Bıçak Sanatı - Forum

plastik sap yaparak tamamlamak

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
plastik sap yaparak tamamlamak
« : 03 Ekim 2011, 23:05:41 »
selam arkadaşlar bu yaptığınız bıçaklara tamamına yakınını ahşap sap yaparak tamamlıyorsunuz,aslında ahşap sap yapmak kolay olabilir ama ben bazen düşünüyorum plastik sap neden yapılmıyor,plastik sap yapmak için ısı fırını var plastik malzeme bulunabilir birde kalıp olsa bunlar yetmezmi ne dersiniz
gri parlak çeliğe simsiyah bir sap hoş durabilir,içimde kaldı yazayım dedim
selamlar..

mehmethakan

• 133
  • Meslek: otelci
  • Yer: antalya
Ynt: plastik sap yaparak tamamlamak
« Yanıtla #1 : 03 Ekim 2011, 23:29:03 »
bence de süper fikir.
hiç aklımıza gelmedi.
hem su da geçirmez.
hatta elektrik çarpmaz.
görüntü dokunuş süper olur bence.
katılıyorum. ama benim fırının ısısı yeter mi aceba?
Sefa hocam bilir kaç derecede erir aceba plastik?

barbarosreis

« Yanıtla #2 : 03 Ekim 2011, 23:49:59 »
ben yaptığım bıçaklara beyaz tahta sertliğinde çok hoş bir sap yapmıştım ama ıslakken kayar diye kimse tercih etmiyor halbuki ben tutuşundan renginden çok memnunum

ıslakken kayması olasılığı ile tercih edilmiyor pek ama dikkat ederseniz basit bıçakların hepsi özellikle çin malı olanlar hep plastik sap

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #3 : 03 Ekim 2011, 23:52:41 »
Plastik tarzı ya da kıvamı kabza yapmak isterseniz G10 , DELRiN ya da KESTAMiT plaka falan tavsiye ederim
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

« Yanıtla #4 : 04 Ekim 2011, 00:17:20 »
bence de süper fikir.
hiç aklımıza gelmedi.
hem su da geçirmez.
hatta elektrik çarpmaz.
görüntü dokunuş süper olur bence.
katılıyorum. ama benim fırının ısısı yeter mi aceba?
Sefa hocam bilir kaç derecede erir aceba plastik?
Ne zaman eve döndün ne zaman yazdın anlamak mümkün değil ::) Senin fırının sıcaklığı plastiği yakmak için yeter de artar bile ^-^ bildiğim kadarıyla ortalama 200 derecelerde erir.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #5 : 04 Ekim 2011, 00:36:03 »
mehmet hocamın dediği malzemeleri almak dışında para gitmesin derseniz evdeki plastik işe yaramayan malzemeleride eritebiliriz
eskimiş bıçak plastiği vs..zaten zamanla bu konuda da ilerleme olabilir,çin bıçaklarındaki uyduruk kırılgan esnek olmayan plastikleri bilirsiniz,bizimkiler onlardan kat kat daha iyi olur
çeliklerinizden kalıp yapmak gerisi kolay sanırım
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2011, 00:43:57 Gönderen: merttt9 »

« Yanıtla #6 : 04 Ekim 2011, 00:43:54 »
Yalnız plastikte şöyle bir sorun var, ikinci kez eritilip döküldüğünde sağlamlık ve kalitesi düşüyor, üçüncüde daha da beter.... Doğrusu granül plastik alıp bu çalışmayı yapmak vs vs vs.

merttt9

• 1419
« Yanıtla #7 : 04 Ekim 2011, 00:46:26 »
foruma çeşitli ürün tedarikçileri geliyordu bu plastik konusunda ürün satan bir firma olsa belki bunu denemek isteyenler çıkar,ayrıca maddi kazanç sağlamak için tamamı plastik bıçak yapıp internet satış sitelerinden aikido antrenman bıçağı olarak satılabilir  :2up
granür plastik bir çok alanda kullanılıyormuş
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2011, 00:52:14 Gönderen: merttt9 »

