Bıçak Sanatı - Forum

Balık Muhabbeti:)

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Balık Muhabbeti:)
« : 05 Eylül 2011, 20:12:29 »
Bilenler bilir, bu balık aşkı başka bir derttir.Devası yoktur.

Bir haftasonu gitmesem ikinci hafta sonu kendimi eksik hissediyor bir anda bir su kenarında buluveriyorum kendimi.Bu  haftasonuda öyle oldu.
Bir baktım Soğla Gölünün kenarındayım. Bu gölde devasa sazanlar, dişli,sirez,kadife ve akbalıklar var amaaa benim oltaya çapak(israil sazanı)ndan başka pek uğrayanı olmaz. Ara sıra kadife ve dişli gelir ama... Sazan başka...

Öğle geldiğimiz gölde küçük bir mangal keyfi ve bol miktarda çapak ile olta zevkini tattıktan sonra dönüyoruz.

Söz balıktan açılmışken ustalardan sazan tüyosu beklerim...
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

tarpoon

• 4739
Ynt: Balık Muhabbeti:)
« Yanıtla #1 : 05 Eylül 2011, 20:37:13 »
oltaya gelen israil sazanıda olsa keyif vermiştir  :)  ancak orası hangi göl veya baraj ise  ileriki zamanlarda  sazan ,kadife gibi balıklar azalmaya başlayacak, istilacılar yüzünden.. yazık olmuş  :(

orada olmayı isterdim..    benim sağım solum belli olmaz Hüseyin uyandırayım  ;D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #2 : 05 Eylül 2011, 20:39:34 »
Yalnız işin lezzet boyutuna gelince Taner abi, ben severek yiyorum bu balığı. Biraz fazla kızartınca yada ızgara yapınca güzel oluyor..
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 05 Eylül 2011, 20:42:08 »
valla hani derler ya "denizden babam çıksa yerim"  ben onu bıraz değişik versiyonu ile söyleyeyim

"sudan ne çıkarsa yerim" yemediğim bir balina  yada yunus kaldı herhalde  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #4 : 05 Eylül 2011, 20:50:58 »
rastgelsin devamını dilerim
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 05 Eylül 2011, 21:33:53 »
Hüseyin hocam, esas oğlanı torbayla ekmek altına saklamışsın, bir. Ekmek arasındaki nedir çözemesem de canım çekti, iki. :)

Sazan tüyosuna gelince, Taner hocama katılıyorum, bu namussuzlar yerli balığı bitirir kısa sürede; yumurtalı sazanın arkasından eksik olmazlar, açık büfe gibi sazan yumurtayı döker bunlar dalarlar. İyi tarafı suda sadece iri sazan kalır. Kötü tarafı bu denyolar yüzünden yemi sazana gösterecek kadar suda tutamazsın. Yine de durum ümitsiz değil tabii: küçük parmak boyunda yavru balık bulursan bütün olarak ölü yem şeklinde bir dene bakalım ne gelecek? ;)
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 06 Eylül 2011, 00:07:33 »
"küçük parmak boyunda yavru balık bulursan bütün olarak ölü yem şeklinde bir dene bakalım ne gelecek? ;)"

hayırdır Ferhat  tüyoyu açta bizde anlıyalım.  ufak balıkla sazan almışlığım oldu. ama sadece buyuk olanlar bu yemi yiyor ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #7 : 06 Eylül 2011, 00:13:29 »
hiç sevmem şu israilileri  onlar yüzünden barajda aynalıya hasret kadık balığa giderken yanımızda köpek götürüdük eskiden cıkan israilli köpeğe değerleri bize :D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #8 : 06 Eylül 2011, 07:55:36 »
Serhat ustam, ekmek arasında ki meşe kömüründe pişmiş ince doğranmış patates ve sucuk. Sucuk yağını saldıkça patates emiyor, ikiside pişince leziz bir ekmek arası oluveriyor. Tam balıkçı usulu karın doyurma taktiği..,

Esas oğlana gelince, Taner abinin verdiği profilden yaptığım bıçak.

Aslında o gün iki tane sazan almıştım.Fakat  benim iğneler küçük ve gölde bol miktarda ot olunca, alamadım.Nasip değilmiş...

Biz burda yem balığı ile dişli (levrek) tutarız ama sazana hiç denememiştim.Bende bir bilgimi paylaşayım. Sazan, küçük balıkların kuyruk kısmını sıyırdığımız zaman ortaya çıkan kıkırdak dokuyu görünce aşık olurmuş, Ama sadece büyük sazanlar.
Tabi burda büyük sazanlar olta mesafesinin yakınına dahi yanaşmazlar.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #9 : 06 Eylül 2011, 21:57:39 »
"küçük parmak boyunda yavru balık bulursan bütün olarak ölü yem şeklinde bir dene bakalım ne gelecek? ;)"

hayırdır Ferhat  tüyoyu açta bizde anlıyalım.  ufak balıkla sazan almışlığım oldu. ama sadece buyuk olanlar bu yemi yiyor ;)

Tüyoyu almışsın zaten Taner hocam. Kilo üstü sazan yaz kış ölü yavruya gelir.

