Akıcı nesneleri akışkan hali ile ile anlık görüntülemek ... Benim en sevdiğim çekim türüdür.
Şöyle ki;
Bu fotoğraf yanan bir kamyon lastiğinin 1/500- f4 çekimdir.Çekim süreci biraz daha kısa olmuş olsa çok sert bir fotoğraf çıkabilirdi

Bu fotoğrafta 1/640-f4 çekilmiş çekim süresi biraz daha kısa bir fotoğraf. Sert güneş ışığı altında beyaz kazınm tüylerinden yansıyan ışık pozometreyi yanıltabiliyor. Bu nedenle çekim yapacağınız objede beyaz renk hakim ise imkanınız varsa manuel çekim yapın derim.otomatik modda çekim yapmış olsaydım makinenin bana vereceği tahmini değer 1/900 ve f5 olurdu ki buda sudaki parıltıyı gösteremezdi.

Bu fotoğraf ise çamurlu bir su akınıtısı1/640 F8de pozlanmış bir kare. Diyaframı bu kadar kısmamın sebebi ise yine sert güneş ışığı ve odağa yakınlığım ve kompozisyon gereği suyun olmasını istediğim renk koyuluğunda çıkması. Açık bir diyaframda bu denli eşit dağılmış bir görüntü netliği alamazdım.

Bu son fotoğraf ise tam tersi 25- f8. Akşam alacakaranlığını yavaş yavaş geceye devrediyordu.Yani ışık yok denecek kadar az. Bu nedenle ışığı yakalama sürem uzun olmalıydı ki çok ışığım olsun. Ama bu esnada oluşabilecek ışık parlamalarınıda engelemem gerekirdi. Bende bunu diyaframı kısarak ışığın gereksiz ve zayıf noktalarını karanlığa bıraktım ki yıldız gibi parlasın sokak lambaları.

Fotoğraf anı dondurmaksa.. Ben anı dondurmayı çok seviyorum..