Bıçak Sanatı - Forum

#13 -------- D2 içbükey Av bıçağı

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
Ynt: #13 -------- D2 içbükey Av bıçağı
« Yanıtla #20 : 01 Ekim 2011, 18:35:50 »

Balçak , kadayıfa  ilave  kaymak  gibi " cuk " oturmuş  Ertuğrul  :)
Bu  tip  bıçakların da  bence , olmazsa  olmazı .
 Ukalalık   saymazsan  namlu  formu  üzerine de  iki laf  etmek isterim . 
Hani  bu  modellere  gözümüz  alıştı   başka " şeyler " denesek  diyoruz ya  ,  o  başka  şeyler bence  geleneksel  bıçak  formlarımızda  bol  miktarda  var . Batılı  ustaların  bizden önce  inceleyip  kendi modellerine  uyarlayarak  mükemmel  sentezlere ulaştıkları  doğu  kültürü  bıçaklarını  ,  komik  ama , bizde  batı üzerinden  kendimize  bakarak yeniden  keşfedip  uyarlayabiliriz . Şimdiden  tartışmaya  başlasak  mı ?

Tartışmasak mı acaba ? İki arada olan bizlerin iki kültürü de iyice sentezlememiz normal ve kaçınılmaz olan. Bazısı ordan bazısı burdan bazısı şurdan yapar, ama sonuçta iyi yapıldıkça nereden olduğunun ne önemi var. Bu konuyu hiç kaşımayalım Bekir Bey, forumda bu ayrımlara gitmezsek çok daha sağlıklı kalırız...
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #21 : 01 Ekim 2011, 18:42:49 »

Forumu sağlığından  etmek  istemem  ama  usta ,  senteze  , tez ve  antitez  üretmeden  yani  tartışmadan nasıl  ulaşırız    ...  pek  anlamadım ?
« Son Düzenleme: 01 Ekim 2011, 18:51:12 Gönderen: Bekir Çankırı »
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #22 : 01 Ekim 2011, 22:13:46 »
elinize sağlık güzel bıçak olmuş :)  seri çalışmak bu sanırım...
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #23 : 02 Ekim 2011, 03:26:12 »
Tartışmanın gideceği yönü hepimiz az çok biliyoruz, bu tartışma her ortamda ve her konuda sürekli yapılıyor, kimse sonuçta fikrini değiştirmiyor, hiç bir şey de katmıyor, insanlar alınıyor küsüyor, genelde herkesi kendimiz gibi görmek istiyoruz, farklı farklı bir arada yaşamak zenginlik iken sonuçta hep karşılaştırma ve kıyaslara gidiyoruz, insani değerleri kıyaslamak özellikle kültürler üzerinden yapılınca hep subjektif taraf tutmaca oluyor. Aslında sentez zaten var, olan bişey, her yaptığımız ürün her ortaya koyduğumuz çalışma sentezin ta kendisi, dile dökmeye gelince işler karışıyor, bir de bakmışsın "sen neden şunu yapmıyorsun bunu yapıyorsun", "ben şunu yapıyorum çünkü doğrusu bu", "bizim kültürümüzde bu var bu yok" gibisinden argümanlar havada uçuşuyor. Kişisel olarak bu tartışmanın kimseye yarar getirmeyeceğini düşünüyorum. Burası özgün bir ortam, tabii ki isteyen istediğini söylesin, savunsun, hatta konu üstünde beyin fırtınası yapsın, ancak ben bu konuya bundan böyle tamamen uzak duracağım, bu sadece kendi kişisel fikrimdir kimseyi bağlamaz. Forumun sağlıklılığı ne benden ne de başkasından sorulmaz haaşa !

Bu arada Etuğrulun güzelim konusunu işgal ettim lakırdılarımla, özür bin kere  :(

Kipmen Sanat web sitesi

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #24 : 02 Ekim 2011, 09:03:38 »
 her iki ustama da merhaba. pardon 3. yaptıgı eserler ve işçiliği şimdiden ertugrul arkadaşımı bu noktaya ulaştırdı, ulaştırıyor ,eline saglık.  bir zamanlar sen ben o, ali vakkas recep vs vs çok çok az kişi değilmiydik.. üretimde olan 4 arkadaş kurduk bu siteyi. şimdi bakıyorum. üye sayıları bıcaklar. konular başdöndürücü bir şekilde artmakta. yani motor devrini aldı. önemli olan bu zanaatı, sanatı, bu dili konuşabilmek. iyi bir şeyler ortaya koymak. zamanla konuşan insna sayısı arttıkça kimisi batıdan kimisi doğudan konuşacak. bazılarıda her yerden. gerçekten zamanınızı almak istemiyorum ama ilk önce bilgiler derinleşti sonra hacim, gövde kazandı. şimdi dallar sürgunler çiçekler meyvalar geliyor. bakın ertugrul arkadaşımız en güzel örnegi. sürekli filiz veren bir dal.( çok mu romantik oldu ? bilemedim) yani artık her yöne, her istikamete uzayacak gücümüz var. ne mutlu.
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2011, 19:49:53 Gönderen: durukan »