Bu kadar uzun başlamış konuya tuzumuz olsun..
Beni etkileyenler:
Vampir filimlerini nedendir bilinmez oldum olası severim:

Bir de gerçekten bence çok güzel tasarımlar Yüzüklerin efendisindeki kılıçlar, çünkü kitapları yıllar önce defalarca okuduğumda kafamda canlanan kılıçlara çok yakınlar. En sevdiğim tabii ki en sevdiğim şarkıcılardan birine de ismini vermiş olan "Sting" yani arı iğnesi. Aslında bir Elf hançeri olmasına karşın bir hobbit boyutu için orta boy bir kılıç sayılır.

Bunun yanında Gandalf'ın kılıcı Glamdring,

ve tabii Andúril yani yeniden dövülmüş Narsil, bir zamanlar kırılmış olan, Gondor kıralının efsanevi kılıcı:

Bir de Braveheart var pek tabii ve şu ünlü claymore kılıç

Ancak beni en çok etkilemiş kılıç ve bıçaklar filimlerden değil, kitaplardan ve FRP oyunlarından:
En etkileyicisi tabii ki kılıçlarını muhteşem bir beceri ile kullanan, aykırı kahraman, Kara-Elf drizzt do'urden 'in ikiz kılıçları:

Bir de favori oyunum, on küsur yıl geçmesine rağmen ara sıra hala dönüp dönüp oynadığım Baldur's Gate 2'deki konuşan (hatta geveze, yarım akıllı ve fena halde kana susamış) kılıç: Lilarcor. Durup dururken bağıra çağıra yoldan geçen birisini neden doğramıyoruz diye sızlandığında her seferinde gülmekten kırar beni:

Unutulmuş Diyarları'ın sevimli kiralık katili Vlad Taltos'un pek de sık başvurmadığı (paranoyaklığı ve aşırı temkinliliğinden dolayı kendi isteğiyle bir kılıç dövüşüne mecbur kalmak karakterine aykırıdır sonuçta), ancak kullanmak zorunda olduğunda Dragera'lıların hantal-ağır-kocaman kılıçlarına karşı belli bir avantaj yakaladığı, hafif, hızlı ve etkili meçi :