Serhat ustam, ekmek arasında ki meşe kömüründe pişmiş ince doğranmış patates ve sucuk. Sucuk yağını saldıkça patates emiyor, ikiside pişince leziz bir ekmek arası oluveriyor. Tam balıkçı usulu karın doyurma taktiği..,

Esas oğlana gelince, Taner abinin verdiği profilden yaptığım bıçak.

Aslında o gün iki tane sazan almıştım.Fakat  benim iğneler küçük ve gölde bol miktarda ot olunca, alamadım.Nasip değilmiş...

Biz burda yem balığı ile dişli (levrek) tutarız ama sazana hiç denememiştim.Bende bir bilgimi paylaşayım. Sazan, küçük balıkların kuyruk kısmını sıyırdığımız zaman ortaya çıkan kıkırdak dokuyu görünce aşık olurmuş, Ama sadece büyük sazanlar.
Tabi burda büyük sazanlar olta mesafesinin yakınına dahi yanaşmazlar.

Dişli dediğin sudak (aklevrek) mı? Amerikan levreği mi? Amerikan levreği ise senin işin mucizelere kalmış Hüseyin hocam. İsraillilerden sazana yem göstermek için yavru balık yem yapıyoruz, ama Amerikan levreği varsa gündüz o da işe yaramaz. Gece ancak.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #10 : 07 Eylül 2011, 07:45:33 »
Amerikanı nı Türkünü bilmem. O kadar detaylı incelemiyorum ama şöyle bir şey diyebilirim.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #11 : 07 Eylül 2011, 08:02:35 »
sudak..  ;) 

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #12 : 07 Eylül 2011, 09:10:20 »
Burda gidecek bir yer yok olsada terörden dolayı gidemiyoruz... Yok mu beni kurtaracak birisi en iyisi fotograf koymayın artık... ;D

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #13 : 07 Eylül 2011, 14:40:19 »
Burda gidecek bir yer yok olsada terörden dolayı gidemiyoruz... Yok mu beni kurtaracak birisi en iyisi fotograf koymayın artık... ;D

Yalvarışların pek inandırıcı gelmedi.   :D

By ertarda at 2011-09-07

By ertarda at 2011-09-07
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #14 : 07 Eylül 2011, 14:43:55 »
güzel levrekler ;) rapalamı, yemlımi..?    hiç buyuklerı denk geldımı 10/13 kg arası..

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #15 : 07 Eylül 2011, 14:48:35 »
güzel levrekler ;) rapalamı, yemlımi..?    hiç buyuklerı denk geldımı 10/13 kg arası..
Benim sevdiğim yöntem sırtı.
Genelde botun bir tarafından Rapala (70 - 90 mm) diğer tarafından da 3'lü silikon balık (Raglou) sarkıtırım.
Şimdiye kadar sırtıyla tutuğum en büyük levrek 3 kg.
Ama çok yıllar önce bir adet 8 kg zıpkınla vurmuştum.

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #16 : 07 Eylül 2011, 15:30:45 »
istanbul boğazı ve karadeniz eşşek adasının bır tarafında bunların babaları çıkıyor ;)  ama sadece uzun oltaya yemlı ve çapari ile.. avcılığı  müthiş zevkli

whitefoxss

« Yanıtla #17 : 08 Eylül 2011, 20:11:46 »
Batı Karadeniz Şile,Ağva,Kefken güzergahında 6-7 Kiloluklarını rapala ile almak mümkün.Sayın Ertarda günlük avlanacak levrek-ispendek miktarı nedir acaba,bilginiz varmı?

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #18 : 08 Eylül 2011, 22:14:46 »
Amatör belge ile avlanıyorsanız 5 kg. Profesyonel balıkçı begeniz varsa limit yok.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #19 : 08 Eylül 2011, 22:18:00 »
elektronik bir alet yapmışlar kablosu felan var,denize kablosunu sokuyorsunuz elektronik sinyal gönderiyor,galiba 20 metrekarelik alandı,balıkları sinyal yoluyla çağırıyor topluyordu,balık tutmak için ideal fiyatı 60 tl civarı diye hatırlıyorum,eğer merak eden olursa ürünü araştırırım çünkü bir kaç aydır unuttum