Bıçak Sanatı - Forum

#12 ---------------- D2 Av Bıçağı

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: #12 ---------------- D2 Av Bıçağı
« Yanıtla #20 : 29 Eylül 2011, 21:26:06 »
Kalınlık düştükçe bıçağın daha iyi kestiği için mi acaba :) İşin uzmanlık konusu, maksimum sağlamlık, minimum kalınlık, minimum açı...

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #21 : 30 Eylül 2011, 03:26:43 »
Çok güzel. Sevdim bunu. Hafiften I.R.Bailey'in bıçaklarını getirdi aklıma.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #22 : 30 Eylül 2011, 08:18:28 »
Kalınlık düştükçe bıçağın daha iyi kestiği için mi acaba :) İşin uzmanlık konusu, maksimum sağlamlık, minimum kalınlık, minimum açı...
2,5mm ile 3,5mm arası iyidir  2mm altı minumum acılarda zorluyor  :D sonra geri dönüşüme doğru yol alıyor
4mm üzeri zımparanın ömrünü yiyor  tabi 4mm üzerinde iöç bükey düşünülüyorsa ona birşey demem onun keskinliği belli çünkü.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #23 : 30 Eylül 2011, 08:58:22 »
Çok güzel. Sevdim bunu. Hafiften I.R.Bailey'in bıçaklarını getirdi aklıma.

Sanırım kılıf nedeniyle Bailey'e benzettiniz. Kılıftaki bu çift dikişi Bailey'den esinlendim.
Gerçi Bailey'in bıçak tarzı da benim çok hoşuma gidiyor, bilinç altından ona yakın çizgiler çıkmış olabilir. Ama onun balçak çıkıntıları biraz daha kısa, benimkiler nispeten uzun oluyor.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #24 : 30 Eylül 2011, 22:28:30 »
Elinize saglik ertugrul bey guzel olmus :2up
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #25 : 30 Eylül 2011, 22:37:56 »
2,5mm ile 3,5mm arası iyidir  2mm altı minumum acılarda zorluyor  :D sonra geri dönüşüme doğru yol alıyor
4mm üzeri zımparanın ömrünü yiyor  tabi 4mm üzerinde iöç bükey düşünülüyorsa ona birşey demem onun keskinliği belli çünkü.
Özgürcüğüm, bu 2 mm civarında taşlamayı sıfırdan sertleştikten sonra yaparsan daha sorunsuz gidiyor: bunun için de yavaş, dikkatli çalışma ve keskin seramik bantlar lazım  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #26 : 31 Ekim 2011, 09:52:05 »
[

Ne yazık ki bulabildiğim malzeme bu. Aslında şimdiye kadar hiç dert etmiyordum ama etkinlikte senin bıçakları görünce ince malzemenin çok daha kibar olduğunu fark ettim. Bu arada Sefa Hoca'nın verdiği eğe ile biraz içbükey çalıştım, tabii senin gösterdiğin püf noktalarına uygulayarak. Sonuç olarak moralim düzeldi, sanırım bu iç bükey işini serbest elle halledebileceğim.
[/quote]
 Ertuğrul bey nasıl çalıştınız iç bükey, eğe ile, şuan bende iç bükey eğe ile yapabilirmiyim diye araştırıyordum,bu püf noktaları nelerdir ?

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #27 : 31 Ekim 2011, 10:53:07 »
Bu bıçak içbükey değil.

Diğer taraftan içbükeyin eğe ile yapılması bana göre imkansız. bir yöntemi varsa da ben bilmiyorum.

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #28 : 01 Kasım 2011, 08:53:29 »
Bu bıçak içbükey değil.

Diğer taraftan içbükeyin eğe ile yapılması bana göre imkansız. bir yöntemi varsa da ben bilmiyorum.
yok yok bunu kastetmediydim,sefa hocanın verdiği eğe ile içbükey çalıştım demişsinizya onu diyordum.bende geçenlerde çizdiğim bir bıçağı iç bükey elde nasıl yaparım diye aklımdan geçiriyordum, forumda arama yaparken yazını gördüm merak ettim,varsa tekniği öğrenmek için sormuştum teşekkürler cevap için.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #29 : 01 Kasım 2011, 09:06:46 »
İçbükey ancak bant zımpara makinesi ve 200 mm civarındaki bir teker ile olur.

By ertarda at 2011-08-28