Bıçak Sanatı - Forum

bant zımpara (fikirler, öneriler v.s.)

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
  • Yer: bigadiç / balıkesir
Ynt: bant zımpara (fikirler, öneriler v.s.)
« Yanıtla #40 : 16 Ekim 2011, 01:43:48 »
emre ustam sanırım sizim makinanız da kullandığınız tekerlek kombinasyonu bu. ancak böyle bir başlık yaparsam, kolu açılı kullandığımızda,  büyük kontak teker zımpara ya temas eder gibi geliyor.
« Son Düzenleme: 16 Ekim 2011, 01:53:23 Gönderen: salih başpınar »
"İnsanı sevdiren huyudur bıçağı sevdiren suyudur." :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #41 : 16 Ekim 2011, 11:12:57 »
Salih, haklısın, değiyor, beni rahatsız etmiyor gerçi...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #42 : 16 Ekim 2011, 12:50:48 »
üçlü kafa  bu zımparaya pek uymuyor denedim ve olmadı :)
bence iç bükey için ayrı bir aparat bu zımpara için uygun olacaktır
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
« Yanıtla #43 : 16 Ekim 2011, 17:41:13 »
küçük tekerler arasında bulunan ve zımparanın arkasında kalan düz tablayı da çizime ekledim.  :)

yavaş yavaş bitiyor çizim. işin çizim kısmını önemsiyorum. çizim işini ve ebatlandırmayı bitirince sadece lazer kesim ve montaj kalacak. ve tabi birde tekerlerin tornalanması.

hadi hayırlısı bakalım....

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #44 : 16 Ekim 2011, 18:03:29 »
Bir konuda tavsiyem olabilir. Şu düz tabla kenarlarındaki küçük tekerleri farklı çaplarda yapasın, mesela 6 cm çap ve 4 cm çap gibi. Bazı işlerde gerekiyor , özellikle kabza yaparken, şu anda 4 cm, 6cm, 8 cm ve 10 cm çaplarımın olması aynı zımparada aynı anda kullanabilmek harbiden çok kullanışlı oluyor.  ;) Gerektiğinde yalpa/denge tekerim 8 cm çaplı, özellikle kabzanın iki tarafındaki parmak oyuğuna doğru olan eğimlerde işe yarıyor. 10 cm tahrik tekerim, bunun bir kenarında kabzanın ön kısmının üst tarafında kullandığım oluyor, 6 ve 4 cm bıçağın her türlü yerinde işe yarıyor. Bir tane 3 ve 2 cm'lik parmak oyuğu eklentisi yapmam gerek, yıllardır ertelediğim bir iş, aslında bant zımpara daha yapılırken aradan çıkarsaydım küçük teker kolunu diye hayıflanıyorum. Şimdi zımpara çalışırken hep öteleniyor bu iş.

Kipmen Sanat web sitesi

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
« Yanıtla #45 : 17 Ekim 2011, 00:09:53 »
emre ustacım. önerilerinizi dikkate alacağım ve farklı çapta teker işine kafa yoracağım.

bu arada birkaç fikir daha:

1. fotodaki gibi bir aparat ile 2. ve 3. fotodaki gibi bir açı ölçeri alete eklemeyi de planlıyorum.

ne dersin? :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #46 : 17 Ekim 2011, 02:43:49 »
Bence işe yarar, özellikle açılı kabza parçalarını çıkarırken filan. Ben de yapayım dedim bir ara ama tabla kullanmaya bi türlü alışamadım, hep serbest düzen çalıştığımdan bilemiyorum ne kadar işlevsel olur. Sonuçta atla deve değil, yapılır, kullanmasan da bir zararı yok... Asıl sorun fotolardaki tablayı ve tüm bileşenleri böyle parlatıp, tozsuz çiziksiz kullanabilmekte  :D Yahu bazen bu adamların deli olduğundan şüpheleniyorum gerçekten. Ne gereksiz bir zaman kaybıdır bunları böyle parıl parıl yapmak, değil mi ama  >:(

Kipmen Sanat web sitesi

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
« Yanıtla #47 : 17 Ekim 2011, 10:15:59 »
makyaj be ustacım, başka birşey değil :) şaka bir yana dediğin gibi çizmeden kullanımı mümkün değil bence de. ancak işlevselliği bence güzel.  ama öne şu gövde işini bitirmek lazım tabii..

« Yanıtla #48 : 17 Ekim 2011, 11:24:31 »
Ne gereksiz bir zaman kaybıdır bunları böyle parıl parıl yapmak, değil mi ama  >:(
+1  :2up işe değil de araca odaklanmak bu olsa gerek Ustam.

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
« Yanıtla #49 : 19 Ekim 2011, 19:17:11 »
çizim işi hemen hemen bitti.

ancak açılı kafayı (başka türlü nasıl ifade ederim bilmiyorum) nasıl yapacağıma karar veremedim.

