Bıçak Sanatı - Forum

alakasız yardım !!!!!!!

barbarosreis

alakasız yardım !!!!!!!
« : 30 Eylül 2011, 00:46:10 »
arkadaşlar yin ekonu dışı olacak ama akvaryum kullanan arkadaşlara sormak istiyorum ben akvaryum kurdum 60 litre su alıyor içine de ıceman ciklet attım 20 tane

şimdi soracağım soru şu akvaryumun içinde filtreli motor vardı ve dışarıdan hava motoru var filtreli motor çok ses çıkartıyordu bende iptal ettim şimdi sadece ucunda taş olan hava kabarcıkları olan motoru koydum çok güzel hava veriyor ama sakıncası varmıdır sağlıklı ve temiz olması açısından  zaten filtreli motorun pek temizlik yaptığını düşünmüyordum tevrübeli arkadaşlarımız varsa yardım

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: alakasız yardım !!!!!!!
« Yanıtla #1 : 30 Eylül 2011, 01:03:09 »
balıklar çok hassastır su tertemiz olsun ve suyun içindeki oksijen miktarı yeterli olsun
filitre olsa iyi olurdu riskli olabilir

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #2 : 30 Eylül 2011, 01:13:14 »
İç filtre mekanik temizlik yapar, dış filitre alıp özellikle malavi cikletler için mineralle zenginleştirmelisin bence suyu yada bol kaya dekarasyonu kullan temizlik suyuna madensuyu ve çok az kaya tuzu da ekleyebilirsin. 60 lt akvaryuma 20 balık çok bence zaman içinde sayıları çokça azalacak gibi. Benim 250 lt akvaryumda 3 balık var.

Saygılar

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3 : 30 Eylül 2011, 23:50:50 »
arkadaşlar yin ekonu dışı olacak ama akvaryum kullanan arkadaşlara sormak istiyorum ben akvaryum kurdum 60 litre su alıyor içine de ıceman ciklet attım 20 tane

şimdi soracağım soru şu akvaryumun içinde filtreli motor vardı ve dışarıdan hava motoru var filtreli motor çok ses çıkartıyordu bende iptal ettim şimdi sadece ucunda taş olan hava kabarcıkları olan motoru koydum çok güzel hava veriyor ama sakıncası varmıdır sağlıklı ve temiz olması açısından  zaten filtreli motorun pek temizlik yaptığını düşünmüyordum tevrübeli arkadaşlarımız varsa yardım

Onu bırakta, 60 lt. bir tanka 20 balık mı attın? Hemen www.akvaryum.com a üye olup ordaki herşeyi iki üç kere okumanı öneririm...

Sevgiler,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...

barbarosreis

« Yanıtla #4 : 02 Ekim 2011, 16:56:05 »
üstat şimdi bir tanefiltreli motor aldım ısıtıcı var birde dışarıdan hava veren ucunda mavi top olan köpürcük yapan motor var akvaryumun resimleri bunlar

şimdi akvaryumda 10 tane iceman 2 tane mavi prenses 1 tane portakal 2 albino birde beyaz prenses var kendi beyaz albino gibi kanatları sarı
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2011, 17:06:56 Gönderen: barbarosreis »

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #5 : 02 Ekim 2011, 17:22:25 »
Hayırlı olsun öncelikle akvaryumda bıçak yapmak gibi bir hastalıktır. En son 20 akvaryumdan 4 e indirebildim. Ve hepsi 400 litrelik. 60 litrelik akvaryum için 20 balık çok fazla. Ama gördüğüm kadarı ile balıklarınız daha yavru. Malavi chiclidler için hava şarttır. Sizin bağladığınız hava hortumu sadece balıklara hava sağlar. İç motor ise hem hava hemde azda olsa temizlik yapar ve suda akıntı oluşturur. Balıkların hızlı büyümesi içinde akıntı sarttır. Balıklar sürekli akıntıya karşı yüzer ve yüzdükçe büyür. Balıklara iç filitre çok ses yapıyor diyorsanız üretim filtrelieri var hava taşı yeni onu bağlıya bilirsiniz. 5-10 tl arasında fiyatları. Temizlikte yapar. Haftada bir gün 1/3 su değişimi yaparsanız balıklarınız daha sağlıklı olur. Balıklar hastalanmadığı sürece tuz ve ilaca gerek yoktur. Isı 26 derece ideal dir.Balıklar şimdilik büyüsün ilerde erkek dişi oranını ayarlayarak azaltabilirsiniz. 1 balık için 20 litre  su olması gerekir akvaryumda.Damazlık boy balıklar için.