Bıçak Sanatı - Forum

Zeytin agaci

Ismet Guney

  • ***
  • 667
  • 1968
  • Yer: ankara
Zeytin agaci
« : 08 Eylül 2011, 16:10:04 »
Biraz once koyu aradim ev yeri acmak icin bir kac zeytin agaci kesmisler
benimde aklima hemen kabza geldi >:D  ustalara sorum zeytin agacinin  en iyi
neresinden sap yapilir?govde,dal,kok vs.haber verip bir kac parca ayirmalarini isteyecegim yoksa
yok ben oralara gidene kadar gume giderler :'(  selamlar...
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

emin albayrak

  • *****
  • 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: Zeytin agaci
« Yanıtla #1 : 08 Eylül 2011, 16:28:54 »
kökü iyidir kökü 8)

not: ustalara sormuşsunuz ama hazır meydan boşken ben bi cevap vereyim dedim >:D
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

spyderCollector

  • ***
  • 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Zeytin agaci
« Yanıtla #2 : 08 Eylül 2011, 16:41:41 »
kökü iyidir kökü 8)

not: ustalara sormuşsunuz ama hazır meydan boşken ben bi cevap vereyim dedim >:D

kalın dalları ve budak yerlerini de ayıttır.
2 sene sonra işe yarar..
 uygun ortanda saklamalısın..
bi marangoza falan danış..
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

damascus

  • ***
  • 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: Zeytin agaci
« Yanıtla #3 : 08 Eylül 2011, 18:04:11 »
Gölgede oda sıcaklığında kurumaya bırakmalısınız.

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Zeytin agaci
« Yanıtla #4 : 08 Eylül 2011, 18:25:18 »
Çapı fazla olan kısımların içi işe yarar. Belki dıştaki 3-4 cm'lik çemberdeki kısmı atınca geriye yeteri kadar ahşap kalan her yer ile ilgilen demek daha doğru. O zaman da çapı kabaca 8-10 cm'den ne kadar fazlaysa o kadar iyi demek gerek...

Bundan geriye de bir ayrıntı kalıyor o da ahşabın içinin oyuk/çürümüş/böcekçe yanmiş olmaması gereği.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Zeytin agaci
« Yanıtla #5 : 08 Eylül 2011, 19:31:55 »
Abi artık herkes usta sayılır bu forumda, ayrım yapmayalım artık  :)

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Zeytin agaci
« Yanıtla #6 : 08 Eylül 2011, 20:02:24 »
Ustalık çok tanımlayıcı bir kavram değil. Usta ise kişi her şeyi bilir mi, usta değilse bilmez mi?.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ismet Guney

  • ***
  • 667
  • 1968
  • Yer: ankara
Ynt: Zeytin agaci
« Yanıtla #7 : 09 Eylül 2011, 19:05:45 »
onerileriniz icin tesekkurler arkadaslar kokunden ve dallarindan
bir miktar sakladilar orda hem iyi kururlar.tabi odunsuz kalip bizimkilerden biri yakmazsa.
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Zeytin agaci
« Yanıtla #8 : 09 Eylül 2011, 22:09:05 »
Yakmaya meyilli iseler bir çeki zeytine karşı bir çeki meşe göndereyim. Daha güzel kor yapar.  :-\
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ismet Guney

  • ***
  • 667
  • 1968
  • Yer: ankara
Ynt: Zeytin agaci
« Yanıtla #9 : 09 Eylül 2011, 22:12:46 »
Eylem sagol bizde mese de boldur ben yakinda gider onlari saglama alirim kuruyuncada paylasiriz arkadaslarla.
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

Ertarda

  • *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
Ynt: Zeytin agaci
« Yanıtla #10 : 11 Eylül 2011, 09:20:22 »
Zeytin ağacının çok özel bir havası var. Bu malzemeyi ilk önce Puma firmasının bıçaklarında fark ettim. Sanki bıçaklar gerek profil gerekse de sap malzemesi açısından ben Akdeniz'liyim der gibiydiler.

Eylem Hoca'mın da dediği gibi kalın dalların ortalarında desenli bölgeler var. İşe yarar kısımlar oraları.
Zeytin'in kök malzemesini şimdiye kadar hiç görmedim. Elinde böyle bir malzeme olan varsa resmini paylaşabilirse sevinirim.


By ertarda at 2011-09-10

By ertarda at 2011-09-10

Bunlar da benim zeytin ve wenge laminasyon çalışmamdan fotoğraflar.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

spyderCollector

  • ***
  • 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Zeytin agaci
« Yanıtla #11 : 11 Eylül 2011, 10:11:21 »
bir ara zeytin kök kabzalı bıçağımı yayınlamıştım forumda,
ilgilenirseniz:

http://www.bicaksanati.com/forum/kolleksiyon-kosesi/bicak-larim-caki-larim/160/


bu arada zeytin-wenge lamine çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.
ben de yakında pelesenk mikarta ve lamine planlıyorum.

« Son Düzenleme: 11 Eylül 2011, 10:13:09 Gönderen: mehmet kişisi »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

Ertarda

  • *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
Ynt: Zeytin agaci
« Yanıtla #12 : 11 Eylül 2011, 10:39:12 »
Vay canına zeytin kökü çok daha güzelmiş.  :o
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

ozgurozdemir

  • *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Zeytin agaci
« Yanıtla #13 : 11 Eylül 2011, 10:59:04 »
kök ve yumrunun herbirinin ayrı ayrı bir güzelliği vardır 
çakı dahabir güzelmiş cobalt çeliğide ayrı bir kaliyeti gösteriyor
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

spyderCollector

  • ***
  • 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''