önerilerinizi bekliyorum. 1. ve 2. fotoda iki alternatif var.

3. çizim de ise yalpa ayarı yapan aparat gözüküyor...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #50 : 19 Ekim 2011, 22:10:35 »
Hiç öyle oyuklara ikinci civatalara filan ihtiyaç yok, benim bant zımparanın resmine bir daha bak, hatta videosu vardı, ona bak, çok basit bir şekilde tek civata kafayı tutabiliyor sorunsuz. Bence çizimler çok iyi, bu makine iyi iş görür  :2up

Kafanın plakası ince değilse, 10 milim gibiyse bence birinci resimde solda duran çözüm yeterli, eğer 10 milimin altındaysa fazladan malzeme bükülmeleri engellemek için iyidir...

Kipmen Sanat web sitesi

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
« Yanıtla #51 : 19 Ekim 2011, 22:26:02 »
önerilerin ve desteğin için çok teşekkürler ustacım. malzeme 10 mm olacak. o zaman soldaki seçeneği de düşünebilirim.

bide emre ustam senden bir ricam var. elimdeki google skectch up çizimlerini sana göndersem, bi baksan, hani söyle evirip çevirip :)

bana daha iyi fikir verebilirsin gibime geliyor :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #52 : 19 Ekim 2011, 22:31:56 »
önerilerin ve desteğin için çok teşekkürler ustacım. malzeme 10 mm olacak. o zaman soldaki seçeneği de düşünebilirim.

bide emre ustam senden bir ricam var. elimdeki google skectch up çizimlerini sana göndersem, bi baksan, hani söyle evirip çevirip :)

bana daha iyi fikir verebilirsin gibime geliyor :)
Olur, bi bakayım. Avatar'ımın altında email yolla seçeneği var, oradaki mail adresine mail atarsan iyi olur...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #53 : 19 Ekim 2011, 22:35:04 »
cizim de acılı kafaya gerekli ölçülerde acıyı markalaya bilirsin lazerci ile konuşursan halleder lazerde kestirecegin için bence makina üzerine monte ettiğin malzeme daha doğru olacaktır ama acı ayar yerini biraz daha içeri alman daha iyidir malzeme agırlığı ve fire acızından soldaki lazer kesimde kasma yapacaktır sonra sorun olur birde 10mm malzemede  sac kalınlığının % 90 kadar delikler ve tabiri caizse yarıklar acarsab hem ekonomik hem düzgün olur  %90 altındaki delikler düzgün olmayıp zaman kaybıdır eğerki 9mm altı delik varsa lazercinize söyleyiniz ki markalasın ve deliği merkezlesin sonra matkapla delersiniz  diş açacağınız bir nokta varsa onuda aynı şekilde markalasın ve merkezlesin ziyadesi ile lazerin kestiği noktalar sert olacaktır ve kılavuz kırılır  ;)

lazerde bayağı bir malzeme kestiririz fabrika olarak :)

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
« Yanıtla #54 : 19 Ekim 2011, 22:47:44 »
özgür hocam cahilliğime verin lütfen.

"10mm malzemede  sac kalınlığının % 90 kadar delikler ve tabiri caizse yarıklar acarsab hem ekonomik hem düzgün olur  %90 altındaki delikler düzgün olmayıp zaman kaybıdır "

bu kısmı tam anlamadım :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #55 : 19 Ekim 2011, 22:55:53 »
Kafa kısmına şu tip bir ürün yerleştirilebilir. Açı ölçer kolu da bant zımparanın koluna bağladığınızda bişekilde açıyı tam olarak verecektir, kafa döndükçe aletin kolu da yukarı aşağı hareket edecek.. Bunun yerine daha da havalı olsun diye bunların dijitallerinden bağlanabilir. Ya da tam kafanın pivot bölgesine şu tip bir alet yerleştirilebilir: http://www.e-hirdavat.com/Ceta-Form-12-Aci-Olcer,PR-14856.html

