Tartışmanın gideceği yönü hepimiz az çok biliyoruz, bu tartışma her ortamda ve her konuda sürekli yapılıyor, kimse sonuçta fikrini değiştirmiyor, hiç bir şey de katmıyor, insanlar alınıyor küsüyor, genelde herkesi kendimiz gibi görmek istiyoruz, farklı farklı bir arada yaşamak zenginlik iken sonuçta hep karşılaştırma ve kıyaslara gidiyoruz, insani değerleri kıyaslamak özellikle kültürler üzerinden yapılınca hep subjektif taraf tutmaca oluyor. Aslında sentez zaten var, olan bişey, her yaptığımız ürün her ortaya koyduğumuz çalışma sentezin ta kendisi, dile dökmeye gelince işler karışıyor, bir de bakmışsın "sen neden şunu yapmıyorsun bunu yapıyorsun", "ben şunu yapıyorum çünkü doğrusu bu", "bizim kültürümüzde bu var bu yok" gibisinden argümanlar havada uçuşuyor. Kişisel olarak bu tartışmanın kimseye yarar getirmeyeceğini düşünüyorum. Burası özgün bir ortam, tabii ki isteyen istediğini söylesin, savunsun, hatta konu üstünde beyin fırtınası yapsın, ancak ben bu konuya bundan böyle tamamen uzak duracağım, bu sadece kendi kişisel fikrimdir kimseyi bağlamaz. Forumun sağlıklılığı ne benden ne de başkasından sorulmaz haaşa !
Bu arada Etuğrulun güzelim konusunu işgal ettim lakırdılarımla, özür bin kere