Galiba atölyede ürettiklerime ad, numara falan versem iyi olacak. Hadi numaralandırayım bari... Atölyeden önce ürettiklerimi, kalemtıraş, çakı gibi tipi farklı olanları, deneme amacıyla yaptıklarımı hesaba katmadan başlangıç tarihine göre sıralarsak bu B3 oluyor. Daha önce bir tane sapı bununla aynı olan mutfak/ kamp bıçağına ve bir de gizli kuyruklu sapı olan bir bıçağa başlamıştım.
İlkini taşlamayı çok küçük bir açıda ve düz yapmak gerektiğinden zımpara makinesinden sonra yapmak için Haziran'da kenara koydum. Diğerini de kuyruğu doğru biçimde kesmek ve pafta çekmek gerektiğinden zihnim açılana kadar kenara koydum. Belki bunu kendime bir bahane bulmadan bitiririm de, böyle konusunu bile açmışken işin sonunu bekleyenleri fıtık etmem.
***Bu pazar hazır dedim testereyi almışım, bahaneyle birşeyler keseyim. Mutfak bıçağı tasarımımdan türeterek geçen yaz çizdiğim bıçağın yazıcıdan bir baskısını aldım. Bunu makasla kesip 3 mm'lik Ck67 levhasına yapıştırdım. Sonra da başladım kesmeye...

Testere ile işim bittikten sonra eğeler ve çeşitli zımpara tekerlerini kullanarak hatları şablona biraz daha uydurdum. Burnu az daha uzun ve sivri bırakasım geldi, bıraktım tabii...

Şekli biraz biraz daha düzelttikten sonra ağzı taşta açmaya başladım. Bir yöndeki ufak bir iki hata haricinde gereğinden fazla bile başarılı olduğumu gördüm. Bir tarafta tek açıyı her yerde tutturmuştum. Diğer tarafta ise ağzın dış bükey olduğu kısımda açıyı az miktarda bozmuştum. bir günlük bu kadar yeter diye birinci günü bitirdim.
Fotoğrafın kusuruna bakmayın...

Ertesi gün, mantıken bu bıçağın ağzının tek açılı değil konveks açılması gerekir diye düşünüp zımpara ile işe giriştim.

Ağzı istediğim hale getirdikten sonra artık çizikleri azaltma zamanı gelmişti

Son ikisi de bu öğlen geldiğim noktayı gösteriyor.
Kusura bakmayın resimler çok güzel değil. Umarım devamını getiririm de güzel resimler de gelir...