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #56 : 19 Ekim 2011, 23:01:52 »
şimdi şöyle anlatayım 10mm lik bir sac var  ve siz 7,5mm bir deli delecek ve akabinde m8 diş acacaksınız lazerde sac kalınlığı 10mm ise deleceğiniz deliğin en az 9mm olması lazım ondan  9mm den aşağısı cok düzgün cıkmaz malesef  onun için eğerki acı hareketi yapacağınız hilal bicimindeki yarığın genişliği 10mm olursa daha iyi olur aşağısı hiç düzgün cıkmaya bilir diş acacağınız bir nokta varsa onu sadece markalayınız lazerciler bunu bilir ve o deliğin olduğu yeri resmen cizerler ve ortayada bir artı işareti koyarlar sizde bu artı işaretinden nokta ile yer açar ve akabinde sutun matkapla delrsiniz
eger diş açacağınız yeri lazerle deldirirseniz kesim esnasında sacın üzerinde 1400 derecenin üzerinde ısı oluşacaktır ve sertleşecektir hem matkabın ucunu hemde diş acacağınız kılavuzun aşınmasına veya kırılmasına neden olacaktır
sadece civata salacaksanız en azından 10mm lik bir malzemede 9mm lik delik acmak lazerin saat+işçilik maliyetini düşürmekte ve işinde düzgün olmasını sağlamaktadır.
yan saclada 6mm lik sac kulanacaksanız onlarda zaten sorun cıkmaz  ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #57 : 19 Ekim 2011, 23:03:32 »
Kafa kısmına şu tip bir ürün yerleştirilebilir. Açı ölçer kolu da bant zımparanın koluna bağladığınızda bişekilde açıyı tam olarak verecektir, kafa döndükçe aletin kolu da yukarı aşağı hareket edecek.. Bunun yerine daha da havalı olsun diye bunların dijitallerinden bağlanabilir. Ya da tam kafanın pivot bölgesine şu tip bir alet yerleştirilebilir: http://www.e-hirdavat.com/Ceta-Form-12-Aci-Olcer,PR-14856.html
ustam ondan lazım ise göndereyim boşuna para vermeyiniz biz onları silindir kapağı sıkarken kulanıp atıyoruz :)
arap ve yağ misali
bayağı bir var elimizde  ;)

salih başpınar

• 228
  • salih başpınar
« Yanıtla #58 : 20 Ekim 2011, 19:23:11 »
bu arada hız kontrol cihazı işini de hallettim sanırım. geçenlerde kayseriye gittiğimde bi otomasyon firmasının sahibiyle tanışmıştım.

kendisine bantı zımpara projemi anlattım. sağolsun çok yardımcı oldu.  hatta elindeki 0,75 kw lık bir sürücüyü ac motora bağlayıp nasıl çalıştığını da göstermişti. ben kayseriden ayrılırken 1 yada 1.5  kw lık çıkma bir sürücü bulması konusunda rica bulunmuştum kendisinden. bir gelişme olup olmadığını öğrenmek için bugün telefon açtım kendisine. belirttiğim kw lar için bir haber olmadığını ancak elindeki 0.75 kw lık sürücüyü bana hediye etmek istediğini bana söyledi:) kabul etmedim başta. ancak buradan birkaç kilo tahin helvası gönderirsem sürücüyü alabileceğimi söyledim :)

yani sürücü geliyooooor..

ancaaak : 0.75 kw lık 3 fazlı motor işimizi görecek mi? ben 1.5 kw gibi birşey düşünüyordum.

ne yapacağım kararsız kaldım :(

not: sürücüyü hediye eden arkadaş 0,75 kw lık olsa bile 1 yada 1.5 kw lık bir motorla da çalışabileceğini söylüyor ancak emin olamadım. bide 3000 devir mi 1500 devir mi olmalı motor. bu mesele de var

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #59 : 20 Ekim 2011, 19:25:40 »
bu arada hız kontrol cihazı işini de hallettim sanırım. geçenlerde kayseriye gittiğimde bi otomasyon firmasının sahibiyle tanışmıştım.

kendisine bantı zımpara projemi anlattım. sağolsun çok yardımcı oldu.  hatta elindeki 0,75 kw lık bir sürücüyü ac motora bağlayıp nasıl çalıştığını da göstermişti. ben kayseriden ayrılırken 1 yada 1.5  kw lık çıkma bir sürücü bulması konusunda rica bulunmuştum kendisinden. bir gelişme olup olmadığını öğrenmek için bugün telefon açtım kendisine. belirttiğim kw lar için bir haber olmadığını ancak elindeki 0.75 kw lık sürücüyü bana hediye etmek istediğini bana söyledi:) kabul etmedim başta. ancak buradan birkaç kilo tahin helvası gönderirsem sürücüyü alabileceğimi söyledim :)

yani sürücü geliyooooor..

ancaaak : 0.75 kw lık 3 fazlı motor işimizi görecek mi? ben 1.5 kw gibi birşey düşünüyordum.

ne yapacağım kararsız kaldım :(

not: sürücüyü hediye eden arkadaş 0,75 kw lık olsa bile 1 yada 1.5 kw lık bir motorla da çalışabileceğini söylüyor ancak emin olamadım. bide 3000 devir mi 1500 devir mi olmalı motor. bu mesele de var

çalışır çalışmasınada ilk çeliği sürteceğinizde size duman ile işaret verir ben yandım sen yanma diye :)
1,5kw lık sürücü ile 1kw motoru sürersiniz ama büyükleri asla denemeyiniz yansın diyorsanız o başka