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #8 : 04 Ekim 2011, 01:01:29 »
açıkçası benim pek kullanmayacağım bir malzeme. ne kadar güzel olursa olsun doğal olmayan bir malzeme ve elimde olduğunda bana keyif vermeyecektir. ahşabın, kemiğin, boynuzun vs. varken tercih edeceğimi sanmıyorum.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 04 Ekim 2011, 01:39:03 »
plastığı kabzede kullanmaktansa , yaptığım bıçağın kabzesine ya ip sararım.  o  ,da yoksa     o şekilde boş kullanırım.. 8)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #10 : 04 Ekim 2011, 01:40:40 »
Laylonla işimiz olmaz diyorsunuz yani ^-^

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #11 : 04 Ekim 2011, 01:41:31 »
aynen ustam  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #12 : 04 Ekim 2011, 02:39:20 »
Laylonla işimiz olmaz diyorsunuz yani ^-^
Eskiden mahallelerde roman kadınlar dolaşırdı sele var sepet var diye bağırırlardı, tabi bu sele ve sepetlerin hepsi bir bebek arabasında olurdu. Yaramazlık yapınca annem seni sepetciye veririm diye korkuturdu :) o gün bugün nefret ederim laylondan :) vay be çocukluk travması açığa çıktı iyi mi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #13 : 04 Ekim 2011, 02:49:50 »
Plastik iyidir hoştur da, tek tük elde bıçak yapan birisi için pek anlamsız bence, yani güzel görünmez bi kere. Hani plastik sapları olan bıçakları restoranlarda düğün ya da yaşgünü pastası kesilecekken alminyum folyoya sararlar, o hesap. Bi keresinde sormuştum, yahu neden böyle yapılır hep diye, "güzel görünsün diye" demişlerdi. Plastik sap gerçekten çok çirkin bir görüntü, etrafta da güzel görünen kabza pek bulamıyor millet...

Kipmen Sanat web sitesi

merttt9

• 1419
« Yanıtla #14 : 04 Ekim 2011, 02:54:41 »
aslında fena görünmüyor,sepet naylonu gibi olanlar değilde bu tarz demek istedim

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #15 : 04 Ekim 2011, 08:36:56 »
plastikten yaptıktan sonra bizim bıcakların normal imalattan ne farkı kalıyorki ?
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #16 : 04 Ekim 2011, 09:34:03 »
bende tercih edeceğimi sanmıyorum,plastik fabrikasyon görünümü verir,zaten yılda 1 veya 2 bıçak ya yapıyorum yada yapamıyorum, :D onuda ahşap, bulabilirsem, kemik tercih ederim.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #17 : 04 Ekim 2011, 11:05:58 »
plastikten yaptıktan sonra bizim bıcakların normal imalattan ne farkı kalıyorki ?

+1

+

Yaptığım bıçakları saymıyorum  ustaların yaptığı birbirinden nefis eserleri bile bu işten anlamayanlara gösterip beğendirdikten sonra neden bu kadar kıymetli olduğunu zor anlatıyorum. (çeliğin kalitesinin yanında şöyle nadir ağaç, böyle desenli ur, bilmem ne kökü diye dil döküyoruz)

Hepsini geçtim ustalar ta nerelerden ahşap getirtiyor, eski sandalye bacağından çıkacak mauna bile göz dikmişiz neden ? Çünkü  yapılan işin farkı çeliğe gösterilen özende yatıyor. Tane büyümesi, normalizasyon, doğru meneviş diye kafa patlatılan bir çeliğe  mikarta konusunda bile sıkıntılarım varken plastiği hiç yakışık bulmuyorum.

Saygılar

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #18 : 04 Ekim 2011, 12:54:22 »
Bigün dalgıç bıçağı yaparsam ancak ona kullanmayı düşünebileceğim bir malzeme fonksiyonellik açısında....

Kipmen Sanat web sitesi

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #19 : 04 Ekim 2011, 22:42:41 »
+1000 aynen pilstik  bir sap elde yapılan bıçağa anca son çare olarak  düşüne bilinir  oda  tegahta ıvır zıvır işlerde kulanmak için      saygılar