Bıçak Sanatı - Forum

forum da gördüğüm bir yatağan çok hoşuma gittiyapmaya izin varmı acaba

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Gerçekten güzel gidiyor. Maşallah....

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Kolay gelsin. Aman dikkat, taşlamayı kazaen sapın altında kalacak alana yaymayın. Amman diyyim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
ellerine sağlık abicim güzel oluyor
                sağol inşallah son nuda bir aksilik çıkmadan getirebilsek  desteğiniz için teşekürler iyiki varsınız

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
Gerçekten güzel gidiyor. Maşallah....
sağolun
Kolay gelsin. Aman dikkat, taşlamayı kazaen sapın altında kalacak alana yaymayın. Amman diyyim.
sağolun  sizin dediğiniz kısımlar a  demeden devam ediyorum ustam  sadece balçağin önüne gelecek işlemeli pirinc parça nın biraz altında kalıyor inşallah yanlış gitmiyor

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
Ercan abi yatağandan ses çıkmadı. Yoksa problem mi çıktı. Konuyu açalı çok zaman oldu. Bitirde şunu bi görelim.

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
devam   hiç hız kesmedim    malzemeler anca  alınıyor yavaş ilerliyor geç olsun temiz olsun dün biraz balık tutuktan sonra pirinç malzeme aldım  birde boynuz malzeme yeni geldi cuma günü   bugünde poloya pazarından  oluk açmak için yapıcağım aparata hss sert malzeme aldım yani  boş durmuyorum  da  yavaş ilerliyor olsun zevkini çıkarıyorum birde sfırdan başlamak  var bende malzeme yok hepsinin nerden alınıcağını da bilmemek var bilsekte gidememek var yani zaman yok bu  bittiktensonra 4 adet daha basit modelere  girişicem arkadaşlara av bıçağı yani zor olanı bitirdimmi  gerisi tatbikat   saygılar

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
Ercan abi yatağandan ses çıkmadı. Yoksa problem mi çıktı. Konuyu açalı çok zaman oldu. Bitirde şunu bi görelim.
            bıçağı yapmak için  birde alet lazım oda ayrı bir işmiş olukaçma aparatı   saygılar
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2011, 23:32:54 Gönderen: ERCAN ERTÜRK »

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
Sorun çıkmadığına sevindim. Dediğin gibi geç olsun, temiz olsun. Kolay gelsin abi , bıçağın son halini çok merak ediyorum.

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
            bıçağı yapmak için  birde alet lazım oda ayrı bir işmiş olukaçma aparatı   saygılar
Böyle bir aparatı nasıl temin ederiz veya yaparız? O takılan nasıl bir uçtur ki  çeliği kazıya biliyor.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
Böyle bir aparatı nasıl temin ederiz veya yaparız? O takılan nasıl bir uçtur ki  çeliği kazıya biliyor.
           ben forumda buldum ve malzemeleri aldım  yapmaya  başladım inşallah  yaparız yok sa bizim yatağan suya düşer   resimli anlatım var forumda   zor değil  yapabiliriz    saygılar

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
"Kılıç ve  bıçak  namlusuna   oluk  açma  aparatı "  başlığıyla  açtığım  konuda  ayrıntılı  fotoğraf  ve   ayrıca  çizimlerim  var  Ercan  bey  . Yine de  yardıma  ihtiyacınız  olursa  ,  hazırım    aman   suya düşürmeyin  güzelim  bıçağınızı  :)
« Son Düzenleme: 03 Ekim 2011, 21:45:38 Gönderen: Bekir Çankırı »
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
"Kılıç ve  bıçak  namlusuna   oluk  açma  aparatı "  başlığıyla  açtığım  konuda  ayrıntılı  fotoğraf  ve   ayrıca  çizimlerim  var  Ercan  bey  . Yine de  yardıma  ihtiyacınız  olursa  ,  hazırım    aman   suya düşürmeyin  güzelim  bıçağınızı  :)
             değerli  ustam sizin çizimleriniz den faydalanıyorum biraz değişiklik yapmak istiyorum  kaynak kulanmamak adına bende kaynak makinası yok bide kaynak yapmayıda bilmiyorum o yüzden somun yerine lamaya diş çekicem 20x20 lama  uygun dur sanırım kulanılan kalemleri çalıştığım işyerinde mekanik atölyenin ustasına rica ettim bana yardımcı olucak elmas  taşta şkillendirmeleri yapmada ilginize teşekür ederim   suya düşürmeden yapmaya çalışıyorum sayenizde  düşmez ustam   saygılar

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
Aynı şey geçen band zımpara ile ilgili bir konuda da oldu.
Ben bahsettiğiniz konuyu bulamadım.
Yada bizim forumun arama motoru düzgün çalışmıyor.
Bilge ERDOHAN

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
             değerli  ustam sizin çizimleriniz den faydalanıyorum biraz değişiklik yapmak istiyorum  kaynak kulanmamak adına bende kaynak makinası yok bide kaynak yapmayıda bilmiyorum o yüzden somun yerine lamaya diş çekicem 20x20 lama  uygun dur sanırım kulanılan kalemleri çalıştığım işyerinde mekanik atölyenin ustasına rica ettim bana yardımcı olucak elmas  taşta şkillendirmeleri yapmada ilginize teşekür ederim   suya düşürmeden yapmaya çalışıyorum sayenizde  düşmez ustam   saygılar

20 x 20  lama   biraz  ağır  olacak  Ercan bey  , kontrol  zorlaşır  gibi  geliyor ,  lamaya  kaynaklı  somunu  diş boyunu  uzatarak ,  sürekli  sıkıp  gevşetmede  dişlerin  yalama  olmasını  önlemek  için  düşündüm . bence  sarı  kaynak  yapan  birine  yaptırıp  sizde  uygulayın

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları

EV  YAPIMI  ARAÇLAR   -  SAYFA  2    - De   Bilge  .

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581

EV  YAPIMI  ARAÇLAR   -  SAYFA  2    - De   Bilge  .
Hala aramaktaydım. Teşekkürler Bekir Ustam. Aparatın uç tarafındaki  vidalı topuz kavrama için değil mi? yoksa herhangi hizlama ayar filan işine yaramıyor.
Bilge ERDOHAN

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları

Hala aramaktaydım. Teşekkürler Bekir Ustam. Aparatın uç tarafındaki  vidalı topuz kavrama için değil mi? yoksa herhangi hizlama ayar filan işine yaramıyor.
[/quote]

Oluğun sırta olan  mesafesi ,  bir  ucuna  pirinç  parça  kaynatılmış  ,   L  -  şeklindeki yuvarlak  dayama  çubuğu  ile  ayarlanıyor   Bilge  .  uçtaki  bakalit  topuz  dengeli  tutuşu  sağlamak için .
 Konunun   videosunda  tüm  ayrıntıları anlatmıştım   istersen  bir  göz  at .