:00:07 »
yaptığım bıcak hediye ettiğim kişinin yüzünü güldürüyorsa ve keskinliğini bir an için kaybetmiyorsa ve alan kişi herdaim beni anıyorsa işte ozaman en uç nokta benim için odur :)
zaten şimdilik öyle orta kara gidiyoruz sefa ustaya katılıyorum bende aklıma ne eserse onu yapıyorum ve mutluyum uc noktada bir idolumuzun olması onu yaptıktan sonra yapacak birşeyin kalmamasıdır benim için. çelik bol vakit dar.başkalarının yaptığı zaten onun mesleğidir benimki ise hobi :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #5 : 04 Ekim 2011, 21:14:00 »
En uç nokta benim için mükemmel gravürlerle süslenmiş, yakışıklı bir türk burgusu rapier olurdu, kabza dinozor fosilinden , korumalık siyaha kaçan bir mokume  O:-)

Kipmen Sanat web sitesi

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #6 : 04 Ekim 2011, 21:15:18 »
ben Emre usta kadar bıçak yapabilsem yeter, tamamdır.  :)
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #7 : 04 Ekim 2011, 22:33:22 »
szilerin sayesinde hayal den tatbikata gectik bu benim hayallerimin başlagıcı   yinede hayal kurmadan da olmuyor şimdi ilk başladığım  bir bitsin   4 adet bir birine benzemeyen av bıçağı yapmayı hayal ediyorumda nasıl olsun şöyle olsun bayabir hayal  ::)     yani de 4 tane aynı anda ava giden arkadaş ve bunlara birer biçak hediye etmeyi düşünüyomda aynı olmaması lazım birde iyi bişeyler yapmam lazım    ACABA   DAHA ERKENMİ  ::)SİZLERİN FİKİRLERİ BENİM İÇİN KARAR VEMEDE BELİRLEYİCİ OLUCAK       SAYGILAR

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #8 : 04 Ekim 2011, 23:20:44 »
szilerin sayesinde hayal den tatbikata gectik bu benim hayallerimin başlagıcı   yinede hayal kurmadan da olmuyor şimdi ilk başladığım  bir bitsin   4 adet bir birine benzemeyen av bıçağı yapmayı hayal ediyorumda nasıl olsun şöyle olsun bayabir hayal  ::)     yani de 4 tane aynı anda ava giden arkadaş ve bunlara birer biçak hediye etmeyi düşünüyomda aynı olmaması lazım birde iyi bişeyler yapmam lazım    ACABA   DAHA ERKENMİ  ::)SİZLERİN FİKİRLERİ BENİM İÇİN KARAR VEMEDE BELİRLEYİCİ OLUCAK       SAYGILAR

ustadım kafanda canlandırdığını önce kağıda sonra çeliğe dök yaparsın mutlaka ben ck67den bir bıcak yaptım arkadaşın huysuz dedesi aldı oh dede kulandı bıcağı dağda bayırda sonra geldi köyde bırakmış evlat ne güzel bıcak yaptın öyle canavar gibi övgüler övgüler akabinde köye gitmiş bıcak pas içinde sonra döndü sövgüler sövgüler neden paslanmaz yapmamışım  :D
al sana  kural bir kulanmasını bilmeyene carbon çeliğinden bıcak yapma :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

barbarosreis

« Yanıtla #9 : 05 Ekim 2011, 13:12:16 »
yaptıkça bıçaklarım değişiyor daha da güzelleşmeye başladılar ama bir şerit zımparam olsa güzel ağızlar açabilsem iç bükeş şekilde en çok bowie yapmayı istiyorum iki tane güzelce profillerini çıkarttığım gizli kabza bowie denemem var ama ağız açamadığım için beklemedeler malzeme çok ama yapan yok anlayacağın abi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #10 : 05 Ekim 2011, 13:16:52 »
yaptıkça bıçaklarım değişiyor daha da güzelleşmeye başladılar ama bir şerit zımparam olsa güzel ağızlar açabilsem iç bükeş şekilde en çok bowie yapmayı istiyorum iki tane güzelce profillerini çıkarttığım gizli kabza bowie denemem var ama ağız açamadığım için beklemedeler malzeme çok ama yapan yok anlayacağın abi
Sadece eğe ve zımpara kağıdı ile mükemmel işler çıkarılabilir, aslında zımpara makinesinde çeliği heba etmek çok kolay oluyor alışana kadar  ;) Bir örnek: http://www.bicaksanati.com/forum/sabit-namlu/d2-bicak/

Kipmen Sanat web sitesi

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #11 : 05 Ekim 2011, 13:56:41 »
Bu işe daha yeni Bismillah demiş birisi olarak.

"Sanat üst üste taş koymaktır. Amaç gökyüzüne çıkmak değil. taş üstüne taş koymaktır" derim...
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #12 : 05 Ekim 2011, 14:14:13 »
işlemeleri, olukları, sap ve kın işçiliği ile tamamen eski tarzda bir Türk kılıcı yada bir yatağan yapmak gibi bir hayalim var ama bu bir son nokta - hedef değil.

kaldı ki koyduğunuz hedefe ulaştığınızda yapmak isteyeceğiniz daha çok şeyin çıkacağını düşünüyorum, bu yüzden olmasını en çok istediğim şey sanırım her şeyiyle tam bir atölye, böylece hedefleri çoğaltmak konusunda daha rahat olabilirim ;)

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #13 : 05 Ekim 2011, 14:14:49 »

Gerçek bir bowie iç bükey olmaz. Hatta klasik bir bowie dışbükeydir. O yüzden bant zımparası olmayanların denemeleri gereken model bence bowie'dir.

barbarosreis

« Yanıtla #14 : 05 Ekim 2011, 15:10:31 »
abi benim beğendiklerim bu şekil iç bükey olanlar

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #15 : 05 Ekim 2011, 15:38:46 »
gerçekten bowie iç bükey değildir.  ben kendi wootzumdan bıçak yapmak isterim. 

YAŞAR PEHLİVAN

• 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #16 : 05 Ekim 2011, 16:11:05 »
 ::)Benim için, ŞAŞKA model zor değil ama kılıç yapmak zor.. ::).

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #17 : 05 Ekim 2011, 17:27:37 »
Bowie,kınjal ,kukri .yatagan olabilir. Ama  nezaman?

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #18 : 05 Ekim 2011, 18:04:28 »
benim hayalim öyle yüksek değil şöyle esaslı  işlemeli hem namluda hemda kında güzel ve tarihsel sülemelerle işlenmiş Balkan Yatağanı  ama yapıncaya kadar devam vede durmak yok.

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #19 : 05 Ekim 2011, 19:20:42 »
Sahip olmayı istediğim, Fatih Ustanın bezemeleri ile süslenmiş bir bıçak. Yabancılarda ise Arpad Ustanın bıçaklarına sahip olmak isterim.